Week van de toegankelijkheid

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

Van 1 t/m 6 oktober was het de week van de toegankelijkheid. Dit jaar stond in het teken van vrije tijd. Mensen met een beperking moeten ook zonder belemmeringen in hun vrije tijd kunnen kiezen wat ze doen.

Voor de meeste mensen is het heel normaal: je vrije tijd vul je zelf in, je doet de dingen die je wilt doen. Voor bijna 20 procent van de mensen is dit niet vanzelfsprekend. Dit heeft alles te maken met de toegankelijkheid van openbare plaatsen als musea, horeca, sportclubs, attractieparken en natuurgebieden. Hier kan veel in verbeterd worden.

Ook in Heeze-Leende is aandacht besteed aan de week van de toegankelijkheid. Wethouder Jan de Bruijn reikte woensdagmiddag 3 oktober een vijftal toegankelijkheidsstickers uit aan locaties in Heeze-Leende die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

Al eerder waren er door de wethouder twee ambassadeurs toegankelijkheid benoemd: Joke Hilhorst en Corrie van Tongerloo. Samen met vrijwilligers van de Werkgroep Ongehinderd, van de Adviesraad Sociaal Domein, werden voorafgaande aan de week van de toegankelijkheid verschillende locaties geschouwd op toegankelijkheid. Aan de hand van een checklist is gekeken of alles in orde is en zijn er tips gegeven voor verbeteringen.

Bij de vijf locaties waar woensdag de toegankelijkheidssticker werd uitgereikt, was de toegankelijkheid in orde of kon deze met een paar kleine verbeteringen in orde worden gemaakt. Bijzonder was het feit dat de kantine, de sanitaire voorzieningen en de sportvelden bij RKSV Heeze toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Hiermee is de Heezer voetbalclub de eerste sportvereniging in de gemeente Heeze-Leende die zo'n sticker krijgt. Naast RKSV Heeze kregen restaurant BEAUX, hotel Kapellerput, Brasserie De Broeders en Galerie Kempro een toegankelijkheidssticker uitgereikt door wethouder De Bruijn.

Pagina opties