Brussencursus

Heb jij een speciale broer of zus en vind je dit soms best lastig?

Geef je op voor de brussencursus!

Wat is een brus?

Wanneer je een broer of zus hebt met een (chronische) ziekte en/of beperking ben je een “brus”. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je broer een lichamelijke beperking heeft waardoor je hem af en toe helpt met aankleden. Ook kan het zijn dat je zus autisme of ADHD heeft en snel overprikkeld is. Je moet daar soms rekening mee houden en kan bijvoorbeeld niet onverwachts vrienden mee naar huis nemen. Een brus heeft te maken met een gewone en soms bijzondere thuissituatie. In de cursus kan je met elkaar praten, doen we oefeningen en maken we plezier. 

Wat houdt de cursus in?

De Brussencursus is een cursus van 7 bijeenkomsten waar kinderen van 7 tot 12 jaar, die een broer of zus hebben met bijvoorbeeld: autisme, ADHD, een verstandelijke of lichamelijke beperking, elkaar kunnen ontmoeten. Door middel van gesprekken, spelactiviteiten en oefeningen kunnen de kinderen ervaringen en gevoelens met elkaar delen. Spelenderwijs krijgen zij informatie over de beperking van hun broer of zus.

Daarnaast is het vaak fijn voor kinderen om te merken dat zij niet de enige zijn met een speciale broer of zus.

MEE verzorgt in opdracht van het Sociaal Team van de gemeente Heeze-Leende deze cursus. De coördinatie van de cursus wordt gedaan door Steunpunt Mantelzorg, omdat kinderen die deelnemen aan de Brussencursus vaak jonge mantelzorgers zijn. Steunpunt Mantelzorg is onderdeel van het Sociaal Team.

Wanneer is de cursus?

De cursus vindt plaats op zeven opeenvolgende woensdagmiddagen.
De locatie van de cursus is Dorpshuis ’t Perron in Heeze.

Na aanmelding wordt contact met u opgenomen als de cursus gaat starten (dit kan enige tijd duren).

LET OP: i.v.m. de coronamaatregelen is het niet bekend wanneer de Brussencursus zal starten. Na aanmelding zal zodra de startdatum bekend is contact opgenomen worden.

Voor de start van de cursus wordt er een intakegesprek gepland. Dit gesprek is verplicht, omdat het nodig is voor de invulling van de cursus.

Mocht u nog vragen hebben over de cursus, dan kunt u contact opnemen met Björn Roos (BjornRoos@cordaadwelzijn.nl / 06-51861354).

Pagina opties