Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke twee weken de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Nieuwe stichting voor opvang zwerfdieren zoekt vrijwilligers

  (21-10-2021)

  Op 1 januari start de nieuwe stichting Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven (ROZE) met de opvang van zwerfdieren op de nieuwe locatie aan Kanaaldijk Noord 127a in Eindhoven. Deze Stichting gaat zwerfdieren opvangen namens 14 gemeenten in de regio, waaronder gemeente Heeze-Leende.

 • Bijeenkomst Grootouders voor het klimaat 31 oktober in ‘t Perron

  (20-10-2021)

  Maakt u zich zorgen, of juist niet, over klimaatverandering? Doen de stijgende energieprijzen bij u alarmbellen rinkelen? Maakt u zich zorgen over de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen? Heeft u zin om daar samen met leeftijdgenoten meer over te horen onder het genot van een kopje koffie of thee? Kom dan naar de bijeenkomst Grootouders voor het klimaat.

 • Laat duizend bloemen bloeien

  (20-10-2021)

  Op donderdag 14, vrijdag 15 oktober en maandag 18 oktober hebben de leerlingen van basisschool De Trumakkers en Merlebos, en kinderen van BSO Het Honk krokussen en vroege narcissen op het terrein naast hun school geplant. In totaal gingen er 1300 bloembolletjes de grond in. Deze zijn allemaal zonder bestrijdingsmiddelen geteeld, zodat de bijen en hommels vroeg in het voorjaar met een gerust hartje zichzelf en hun jonkies kunnen voeden met het stuifmeel en de nectar ervan.

 • Jury Brabanste Stijlprijs bezoekt Kloostervelden

  (19-10-2021)

  De genomineerde projecten voor de Brabantse Stijlprijs 2021 liggen in grote steden Breda, Tilburg, Den Bosch, Eindhoven en ook in Heeze-Leende! Zondag 17 oktober bezocht de jury van de Brabantse stijlprijs Kloostervelden in Sterksel om zich te verwonderen over deze bijzondere wijk. Wat hebben bewoners, Kempenhaeghe, CRA vastgoed, gemeente en alle andere betrokken hier een stijlvol stukje Brabant gemaakt.

 • Coronasubsidie en -steun nog aan te vragen tot 1 november!

  (19-10-2021)

  Voor het welzijn van de inwoners is het belangrijk om het voorzieningenniveau en het verenigingsleven in Heeze-Leende in stand te houden. Door de versoepelingen van de coronamaatregelen is er weer meer mogelijk. Een mooi moment om dit te ondersteunen door het stimuleren van activiteiten middels een coronasubsidie, of door het verlenen van coronasteun gericht op het behouden van organisaties met maatschappelijk belang.

 • Trippen of Skippen? Jouw mening over drugs(gebruik) telt 

  (16-10-2021)

  Lachgas in de auto? XTC op een festival? Is dat normaal of niet normaal? Het zijn een aantal vragen die aan bod komen tijdens het grote drugsonderzoek ‘Trippen of Skippen?’ waar jongeren en jongvolwassenen in Oost-Brabant, en dus gemeente Heeze-Leende, aan kunnen deelnemen. Op deze manier willen we in de regio meer te weten komen over de mening van jongeren over drugs(gebruik).  Jongeren die de enquête invullen, maken een mooie kans op het winnen van een vette trip naar keuze zoals Skydiven, dagje naar een pretpark, karten of een wellnessbezoekje.  

 • Werkzoekenden aan het werk helpen door brede samenwerking

  (08-10-2021)
  ""

  Met een frisse blik en vol enthousiasme zijn KempenPlus, Center Parcs De Kempervennen en A2-Samenwerking van start gegaan om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden voor schoonmaakfuncties bij vakantiepark De Kempervennen. Het doel is met een intensieve training en begeleiding tientallen vacatures in te vullen en kandidaten een duurzame werkplek te bieden.

 • Wegwerkzaamheden Sterksel start 11 oktober

  (08-10-2021)
  ""

  Om de overlast van het vrachtverkeer van en naar bedrijvenpark ‘Poort 43’ in de kernen van Maarheeze en Sterksel te verminderen, is het project ‘Samen mee naar de A2’ opgezet. In de toekomst gaat het vrachtverkeer tussen de A2 en  Poort 43 rijden via een ontsluitingsweg die grotendeels ligt op de huidige d’Aasdonken en Grote Bleek.

 • Kloostervelden in finale Brabantse Stijlprijs

  (01-10-2021)
  ""

  Gisteren zijn de finalisten bekend gemaakt van de Brabantse Stijlprijs. Met trots kunnen we melden dat Kloostervelden in Sterksel in gemeente Heeze-Leende één van de 5 finalisten is.

 • Energiebespaarhuis in Heeze-Leende

  (28-09-2021)
  ""

  Binnenkort is op drie middagen in Sterksel, Leende en Heeze een Energiebespaarhuis te bezoeken.

 • Vervoer nodig? Maak gebruik van ANWB AutoMaatje Heeze-Leende!

  (31-08-2021)
  ANWB AutoMaatje

  Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

 • Het Coronavirus, alle updates

  (01-08-2021)
  Lees meer over CoronaMelder-app

  Heeft u vragen? U kunt contact opnemen met de gemeente op: 040 224 1400. Hier kunt u terecht met al uw vragen aan de gemeente over de maatregelen tegen het coronavirus en hoe hiermee om te gaan. Ma t/m do bereikbaar tot 17.00 uur, vrijdag tot 12.30 uur.

  Daarnaast kunt u met uw vragen terecht bij de rijksoverheid. Voor inwoners hebben zij het nummer 0800 1351. Speciaal voor ondernemers is er ook een landelijk telefoonnummer, dat is 0800 2117. Als ondernemer kunt u ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel: www.kvk.nl

  Bent u ondernemer? Klik dan hier

  Als het voortbestaan van uw maatschappelijke organisatie
  of vereniging wordt bedreigd? Klik hier

  Wilt u een coronasubsidie aanvragen voor bijzondere of
  extra activiteiten die gericht zijn op het bestrijden van de
  negatieve gevolgen van de coronacrisis? Klik dan hier

  Op www.rivm.nl/coronavirus kunt u alles lezen over de medische kant van het coronavirus, met de meest gestelde vragen en antwoorden
  Op www.rijksoverheid.nl/coronavirus Kunt u alles lezen over de maatregelen die op dit moment gelden, met de meest gestelde vragen en antwoorden

  Wat betekent ‘afstand houden vanwege het coronavirus’?


 • Bijtende Bende slaat toe in Heeze-Leende

  (29-07-2021)

  Drugscriminaliteit en de gevolgen hiervan zijn bijna dagelijks terug te vinden in het nieuws. Denk aan artikelen over hennepkwekerijen in woonwijken en drugslabs in het buitengebied. Het is geen ver-van-mijn-bed-show. Het gebeurt hier en nu, ook in Heeze-Leende.

 • Campagne voedselverspilling; Supermarkt PLUS zet Too Good To Go box in

  (21-07-2021)

  Gemeente Heeze-Leende heeft als doelstelling voedselverspilling met 50% te verminderen in 2023. Door bewuster om te gaan met eten, kun je al heel veel voedselverspilling voorkomen! Eind mei is de gemeente Heeze-Leende gestart met een campagne om voedselverspilling tegen te gaan. Elke week geeft de gemeente tips om voedselverspilling tegen te gaan. Deze week het woord aan Willem Smetsers, supermarktmanager van de PLUS in Leende.

 • Kermissen in Heeze-Leende gaan door

  (08-07-2021)

  Door de versoepelingen van de Covid-maatregelen voor evenementen ziet het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heeze-Leende toch mogelijkheden om de kermissen in Heeze en Leende dit jaar, in aangepaste vorm, door te laten gaan. Dit alles natuurlijk onder voorbehoud dat de maatregelen de komende tijd niet opnieuw verzwaard worden. De kermissen vinden plaats van 7 tot en met 10 augustus (Heeze) en van 21 tot en met 24 augustus (Leende). 

 • Waarom voedsel verspillen als je er zoveel mee kunt? Das toch zund!

  (26-05-2021)

  Gemeente Heeze-Leende luidt vanaf deze week haar campagne in om voedselverspilling in de gemeente tegen te gaan. Met de doelstelling om in 2023 voedselverspilling met 50% verminderd te hebben, start deze campagne met het bewust maken van de allerkleinste inwoners.

 • Rectificatie flyer duurzaamheidsbox: eerste advies energiecoach volledig gratis

  (08-04-2021)
 • Rechtstreeks zaken doen met jouw gemeente

  (26-03-2021)
  ""

  Het komt geregeld voor dat burgers in Nederland een uittreksel van de Basis Registratie Personen (BRP) of een verklaring omtrent gedrag (vog) nodig hebben of een afspraak willen maken bij de gemeente. Deze zaken kunt u rechtstreeks met de gemeente regelen.

 • Uitkomsten enquête herontwikkeling gemeentehuistuin en -plein

  (24-03-2021)

  Van 22 februari t/m 7 maart 2021 konden inwoners via het burgerpanel van de gemeente hun mening geven over de variantestudie/stedenbouwkundige verkenning voor een nieuw centrum van Heeze in de omgeving van het gemeentehuis.

 • Instellen vrachtwagenverbod doorgaand vrachtverkeer Heeze

  (15-03-2021)

  Enkele weken geleden lieten wij u weten dat de gemeente weer een stap wil zetten in het verkeersveiliger en leefbaarder maken van het centrum van Heeze door het doorgaand vrachtverkeer uit het centrum van Heeze te weren. Dit kan nu de Randweg en de reconstructie van de Muggenberg afgerond zijn en er dus een goed alternatief is voor deze vrachtwagens. Op dit weren van doorgaand vrachtverkeer hebben we al vele positieve berichten maar ook aandachtspunten mogen ontvangen. Veel mensen zijn benieuwd naar de uitwerking van deze maatregel. In dit artikel wordt hier verder op ingegaan.

 • Maak het oplichters niet te makkelijk! Phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes)

  (21-09-2020)
  Phishing

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we vier weken lang aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

  Week 1: Meekijken bij pinnen

  Week 2: Babbeltrucs

  Week 3: Hulpvraagfraude (via WhatsApp)

  Deze week: Phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes)

 • Handige tips vanuit het dementienetwerk

  (15-07-2020)
  Heeze dementievriendelijk

  Staat je leven door de vreemde tijd waarin we nu leven op zijn kop, ervaar je soms zowel fysiek als mentaal chaos? En kan je misschien wel wat steun gebruiken, neem dan eens een kijkje op www.mentalekracht040.nl.

 • Wolf in Heeze-Leende

  (12-06-2020)

  In de afgelopen jaren zijn in Nederland al verschillende in het wild levende wolven gezien en de eerste wolf heeft zich inmiddels in Nederland gevestigd. De komende jaren blijven we te maken krijgen met meerdere zwervende wolven die zich wellicht ook in ons land proberen te vestigen. Ook in de omgeving van Heeze-Leende is er inmiddels een wolf die zich gevestigd heeft. Het dier doodde schapen in Sterksel en Heeze.

 • Alleen op afspraak naar het gemeentehuis

  (13-05-2020)

  Door de maatregelen rondom het coronavirus kunt u alleen nog op afspraak terecht in het gemeentehuis. U moet een afspraak maken via de telefoon. Zomaar binnenlopen kan dus voorlopig niet, ook niet voor het ophalen van een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.

  Bel naar 040-224 1400 voor het maken van een afspraak. Dit geldt in ieder geval nog tot 18 mei.

  Samen beschermen we de mensen om ons heen!

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (01-05-2019)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in Melvin. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties