Van 8 tot en met 26 mei organiseert de gemeente Heeze-Leende samen met het Jongerenwerk van Cordaad Welzijn de belevingsexpositie ‘BuitensteBinnen: de zoektocht van Geluk’. De expositie, die plaatsvindt in de Theaterzaal het Scureken in Heeze, is bedoeld voor leerlingen van 10 – 14 jaar die in de gemeente Heeze-Leende onderwijs volgen.

De belevingsexpositie is een unieke manier om kinderen op een creatieve, positieve en aansprekende manier in aanraking te laten komen met thema’s rondom mentale weerbaarheid. Aan de hand van het verhaal van een personage, genaamd Geluk, gaan de leerlingen op zoek naar antwoorden op hun eigen vragen en thema’s over mentale weerbaarheid. Dit gebeurt op een interactieve en speelse manier.

“Het is belangrijk om op jonge leeftijd al te werken aan mentale weerbaarheid en veerkracht”, aldus Danielle Relou, beleidsmedewerker Jeugd van de gemeente Heeze-Leende. “Met deze expositie willen we kinderen op een laagdrempelige manier bewust maken van thema’s als zelfvertrouwen, zelfbeeld, gevoelens en emoties. We vinden het als gemeente belangrijk om hierin samen met het jongerenwerk een verbindende factor te zijn richting leerlingen, leerkrachten en ouders/verzorgers. Ons uitgangspunt is opvoeden en opgroeien doen we samen!

Unieke kans voor ouders en verzorgers

We willen je als ouder/verzorger de unieke kans bieden om in de belevingswereld van de jonge puber te stappen. Daarom organiseren we de belevingsexpositie op woensdag 24 mei van 19:30 tot 21:30 uur speciaal voor ouders/verzorgers. Tijdens deze expositie kom je vanuit de leefwereld van een jonge puber in contact met de boeiende binnenwereld van emoties, gedachten en gevoelens. Samen met andere ouders ervaar je de belevingsexpo zowel vanuit het perspectief van de jonge puber als vanuit de wijze waarop jij er als ouder/opvoeder voor hen kan zijn daar waar er mentale uitdagingen liggen. 

Een interactieve avond met een afwisseling van luisteren en doen waarbij onder andere Dr. G. Toonen, orthopedagoog en GZ-psycholoog (werkzaam bij expertisecentrum De Berkenschutse) je zal meenemen in enkele thema’s die gericht zijn op deze ontwikkelfase van jonge pubers.

Zorg dat je erbij bent! Meld je aan voor vrijdag 19 mei via deze link