Om de leefbaarheid van het gebied te verbeteren, heeft de gemeente een aantal jaar geleden ingestemd met het herontwikkelen van het instellingenterrein Providentia tot woonwijk Kloostervelden; een levendig stuk Sterksel waar zorg- en nietzorgbewoners in harmonie samenleven. Meer informatie over dit uniek project, inclusief woonmogelijkheden, vindt u op www.kloostervelden.nl(externe link).

Brabantse Stijlprijs 2021

Kloostervelden is onlangs geselecteerd als één van de vijf finalisten voor de Brabantse Stijlprijs 2021. De Stijlprijs wordt georganiseerd door de provincie Noord-Brabant om bijzondere Brabantse initiatieven onder de aandacht te brengen. In 2021 draait het allemaal om nieuwe en originele vormen van wonen die net even anders zijn en die inspelen op de behoeften van deze tijd. Vandaar het thema ‘Een thuis voor iedereen’.

Tot 3 december kan iedereen nog een handje helpen om Kloostervelden, de bijzondere woonvorm op het voormalige instellingsterrein Providentia Kempenhaeghe in Sterksel, in aanmerking te laten komen voor de Brabantse Stijlprijs 2021.

Stemmen(externe link) kan via de website van de provincie. De winnaar van de Brabantse Stijlprijs 2021 wordt bekend gemaakt op 8 december. Lees meer informatie over de finalisten(externe link) van de Brabantse Stijlprijs.

Stemmen Brabantse Stijlprijs 2021(externe link)

Meer informatie over de Kloostervelden(externe link)

Document download informatie: