Succesvolle open dag vluchtelingenopvang Mariahoeve

Met trots kijken we terug op de open dag bij onze vluchtelingenopvang, die een hartverwarmende betrokkenheid van onze gemeenschap liet zien. Meer dan 160 aanmeldingen werden ontvangen, wat resulteerde in een drukbezochte en levendige dag.

Verschillende organisaties, waaronder Cordaad Welzijn, Zorgcoöperatie Graag Gedaan en de verantwoordelijke aannemer, hadden informatieve kraampjes opgezet. Het was bemoedigend om te zien dat een aantal bezoekers zich als vrijwilliger hebben opgegeven bij Graag Gedaan om de vluchtelingen te ondersteunen. 

De sfeer was positief en er was genoeg ruimte voor een gesprek en vragen. Bezoekers kregen de kans om onder andere twee woningen en de duurzame voorzieningen, zoals de unieke waterstofcel, te bezichtigen.

Momenteel wordt de opvang Mariahoeve door circa 60 vluchtelingen bewoond, voornamelijk vrouwen met kinderen. Nieuwe bewoners worden bij aankomst ontvangen door de locatiemanager. Ze krijgen een levensmiddelenpakket voor de eerste dagen, samengesteld door een lokale supermarkt, en een welkomstpakket vol praktische informatie over de omgeving inclusief een warme videoboodschap van burgemeester Heldens.

Mocht je je ook willen aanmelden als vrijwilliger? Graag! Neem hiervoor contact op met Zorgcoöperatie Graaggedaan (Tel. 06 39 56 29 42 of info@zcgraaggedaanleende.nl) of de locatiemanager Ronald Siroen (r.siroen@heeze-leende.nl).