Werkzaamheden riolering in de wijk Engelse Tuin

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

De firma Adriaans rioolreiniging gaat in opdracht van de gemeente Heeze-Leende een gedeelte van het hoofdriool reinigen en inspecteren. Voor december 2017 is de wijk Engelse Tuin gepland. De werkzaamheden starten in de week van 11 december en zullen naar verwachting 2 weken duren. Als de vorst tussentijds invalt, of er valt veel regen, dan zullen de werkzaamheden in week 1 worden afgerond.

Omdat de voortgang afhankelijk is van de weersomstandigheden en vervuiling, kunnen we niet aangeven welke straten op welke dag worden gereinigd.

Tijdens het werk zou het kunnen gebeuren dat de binnen-riolering wordt leeggezogen of een ogenblik onder druk komt te staan. Het eerste veroorzaakt een rioollucht in huis. Indien u na de reiniging rioollucht in de woning waarneemt raden wij u aan alle kranen even open te zetten zodat de sifons weer gevuld raken en een waterslot vormen. De stank zal verdwijnen.

In het andere geval, als de binnen-riolering onder druk komt te staan, kan het water omhoog komen en of gaan borrelen in het toilet of gootsteen. Om overlast ten gevolge hiervan te voorkomen wordt aangeraden tijdens werkdagen tussen 07:00 uur en 16.30 uur een handdoek of dweil onder de deksel (bril) van het toilet te plaatsen en hierop een zwaarder voorwerp (bijvoorbeeld een doos met kranten) te plaatsen. Dit voorkomt in de meeste gevallen dat het water over de vloer komt. Wij wijzen u erop dat daadwerkelijke wateroverlast maar zeer zelden voorkomt, meestal beperkt dit zich tot opspattend schoon water vanuit de sifon.

Mogelijk ondervindt u hinder van de voertuigen in uw straat. Zij staan slechts een korte tijd op een rioolput. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Pagina opties