In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 040-224 1400. 

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Munitieopslagplaats Strabrechtse Heide

Tekst voor kinderen

Toen de oorlog voorbij was, werden achtergebleven bommen, granaten en andere munitie verzameld. Het ging naar verschillende plekken waar het vernietigd kon worden. Eén van die plekken was in Heeze op de Strabrechtse Heide. Bij het vernietigen van de munitie zijn helaas ook doden gevallen.

Tussen 1980 en 1982 werkten de Explosieven Opruimingsdienst maandenlang om de achtergebleven munitie in Heeze voorgoed op te ruimen.

Tekst voor volwassenen

Na operatie Market Garden werd de achtergebleven munitie verzameld en naar centrale vernietigingsplaatsen gebracht. In de Strabrechtse Heide tussen het Platvoetje en het Grafven lag zo’n plaats op het grondgebied van de gemeente Heeze. Bij het vernietigen vielen helaas ook dodelijke slachtoffers.

Er werd toen op heel andere manier vernietigd dan nu. Het gevolg was dat niet alleen boven de grond veel levensgevaarlijke munitie lag, maar ook in de grond. Tussen 1980 en 1982 werkten de EOD en een aannemer dagelijks om alle nog aanwezige munitie op te zoeken en te vernietigen. Op dat moment was dit de grootste ruimactie van de EOD. De dagelijks gevonden munitie moest direct vernietigd worden.

Pagina opties