In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 040-224 1400. 

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Coronavirus en ondernemen

Contact

Omdat de gemeente Cranendonck, Valkenswaard en Heeze-Leende samenwerken in de ondersteuning voor ondernemers zijn we bereikbaar via de gemeente Valkenswaard op 040-208 3444. 

Bij alle ondernemersvragen en opmerkingen of een goed gesprek over de situatie zijn de accountmanagers van de samenwerkende gemeenten per e-mail bereikbaar. Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard werken hier in samen. Mocht u het fijn het fijn vinden met iemand te spreken die wat verder van het bedrijfsleven in uw gemeente af staat dan kun je kiezen voor een accountmanager van een andere gemeente.

Voor Heeze-Leende: Voor algemene informatie voor ondernemers bezoek www.heeze-leende.nl/ondernemen.

Lokale financiële regelingen

Bent u als ondernemer in de financiële problemen gekomen als gevolg van de Corona crisis? Hieronder vindt u de lokale regelingen waar u gebruik van kunt maken.

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Tozo biedt zelfstandig ondernemers een aanvulling op het inkomen tot het sociaal minimum. Ook kan er een lening bedrijfskapitaal aangevraagd worden. 

Lokale belastingen

Kunt u tijdelijk de belastingen niet betalen? Het aanvragen van uitstel van betaling of een betalingsregeling kan een oplossing zijn. Neem voor meer informatie of direct regelen met ons contact op, op 040-2241400 of via belastingen@heeze-leende.nl.

Op www.heeze-leende.nl/belastingen vindt u ook informatie over de belastingaanslag.

Meer informatie Tozo

Informatie vanuit regio en provincie

Brainport

In Brainport hebben we vaker bewezen slimme oplossingen te kunnen bedenken. Van concrete korte termijn oplossingen tot vitaliteitsoefeningen voor de thuiswerkers. Houdt de website van Brainport goed in de gaten voor een samenvatting van de laatste informatie, mogelijkheden en slimme oplossingen voor ondernemers in onze regio.

Ondernemersvraag over Corona? Neem contact op met:

Noodfonds startups

Partners in de regio Brainport Eindhoven en de Provincie Noord-Brabant hebben de handen in een geslagen voor een nieuw noodfonds voor innovatieve startups. Zij maakten zich vanaf het begin van de coronacrisis al zorgen om deze groep ondernemers. Daaruit is het idee ontstaan om een noodfonds op te richten.

Provincie Noord-Brabant

Ook de provincie Noord-Brabant heeft maatregelen in het leven geroepen om ondernemers te ondersteunen die geraakt worden door het coronavirus.

Brabantse Impact Monitor

Elke paar dagen brengt de Provincie Noord-Brabant met verschillende partners de Brabantse Impact Monitor uit. Centraal in de analyse staat het monitoren van de gevolgen die bedrijven in de provincie Noord-Brabant ondervinden van het coronavirus. Op basis van de analyse wordt bepaald welke extra maatregelen voor het bedrijfsleven getroffen moeten worden.

ArbeidsmarktInZicht.nl

ArbeidsmarktInZicht.nl laat aan de hand van visualisaties en artikelen de impact van het coronavirus op de regionale arbeidsmarkt en economie zien. De informatie wordt dagelijks, wekelijks en/of maandelijks geactualiseerd met behulp van databronnen, zoals het CBS, Centraal Planburo, RIVM, UWV etc.

Landelijk pakket financiële regelingen

Rijksoverheid

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over de maatregelen, mogelijkheden en gevolgen voor ondernemers en bedrijven door de uitbraak van het coronavirus. Ook vindt u daar actuele informatie over financiële regelingen in het noodpakket voor banen en economie, een overzicht van de financiële regelingen en een handige infographic.

Wilt u liever telefonisch contact met de Rijksoverheid? Het telefoonnummer is 0800-1351. 

Kamer van Koophandel

U kunt ook bellen met de Kamer van Koophandel op 0800-2117. Dit gratis nummer is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur. Zie ook het overzicht van regelingen van de Kamer van Koophandel waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken.

Banken

Op de website van de Nederlandse Vereniging van Banken vindt u een overzicht van het maatregelpakket van banken. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheden (zoals KKC, BMKB en GO) neem dan contact op met de kredietverstrekker van uw keuze bijvoorbeeld uw eigen bank.

Direct aanvragen?

Brancheinformatie

Informatie per branche op de pagina van Rijksoverheid. Voor brancheverenigingen zie hieronder:

Updates voor ondernemers

2 november 2020
Gratis ontwikkeladvies/loopbaanbegeleiding 

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een tijdelijke subsidieregeling Ontwikkeladvies in het leven geroepen. De regeling moet werknemers en ondernemers ondersteunen die op zoek moeten naar een andere baan, wellicht in een andere branche.

Iedereen kan zelf een loopbaanadviseur of loopbaanbedrijf benaderen. De keuze is aan jou. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat een loopbaanadviseur de juiste opleiding en voldoende werkervaring moet hebben. Je kan bijvoorbeeld een geschikte loopbaanadviseur vinden via de zoekmachines op de volgende websites:

De loopbaanadviseur zorgt voor een intakegesprek en werkt met jou in een aantal gesprekken aan een ontwikkelplan op maat. Geef bij de loopbaanadviseur aan dat je gebruik wilt maken van de subsidieregeling. De trajecten starten na 1 december en er is subisidieruimte voor max 50.000 personen. 


27 oktober 2020
Aanvullingen op derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen.

  • Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbruikbare voorraad.
  • Ook komen meer sectoren – waaronder de transportsector – in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).
  • Daarnaast komt het kabinet de evenementenbranche te hulp, die vaak een groot deel van de jaaromzet in de zomermaanden verdient

Lees het complete pakket aan aanvullingen en informatie over wanneer deze beschikbaar zijn op de website van de Rijksoverheid.


19 oktober 2020
Tozo 3 vanaf nu aan te vragen

Het is nu mogelijk om de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers 3 (Tozo 3) aan te vragen via onze website  (link productpagina invoegen). De Tozo 3 uitkering is door het Rijk in het leven geroepen vanwege de impact die het Coronavirus en daaraan gerelateerde maatregelen op de ondernemers in de doelgroep heeft. De Tozo 3 is met terugwerkende kracht vanaf 1 oktober 2020 aan te vragen en wordt verstrekt tot en met 31 maart 2021. Ook de mogelijkheid voor een aanvraag lening bedrijfskapitaal (max € 10.157,-) wordt verlengd tot en met 31 maart 2021.

Let op:

  • Tozo 3 kunt u tot en met 30 november 2021 met terugwerkende kracht (met ingangsdatum 1 oktober) aanvragen.
  • Vanaf 1 december 2020 kunt u de uitkering alleen aanvragen vanaf de 1e van de maand waarin u de uitkering aanvraagt en niet voor de voorafgaande maanden.
  • Ook als u eerder Tozo heeft ontvangen, dan moet u zelf Tozo 3 aanvragen. Dit gaat niet automatisch.

Heeft u vragen over de Tozo 3?

Wij helpen u graag. Neem contact op met het Coronavirus Ondernemersloket voor Tozo via 040-2083640 of bezoek direct de webpagina over de Tozo.

Pagina opties