Vandaag was een feestelijke dag aan het Zwarte Pad in Leende, waar de sleutels werden overhandigd aan de nieuwe eigenaren van tien prachtige appartementen. Dit moment markeerde niet alleen een nieuwe stap voor de gelukkige eigenaren, maar ook een mijlpaal in de inspanningen van de gemeente en woningcorporatie woCom om betaalbare huisvesting te realiseren. In Leende geven zij het goede voorbeeld, met de recente realisatie van tien nieuwe appartementen, voornamelijk bedoeld voor jongeren en spoedzoekers.

Deze woningen zijn geen standaard project; ze zijn geproduceerd in de woningfabriek van Barli en binnen één dag geplaatst op de bouwplaats, waarna ze verder zijn afgewerkt. Deze volwaardige woningen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Ze zijn uitgerust met hoogwaardige isolatie, zonnepanelen op het dak en worden elk voorzien van een full electric warmtepomp. Dit betekent niet alleen comfortabel wonen maar ook een stap richting een groenere toekomst.

Het streven naar betaalbare huisvesting komt voort uit de wens om inwoners, zowel jong als oud, de mogelijkheid te bieden om binnen hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. Begrijpelijk, want daar ligt hun sociale netwerk en vertrouwdheid.

De woningen aan het Zwarte pad in Leende zijn ontworpen voor een- en tweepersoonshuishoudens en bieden alle benodigde ruimte, verdeeld over 40 m2. Elke woning beschikt over een woonkamer, keuken, een slaapkamer, badkamer met toilet en een technische ruimte. De vijf appartementen op de begane grond krijgen een knus tuintje aan de achterzijde, terwijl de vijf op de eerste verdieping een eigen balkon krijgen.

Naast de woningen zelf, wordt ook de omgeving aangepakt. De gemeente maakt het terrein woonrijp, met tien parkeerplaatsen aan de voorzijde, straatverlichting en een wadi rondom het complex voor waterberging.

Buurtbewoners uit Leende hadden een “welkomstbord” geplaatst, wat meteen voor een warm welkom zorgt. Enkele van hen waren aanwezig om de nieuwe buren welkom te heten!  

Ook was Wethouder Groenewoud aanwezig, die zijn oprechte enthousiasme uitte over het bieden van deze prachtige kans aan starters om in hun eigen dorp te kunnen wonen. Hij prees de inspanningen van zowel woCom als de gemeente, waarbij hij benadrukte hoe bewonderenswaardig het is dat dit project zo snel tot stand is gekomen. Wethouder Groenewoud onderstreepte het belang van dit initiatief als een stap voorwaarts in het bevorderen van inclusieve gemeenschappen en het bieden van kansen aan jonge mensen om te kunnen wonen in hun vertrouwde omgeving.

Namens de gemeente wensen wij de nieuwe eigenaren ontzettend veel woongeluk!