Heb je weleens gedacht aan situaties in jouw buurt waarbij je het niet eens was met de gang van zaken, of waarvoor je simpelweg een beter plan hebt? Hoe werkt het besluitvormingsproces in de gemeente en wat kun je doen om ervoor te zorgen dat jouw stem wordt gehoord door het college van burgemeester en wethouders of de gemeenteraad? Wil jij mede bepalen hoe jouw gemeente wordt bestuurd of ben je nieuwsgierig naar hoe beslissingen worden genomen? Ontdek het tijdens de gratis cursus Politiek Actief!

Het programma

De cursus bestaat in totaal uit vijf bijeenkomsten, met elk een ander thema. Je vergroot je theoretische kennis over wat landelijk en provinciaal zoal besloten wordt als natuurlijk ook de lokale politiek, de mogelijkheden om de besluitvorming te beïnvloeden en maakt kennis met debattechnieken. Daarnaast bezoeken deelnemers een raadsvergadering.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze gratis cursus tot 30 november 2023. Voor meer informatie over het aanmelden en het volledige programma bekijk onze pagina heeze-leende.nl/politiek