In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Vertrouwenspersoon Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg

Jongeren, (pleeg)ouders én verzorgers kunnen een beroep doen op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon werkt voor een onafhankelijke stichting, het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg en is niet in dienst van een jeugdzorginstelling of de gemeente.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor u doen?         

  • Luisteren naar uw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval neemt de vertrouwenspersoon uw verhaal altijd serieus.
  • De vertrouwenspersoon informeert u over uw rechten en geeft  advies. U bepaalt zelf de gekozen route.
  • Ook kan de vertrouwenspersoon u ondersteunen bij een gesprek met de gemeente of een jeugdzorginstelling en/of de klachtencommissie.

Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is altijd gratis.

Vraag, probleem of klacht?

Het kan gebeuren dat u niet tevreden bent over de hulp die u krijgt. Als u denkt dat u er niet over kunt praten met uw hulpverlener of met de desbetreffende instelling, dan is het goed om te weten dat u altijd terecht kunt bij een vertrouwenspersoon van het AKJ.

Op de website van het AKJ vindt u meer informatie en alle contactgegevens. Ook kunt u telefonisch contact opnemen: 088 555 1000.

Speciaal voor jongeren is er de mogelijkheid om te chatten met een vertrouwenspersoon. Dat kan van maandag tot en met donderdag van 16.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Pagina opties