World Cleanup Day in Heeze-Leende

Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

Toen Vika Mansvelders van 7 jaar (groep 4, De Trumakkers) een reclame op TV zag over de World Cleanup Day riep ze direct: ‘Hier wil ik aan meedoen!’ Samen met haar vader heeft ze het initiatief genomen om ook Heeze-Leende aan te melden voor de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Meer dan 160 landen doen hieraan mee en in 2018 werd er wereldwijd in 24 uur ongeveer 88 miljoen kilo (!) afval uit het milieu gehaald! Een groot succes dus!

Vika is zelf super-enthousiast, maar ook realistisch. ‘Ik kan dit niet in m’n eentje doen, dus wil ik zoveel mogelijk mensen verzamelen die meehelpen.’ Ze had al met een paar mensen van de gemeente gepraat, maar voor de zekerheid stuurde ze ook een brief naar de burgemeester van Heeze-Leende. ‘U bent de baas van Heeze. Mogen we in Heeze opruimen?’ Dat liet burgemeester Paul Verhoeven zich geen twee keer zeggen en nodigde Vika uit op zijn kamer in het gemeentehuis. Samen met wethouder Frank de Win luisterde hij naar Vika en haar vader en vertelde haar dat hij erg blij was met haar idee en dat ze dan ook op de steun van de gemeente kan rekenen.

Op zaterdag 21 september om 14:00 uur start de opruimactie vanaf het schoolplein van OBS De Trumakkers, de Spinner 2 in Heeze. Vika en de gemeente zouden het geweldig vinden als zoveel mogelijk mensen meehelpen om hun eigen dorp een schoonmaakbeurt te geven. 

Bekijk het evenement op Facebook hier

Pagina opties