Duurzaamheid

Heeze-Leende gaat duurzaam vooruit. De duurzaamheidstrein is gestart en onderweg naar Parijs. Onderweg stoppen we op verschillende haltes en bouwen we aan een duurzamere wereld. Reist u met ons mee? Want we kunnen het niet alleen! Daar hebben we alle inwoners, bedrijven en verenigingen bij nodig. Het doel? Onszelf, onze kinderen, kleinkinderen en de generaties daarna een duurzame toekomst bieden in een groeiende en bloeiende wereld. Daar wilt u toch ook aan bijdragen?

Duurzaam vooruit 

Voordat we kunnen voldoen aan de grote doelen die door de VN in Parijs zijn vastgesteld, moeten we eerst lokaal aan de slag. De opgave is groot, maar we gaan stapje voor stapje op weg. Om u inzicht te geven in de verschillende mogelijkheden, hebben we een speciaal duurzaam-metronetwerk aangelegd in Heeze-Leende. De verschillende metrolijnen vormen een routekaart met verschillende haltes (stappen) die iedereen individueel kan bezoeken en kan uitvoeren. U kunt zelf bepalen op welk moment u in- en uitstapt, welke halte u interessant lijkt om te bezoeken en welk spoor of welke sporen u graag wilt volgen.

Metrolijnen: hoofdthema’s duurzaamheid

Iedere metrolijn heeft een eigen kleur, die is gelinkt aan een hoofdthema als het gaat om duurzaamheid in Heeze-Leende. Hieronder vindt u meer informatie over elk van de vijf hoofdthema’s en algemene informatie over duurzaamheid in onze gemeente.

Klimaatraadpleging