Subsidies en regelingen voor ondernemers

Bekijk hieronder de subsidies en regelingen die de gemeente Heeze-Leende biedt aan ondernemers. Ook vindt u hier het beleid en de voorwaarden van inkoop- en aanbesteding en een link naar het landelijke subsidieloket van de overheid.

 • Grensinfopunt Holland Expat Center South Eindhoven

  Holland Expat Center South (HECS) is een non-profit overheidsorganisatie die bedrijven en internationale werknemers ondersteunt in de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg. U kunt bij ons terecht als grensarbeider, internationale werknemer of werkgever voor informatie over formaliteiten (bijvoorbeeld het BurgerServiceNummer en de verblijfs- en werkvergunning), belastingen, huisvesting in Nederland, opleidingsmogelijkheden, cultuur en ontspanning, etc.

 • Grensinfovoorziening Vlaanderen-Nederland

  Dagelijks pendelen duizenden werknemers tussen Vlaanderen en Nederland. Deze zogenaamde grenswerkers hebben te maken met verschillen tussen Nederlandse en Belgische wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld het verschil in belastingsysteem, sociale zekerheid, arbeidsrecht. Wat moet je regelen? Wat zijn de gevolgen als je de grens over gaat om te wonen, werken of studeren. ‘Grensinfovoorziening Vlaanderen-Nederland’ helpt daarbij. Zij stellen alle relevante informatie beschikbaar via zogenaamde Grensinfopunten.

 • Wat kunnen wij voor u betekenen als het gaat om personeel?

  De gemeente Heeze-Leende biedt aan ondernemers een gratis dienstverlening met betrekking tot arbeidsmarktadvies en werving van personeel op elk gebied. Ook begeleidt de gemeente werkzoekenden bij het vinden van werk.

 • Bijstandsverlening voor starters en zelfstandigen

  De gemeente ondersteunt ondernemers in crisis. Zelfstandigen in het midden- en kleinbedrijf hebben veel hinder van de huidige economische crisis. Veel kleine bedrijven moeten alle zeilen bijzetten om te overleven.

 • Inkoop en aanbesteding

  In het inkoop- en aanbestedingsbeleid is vastgelegd hoe de gemeente Heeze-Leende "leveringen, diensten en werken" inkoopt. Omdat de gemeente een groot deel van haar budget besteed aan dit soort zaken, is ze verplicht aan de burgers en zichzelf om dit zo goed mogelijk te doen. Het gaat dan niet alleen om het behalen van financieel voordeel, maar ook kwaliteit speelt een grote rol.

 • Landelijke subsidies

  Komt u in aanmerking voor een landelijke subsidie? Bekijk de regelingen & subsidies van het Rijk, provincies en de EU.

Pagina opties