Anterieure overeenkomst getekend

De nieuwbouw van vijftien appartementen aan Kapelstraat 1a tot 3 in Heeze komt een stap dichterbij. Vandaag hebben wethouder Robert Groenewoud van gemeente Heeze-Leende en Jeroen van Stiphout, directeur van Van Stiphout Projectontwikkeling, hun handtekening gezet onder de anterieure overeenkomst. Ze gaven daarmee het startsein voor de bestemmingsplanprocedure van dit woningbouwproject dat de naam ’t Laar heeft gekregen.

Nauwe samenwerking

In het nieuwbouwproject komen in totaal vijftien appartementen voor starters en doorstromers. De huidige opzet van de herontwikkeling is in nauwe samenwerking tot stand gekomen tussen de gemeente en de ontwikkelaar. Wethouder Robert Groenewoud: “Van Stiphout Projectontwikkeling heeft het plan oplossingsgericht gevormd tot wat het nu is, zodat we nog beter tegemoetkomen aan de lokale woonbehoefte en de regionale woondeal.” Het bestemmingsplan komt nog dit jaar ter inzage.

Woningen voor starters en doorstromers

Op de begane grond komen drie grotere appartementen met eigen tuin in de hogere prijsklasse. Op de eerste en tweede verdieping staan in totaal twaalf appartementen gepland in het betaalbare segment. Een deel van deze betaalbare appartementen komt op de markt voor maximaal € 220.000 v.o.n. en een aantal voor maximaal € 265.000 v.o.n. Wethouder Robert Groenewoud: “De opzet in drie prijsklassen maakt wonen in ’t Laar aantrekkelijk voor starters en doorstromers op de woningmarkt. Het geeft jongeren uit onze gemeente de kans om een woning te kopen en biedt tegelijkertijd aan ouderen de mogelijkheid om levensloopbestendig door te stromen, waarmee grotere gezinswoningen vrij kunnen komen.”

Passend in het straatbeeld

Op de planlocatie aan de Kapelstraat, om de hoek van het buurtschap Strabrecht, staan nu nog twee leegstaande winkelpanden met onbewoonde bovenwoningen, deels met planken dichtgespijkerd. Met de komst van het appartementengebouw krijgt dit deel van Heeze weer de uitstraling die het verdient als ‘Parel van Brabant’. Het ontwerp van Wouter Margry van Margry Arts Architecten past met zijn dorpse architectuur en materiaalgebruik bij het straatbeeld in de omgeving.

Meer informatie

De verkoop van de vijftien appartementen start naar verwachting medio volgend jaar. Inschrijven als geïnteresseerde kan via de projectwebsite wonenintlaar.nl of contacteer makelaar Hans Moors (06-222 91 104) van BrouwersMoors & Partners.
 

Van links naar rechts: Wethouder Robert Groenewout, Jeroen van den Boomen (gemeente Heeze-Leende), Jeroen van Stiphout (van Stiphout Projectontwikkeling) en Arno Schrameijer (van Stiphout Projectontwikkeling).
Artist Impression van woningbouwproject ‘t Laar.