KIES-training

Kies2coach

De KIES-training is een training voor Kinderen In Echtscheiding Situaties.

In samenwerking met het Sociaal Team van de gemeente Heeze-Leende, biedt Yvonne Aerts deze training aan. Yvonne is gespecialiseerd KIES-coach en heeft ruime ervaring met het begeleiden van kinderen in echtscheidingssituaties.

Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Wat houdt de KIES training in?

De KIES-training bestaat uit acht wekelijkse groepsbijeenkomsten van een uur. Onder professionele begeleiding van een KIES-coach gaan we aan de hand van verschillende werkvormen (bijvoorbeeld tekenen, spel, toneel, schrijven, praten) aan het werk en in gesprek met elkaar. In de veilige, besloten sfeer van deze groep kunnen kinderen op speelse wijze hun ervaringen met de scheiding delen en leren dat zij hun eigen vragen, gevoelens, gedachten, behoeften hebben en deze mogen uiten. Op deze manier worden de kinderen begeleid in hun verwerkingsproces. KIES helpt kinderen zichzelf en de scheiding beter te leren begrijpen en beter te leren omgaan met wat voor hen moeilijk is. Daarnaast vinden de kinderen veel (h)erkenning bij elkaar, ze ervaren dat al die gevoelens zo gek nog niet zijn, dat ze niet de enige zijn in deze situatie en dat ze ook voor elkaar veel kunnen betekenen. 

Het doel van de groep is dat kinderen de (gebeurtenissen rondom de) scheiding een plaats kunnen geven en beter in hun vel komen te zitten.

Voor wie is de KIES-training?

KIES is voor alle kinderen van gescheiden ouders, in de leeftijd van 6-12 jaar. De training past ook zeker bij kinderen waarbij de scheiding goed verlopen is, kinderen waarmee het goed gaat en die op het eerste oog geen last lijken te ervaren van de scheiding. Ook voor hen is extra aandacht aan te raden.

Waar kan ik mijn kind(eren) aanmelden?

Aanmelden kan via onderstaande button.

Na aanmelding wordt contact met u opgenomen als de training gaat starten (dit kan enige tijd duren).

Let op: Deelname is mogelijk na toestemming van beide ouders (wanneer zij beide gezag hebben).

Meld uw kind direct aan voor de training

Bij voldoende aanmeldingen start de KIES training na elke carnavals- en herfstvakantie.

Let op: in verband met de coronamaatregelen kan de startdatum afwijken. Na aanmelding zal er contact opgenomen worden, zodra de startdatum bekend is (dit kan enige tijd duren).

Voorafgaand aan de KIES-training is er voor ouders en deelnemend(e) kind(eren) een intake en de 8ste bijeenkomst zal een evaluatiebijeenkomst zijn samen met de kinderen. Bij deze intake en evaluatie zal het Sociaal Team aansluiten voor een goede afstemming.

Meer informatie over KIES? Download onderstaande flyer. Mocht u nog vragen hebben over de training, dan kunt u contact opnemen met Maudy Verheijen (m.verheijen@heeze-leende.nl / 06-38849839).

Pagina opties