Gevolgen dienstverlening  door coronavirus

Door het coronavirus (COVID-19) werken de meeste medewerkers thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Verkouden, hoesten of koorts? Verzet dan uw afspraak. Misschien kunt u het ook online regelen?

Voor uw en onze gezondheid: doe een bezoek aan het gemeentehuis in uw eentje. Heeft u begeleiding nodig? Zorg voor de afstand van 1,5 meter.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Brussencursus najaar 2020

Heb jij een speciale broer of zus en vind je dit soms best lastig?

Geef je op voor de brussencursus!

Wat is een brus?

Wanneer je een broer of zus hebt met een (chronische) ziekte en/of beperking ben je een “brus”. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je broer een lichamelijke beperking heeft waardoor je hem af en toe helpt met aankleden. Ook kan het zijn dat je zus autisme of ADHD heeft en snel overprikkeld is. Je moet daar soms rekening mee houden en kan bijvoorbeeld niet onverwachts vrienden mee naar huis nemen. Een brus heeft te maken met een gewone en soms bijzondere thuissituatie. In de cursus kan je met elkaar praten, doen we oefeningen en maken we plezier. 

Wat houdt de cursus in?

MEE verzorgt in opdracht van de gemeente Heeze-Leende en Sociaalteam deze cursus. Deze cursus omvat 7 bijeenkomsten die in het najaar gegeven worden. De ‘brussencursus’ is een cursus waar kinderen van 7 tot 12 jaar, die een broer of zus hebben met bijvoorbeeld: autisme, ADHD, een verstandelijke of lichamelijke beperking, elkaar kunnen ontmoeten. Door middel van gesprekken, spelactiviteiten en oefeningen kunnen de kinderen ervaringen en gevoelens met elkaar delen. Spelenderwijs krijgen zij informatie over de beperking van hun broer of zus.

Daarnaast is het vaak fijn voor kinderen om te merken dat zij niet de enige zijn met een speciale broer of zus.

Wanneer begint de cursus?

De cursus vindt plaats op zeven opeenvolgende woensdagen.
De cursus duurt van 15.30 tot 17.00 uur.
De locatie van de cursus is Dorpshuis ’t Perron in Heeze.

Na aanmelding wordt er een intakegesprek gehouden. Dit gesprek is verplicht, omdat het nodig is voor de invulling van de cursus.

Pagina opties