Buurtproblemen kunnen soms uitgroeien tot geschillen of zelfs ruzies tussen buurtgenoten. Geluidsoverlast, rommel in de tuin of overhangende takken kunnen irritaties veroorzaken. Het is belangrijk om deze situaties aan te pakken voordat ze escaleren. Buurtbemiddeling kan daarbij helpen.

Gemeente Heeze-Leende streeft naar een betere leefbaarheid voor alle inwoners. Daarom bieden zij, in samenwerking met woningcorporatie woCom buurtbemiddeling aan. Dit initiatief stelt inwoners in staat om samen tot oplossingen te komen, met de ondersteuning van neutrale bemiddelaars.

Wat is buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling is er voor alle inwoners van de gemeente Heeze-Leende die een verschil van mening hebben of in een conflictsituatie dreigen te komen met buren of buurtgenoten. Het is een vrijwillige, vertrouwelijke en neutrale manier om conflicten op te lossen. Speciaal opgeleide vrijwilligers van buurtbemiddeling helpen om tot een oplossing te komen.

Hoe werkt buurtbemiddeling?

Als je een conflict hebt met een buurtgenoot waar je zelf niet uitkomt, kun je contact opnemen met buurtbemiddeling. Het is ook mogelijk dat de woningcorporatie, je huisarts of bijvoorbeeld de politie buurtbemiddeling inschakelt. Deelname aan buurtbemiddeling is vrijwillig en beide partijen moeten gemotiveerd zijn om er samen uit te komen. De bemiddelaars luisteren naar beide partijen, regelen gesprekken en begeleiden het proces naar een oplossing. 

Gratis en vertrouwelijk

Buurtbemiddeling wordt geleid door vrijwillige buurtbemiddelaars die onpartijdig zijn. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk en de buurtbemiddeling is gratis.

Hoe meld ik me aan?

Je kunt buurtbemiddeling rechtstreeks benaderen via Lumens en Cordaad Welzijn. Neem contact op met de coördinator Ilse Bax via 06 33039783 of i.bax@heeze-leende.nl . Je kunt je ook aanmelden via onderstaande link. Deze aanmelding wordt rechtstreeks doorgestuurd naar de coördinator van de buurtbemiddeling. 

Aanmelden buurtbemiddeling

Wil je zelf aan de slag als vrijwillige buurtbemiddelaar? 
Neem dan contact op met Björn Roos bjornroos@cordaadwelzijn.nl / tel. 06 51 86 13 54

Met buurtbemiddeling streven we naar een vreedzame en leefbare buurt. Laten we samen werken aan een harmonieuze omgeving voor iedereen in Heeze-Leende!