In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke twee weken de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief

 • Geef uw mening over de dienstverlening van de gemeente in coronatijd

  (24-02-2021)

  Sinds maart 2020 houdt het coronavirus Nederland in zijn greep. Er zijn zowel landelijk als regionaal verschillende maatregelen van kracht. De gemeente heeft met veel partijen contact gehad.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2021

  (24-02-2021)
  ""

  Eind februari ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen. Op het aanslagbiljet staat de nieuwe WOZ -waarde (Waardering Onroerende zaken) vermeld. Bij de belastingaanslag ontvangt u ook een bijsluiter.

 • Vergadering Adviescommissie voor bezwaarschriften in de A2-gemeenten 2 maart 2021

  (24-02-2021)

  Op dinsdag 2 maart 2021 komt de Adviescommissie voor de bezwaarschriften A2-Gemeenten in het gemeentehuis van Heeze-Leende aan de Jan Deckersstraat 2 in Heeze-Leende bijeen in een openbare hoorzitting.

 • Vergadering Adviescommissie voor bezwaarschriften in de A2-gemeenten 9 maart

  (24-02-2021)

  Op dinsdag 9 maart 2021 komt de Adviescommissie voor de bezwaarschriften A2-Gemeenten in het gemeentehuis van Heeze-Leende aan de Jan Deckersstraat 2 in Heeze bijeen in een openbare hoorzitting.

 • Vernieuwde app voor meldingen in je leefomgeving

  (19-02-2021)

  Via MijnGemeente App kun je meldingen doen van zaken die je tegenkomt in je leefomgeving (openbare ruimte). Bijvoorbeeld wanneer je ziet dat iets stuk is of opgeruimd moet worden. De leverancier heeft de app hiervoor recent vernieuwd.

 • Denk mee over een nieuw centrum voor Heeze!

  (17-02-2021)

  Gemeente Heeze-Leende wil met het project ‘centrumontwikkeling Heeze’ het centrum van Heeze leefbaar en levendig houden.

 • Denk mee over ons Groenstructuurplan

  (08-02-2021)

  Het groenstructuurplan is een plan waarin we de uitgangspunten voor de groenvoorziening, dus beplanting binnen de bebouwde kom, vastleggen voor de komende 10 jaar.

 • ANWB AutoMaatje brengt je naar de vaccinatielocatie

  (03-02-2021)

  Je bent minder mobiel, je hebt een afspraak om je te laten vaccineren tegen COVID-19 en hebt geen vervoer?

 • Het Coronavirus, alle updates

  (22-01-2021)
  Lees meer over CoronaMelder-app

  Heeft u vragen? U kunt contact opnemen met de gemeente op: 040 224 1400. Hier kunt u terecht met al uw vragen aan de gemeente over de maatregelen tegen het coronavirus en hoe hiermee om te gaan. Ma t/m do bereikbaar tot 17.00 uur, vrijdag tot 12.30 uur.

  Daarnaast kunt u met uw vragen terecht bij de rijksoverheid. Voor inwoners hebben zij het nummer 0800 1351. Speciaal voor ondernemers is er ook een landelijk telefoonnummer, dat is 0800 2117. Als ondernemer kunt u ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel: www.kvk.nl

  Bent u ondernemer? Klik dan hier

  Op www.rivm.nl/coronavirus kunt u alles lezen over de medische kant van het coronavirus, met de meest gestelde vragen en antwoorden
  Op www.rijksoverheid.nl/coronavirus Kunt u alles lezen over de maatregelen die op dit moment gelden, met de meest gestelde vragen en antwoorden

  Wat betekent ‘afstand houden vanwege het coronavirus’?


 • Meldpunt Discriminatie

  (22-01-2021)
  Zet een streep door discriminatie

  Voelt u zich gediscrimineerd of bent u betrokken bij iemand die zich gediscrimineerd voelt? Bel of mail dan het Meldpunt Discriminatie van de LEVgroep. U kunt er terecht met al uw vragen, vermoedens en zorgen.

 • Opruimplicht voor hondenpoep

  (13-01-2021)
  hond

  De gemeenteraad heeft in het verleden bepaald dat de eigenaar of de houder van een hond verplicht is deze binnen de bebouwde kom aangelijnd te hebben. Daarnaast moet hij of zij ervoor zorgen dat de hond niet poept op het gedeelte van de weg dat bestemd is voor voetgangers (trottoir) en/of op openbare terreinen zoals bijvoorbeeld plantsoenen, grasvelden, kinderspeelplaatsen, zandbakken, speelweiden e.d.

 • Maak het oplichters niet te makkelijk! Phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes)

  (21-09-2020)
  Phishing

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we vier weken lang aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

  Week 1: Meekijken bij pinnen

  Week 2: Babbeltrucs

  Week 3: Hulpvraagfraude (via WhatsApp)

  Deze week: Phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes)

 • Het Sport- en beweegakkoord Heeze-Leende is een feit

  (02-09-2020)

  In januari 2020 gingen sport- en beweegaanbieders, onderwijs, zorg, welzijn en gemeente Heeze-Leende samen aan de slag om te komen tot een Sport- en beweegakkoord. Tijdens de start van de Nationale Sportweek werd dit Sport- en beweegakkoord definitief gemaakt. Vanwege het coronavirus kan er geen officiële ondertekening plaatsvinden, maar dat betekent niet dat we niet aan de slag gaan.

 • Maak het oplichters niet te makkelijk! Meekijken bij pinnen

  (01-09-2020)
  Meekijken bij pinnen

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we de komende weken aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

  Deze week: Meekijken bij pinnen

 • Ook in najaar geen kermissen in Heeze-Leende

  (01-09-2020)
  Kermis HL

  Na een zorgvuldige afweging heeft het college van burgemeester en wethouders helaas moeten besluiten ook in het najaar geen kermissen in Heeze-Leende te (laten) organiseren.

 • Vervangen waterleidingen deel van Leende

  (27-08-2020)

  Water. We denken er meestal niet bij na wat er allemaal moet gebeuren voordat er schoon, vers en drinkbaar water uit de kraan kan komen als we de kraan opendraaien. Dat gaat niet vanzelf. Er moet heel wat voor gebeuren. Wat erg belangrijk is, is de waterleiding. En net zoals met alles, zijn ook waterleidingen ooit aan vervanging toe.   

  Daarom heeft Brabant Water aannemers Hurkmans en BGM opdracht gegeven om in Leende de waterleidingen te vervangen. Zij beginnen hier 31 augustus mee en alles bij elkaar gaat het ongeveer 5 maanden duren voordat het klaar is.

 • Eenrichtingsverkeer Irislaan

  (27-08-2020)

  In Leende vervangen aannemers Hurkmans en BGM de komende maanden de waterleidingen. Zij beginnen hier maandag 31 augustus mee en alles bij elkaar gaat het ongeveer 5 maanden duren voordat het klaar is.

 • Handige tips vanuit het dementienetwerk

  (15-07-2020)
  Heeze dementievriendelijk

  Staat je leven door de vreemde tijd waarin we nu leven op zijn kop, ervaar je soms zowel fysiek als mentaal chaos? En kan je misschien wel wat steun gebruiken, neem dan eens een kijkje op www.mentalekracht040.nl.

 • Waterschijf van vijf

  (24-06-2020)
  Waterschijf van vijf

  Waterschap De Dommel werkt aan schoon en voldoende water en beschermt tegen wateroverlast. Maar dat kunnen we niet alleen. We doen dit samen met inwoners, (agrarische) bedrijven, natuurorganisaties en andere overheden. Ook u kunt hieraan bijdragen. 

 • Wolf in Heeze-Leende

  (12-06-2020)

  In de afgelopen jaren zijn in Nederland al verschillende in het wild levende wolven gezien en de eerste wolf heeft zich inmiddels in Nederland gevestigd. De komende jaren blijven we te maken krijgen met meerdere zwervende wolven die zich wellicht ook in ons land proberen te vestigen. Ook in de omgeving van Heeze-Leende is er inmiddels een wolf die zich gevestigd heeft. Het dier doodde schapen in Sterksel en Heeze.

 • Alleen op afspraak naar het gemeentehuis

  (13-05-2020)

  Door de maatregelen rondom het coronavirus kunt u alleen nog op afspraak terecht in het gemeentehuis. U moet een afspraak maken via de telefoon. Zomaar binnenlopen kan dus voorlopig niet, ook niet voor het ophalen van een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.

  Bel naar 040-224 1400 voor het maken van een afspraak. Dit geldt in ieder geval nog tot 18 mei.

  Samen beschermen we de mensen om ons heen!

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (01-05-2019)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in Melvin. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties