Wilt u ook stevig op de been blijven?

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

In Nederland moet iedere zes minuten een 65-plusser als gevolg van een val behandeld worden op een Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis. In Heeze-Leende ligt het gemiddelde zelfs nog hoger: de afgelopen 3 maanden heeft 6% van de 65-plussers in Heeze-Leende letsel opgelopen door een val (GGD ouderenmonitor 2016). De letsels ten gevolge van een valongeval, bijvoorbeeld gebroken heup of hersenletsel, kunnen een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven en zelfstandigheid. Gelukkig hoeven we het toenemen van het risico op vallen als je ouder wordt niet te accepteren als een voldongen feit. Je kunt veel doen om de kans op een val te verkleinen, waardoor je langer zelfstandig en vitaal kunt blijven.

In december 2017 is door de gemeente Heeze-Leende in samenwerking met fysiotherapiepraktijk Bennenbroek, GGD en ZuidZorg een voorlichtingsbijeenkomst in ’t Perron georganiseerd om mensen te informeren over hoe ze het beste stevig op de been kunnen blijven. Hiervoor was veel belangstelling.

Bent u ook geïnteresseerd hoe u stevig op de been kunt blijven?

Was u ook aanwezig bij deze middag en heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen? Of kon u helaas niet naar deze middag komen en heeft u alsnog vragen hoe u het beste stevig op de been kunt blijven? Neem dan contact op met de buurtsportcoach van de gemeente Heeze-Leende, Dominique Palmen. U kunt haar telefonisch bereiken op het nummer 06 819 356 87 of via de e-mail: d.palmen@heeze-leende.nl. Zij helpt u graag verder met uw vragen.

Pagina opties