Buurten worden gezelliger en socialer wanneer buren elkaar ontmoeten, helpen en zich gezamenlijk inzetten voor hun omgeving. Dit is het idee achter Burendag, een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds, dat mensen dichter bij elkaar wil brengen.

Op 28 september 2024 vieren we Burendag, maar activiteiten kunnen ook op 27 of 29 september plaatsvinden. Door activiteiten te organiseren, kunnen buurtbewoners op een laagdrempelige manier in contact komen met elkaar, wat bijdraagt aan een sterkere, sociaal betrokken gemeente. Van burenbingo tot spelletjesmiddagen, elke activiteit helpt om buurtgenoten beter te leren kennen en onderlinge hulp te vergemakkelijken.

Aanmelden voor Burendag kan via burendag.nl. Ook vind je op deze website inspiratie en informatie over leuke activiteiten. Daarnaast kunnen buurten en verenigingen een budget tot maximaal 350 euro aanvragen om een leuke Burendag te organiseren. Aanmelden voor dit budget kan vanaf 10 juni, maar wees er snel bij want op = op! Bovendien kan je een aanvraag indienen voor een speciaal Burendagpakket om de dag extra feestelijk te maken.

Doe je ook mee om van Burendag een gezellig en verbindend feestje te maken?