Hoe zou u als inwoner van de gemeente Heeze-Leende de energietransitie invullen? Windmolens in de openbare ruimte? Inzetten op innovatie? Of toch iedereen zonnepanelen op het dak? Dat vragen wij ons dagelijks af bij het vormgeven en uitvoeren van beleid. 

Om klimaatverandering tegen te gaan, moet de gemeenteraad beslissen welke maatregelen zij gaan nemen om de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 te verlagen. De meningen van inwoners zijn hierbij erg belangrijk. De Klimaatraadpleging biedt u de kans mee te praten over hoe de energietransitie van gemeente Heeze-Leende eruit komt te zien. In de Klimaatraadpleging mag u dus als inwoner op de stoel van de bestuurder zitten. 

De Klimaatraadpleging bestaat uit een aantal fasen:

  1. Raadpleging ontwerpen samen met college en gemeenteraad. 
  2. Raadpleging ontwerpen samen met dorpsraden én inwoners. 
  3. Inwoners nemen deel aan de raadpleging door middel van een enquête. 
  4. Vervolgens worden de resultaten van de enquête gepresenteerd aan de gemeenteraad. 

Meld u nu aan!

Graag willen we u als inwoner betrekken bij het ontwerpen van de raadpleging. Daarom organiseren we hiervoor een digitale bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt u door het concept van de Klimaatraadpleging geleid en bespreekt u welke onderwerpen u als inwoner belangrijk vindt om terug te zien in de Klimaatraadpleging. Op deze manier hopen wij dat de resultaten maximaal door de gemeenteraad benut kunnen worden voor de belangrijke aankomende beslissingen. De bijeenkomst zal ongeveer een uur duren en er is geen voorbereiding nodig.

Graag nodigen wij u uit op woensdag 6 juli om 19.30u deel te nemen aan de bijeenkomst. Deze zal digitaal plaatsvinden via Teams. Aanmelden kan tot vrijdag 1 juli via het invulformulier.

Heeft u vragen? Stel ze gerust via duurzaamvooruit@heeze-leende.nl