Er zijn veel toeslagen, voorzieningen en regelingen in Nederland waar mensen gebruik van kunnen maken. Heel fijn voor iedereen die het extra geld goed kan gebruiken. Maar hoe weet je nu waar je aanspraak op kunt maken? En hoe dien je een aanvraag in?
 
De Voorzieningenwijzer biedt een compleet overzicht van al deze regelingen en maakt het mogelijk om erachter te komen of je ergens recht op hebt. Gemeente Heeze-Leende heeft zich dan ook enthousiast aangesloten bij de Voorzieningenwijzer, net als tientallen andere gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties.

Hoe werkt het?

Op www.datgeldtvoormij.nl/heeze-leende(externe link) staan alle landelijke én gemeentelijke steunmaatregelen. Alle inwoners kunnen via deze applicatie zelf een check doen om te zien waar ze recht op hebben. Degenen die willen kunnen via de site ook meteen een gratis adviesgesprek aanvragen. Of bellen voor een afspraak: 06-57994904.

Aanvraag 

Ingediende aanvragen via de site www.datgeldtvoormij.nl/heeze-leende(externe link)  komen terecht bij Cordaad Welzijn. Ben je niet zo handig met de computer? Je kan ook telefonisch een afspraak maken met Cordaad via nummer 040-2046614. Bellen kan op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Gesprek

Binnen één week na het doen van een aanvraag neemt een consulent contact op om een afspraak te maken voor een persoonlijk adviesgesprek. Tijdens dat gesprek kijkt de adviseur samen met jou of je in aanmerking komt voor gemeentelijke regelingen of toeslagen van het Rijk. Ook kan hij/zij kijken of jouw zorgverzekeringspakket en het energiecontract het meest passend voor je zijn en of je recht hebt op teruggave vanuit de inkomstenbelasting.

Geregeld

De adviseur kan hetgeen wat hij/zij adviseert ook meteen regelen/aanvragen. Het adviesgesprek is gratis en vertrouwelijk. De adviseur deelt gegevens nooit zonder toestemming. 

Gemiddeld € 500 per jaar

Na het adviesgesprek besparen huishoudens gemiddeld € 500 per jaar. Wil je óók checken of je meer geld kan overhouden aan het einde van de maand? Neem dan een kijkje op www.datgeldtvoormij.nl/heeze-leende(externe link).