Maak kennis met onze nieuwe wethouder!

Portretfoto Paul Sterk

Wij zijn verheugd om onze nieuwe wethouder aan jullie voor te stellen, Paul Sterk! Maak kennis met deze bevlogen en ervaren bestuurder, die zich de komende jaren zal inzetten voor onze mooie gemeente.

Onze nieuwe wethouder was voorheen acht jaar lang wethouder in de gemeente Weert. Hij richtte zich voornamelijk op het sociaal domein, volksgezondheid en welzijn. Gedurende deze periode was hij vaak actief op regionaal en bovenregionaal niveau. Hij heeft zijn bestuurlijke en adviserende capaciteiten in de zorg verder ontwikkeld als gezondheidswetenschapper, waar hij jarenlang werkzaam was in diverse management- en adviesfuncties. Daarnaast heeft hij diverse bestuurlijke nevenfuncties vervuld, waarbij hij altijd de mens centraal stelde, of het nu ging om cliënten, patiënten of inwoners.

Naast zijn bestuurlijke werk is Paul romanschrijver, dichter en columnist, wat zijn brede interesse en creativiteit benadrukt.

Waarom gemeente Heeze-Leende?

Wat hem vooral aantrok in onze gemeente, is het raadsbrede programma zonder het traditionele denken in coalitie en oppositie. Dit getuigt volgens hem van een open en inclusieve houding, wat versterkt wordt door het aanstellen van een wethouder van buiten de gemeente. Onze nieuwe wethouder is partijloos en onafhankelijk, wat goed aansluit bij de ambities van onze gemeenteraad en het profiel dat was opgesteld voor deze functie. Hij ziet onze gemeente als een mooie plek met krachtige kernen waar hij graag zijn kennis en ervaring wil inzetten.

Zijn doelen als wethouder

Wethouder Sterk zal zich vooral richten op het sociaal domein, met specifieke aandacht voor de Wet maatschappelijke ondersteuning, volksgezondheid, werk en inkomen, sport, cultuur, participatie en inclusie. Zijn doel is om de onderlinge verbindingen te versterken en de samenwerking te bevorderen. Hierbij ligt de focus op het welzijn van alle inwoners, met speciale aandacht voor de meest kwetsbaren onder ons.

Wij kijken ernaar uit om samen met onze nieuwe wethouder aan de slag te gaan en onze gemeente verder te ontwikkelen tot een plek waar iedereen zich thuis voelt!