Zonnepanelen, wie heeft ze nog niet? De basisschool Sint Jan in Leende bijvoorbeeld! Maar daar komt verandering in. Al enkele jaren werkt gemeente Heeze-Leende samen met de Stichting Schooldakrevolutie. Het doel van deze stichting is om op alle (nog lege) schooldaken zonnepanelen te leggen. Dit doel sluit naadloos aan bij de ambitie van de gemeente: zoveel mogelijk dakoppervlak voorzien zonnepanelen.

We zijn blij dat we kunnen mededelen dat we, dankzij de samenwerking met Schooldakrevolutie, alle basisscholen die nog geen zonnepanelen hebben kunnen voorzien van zonnepanelen. 

Schooldakrevolutie heeft in beeld gebracht welke daken van de in totaal acht basisscholen geschikt zijn. Hieruit blijkt dat bijna alle daken geschikt zijn. (behalve het dak van de basisschool de Triangel, want dit dak is reeds voorzien van zonnepanelen). Het dak van basisschool de Sint Jan is ook geschikt en voor dit dak heeft Schooldak in beeld gebracht hoeveel panelen er kunnen worden gelegd. SkoZok (eigenaar en gebruiker van de basisschool) en de gemeente hebben op basis van de offertes een opdracht verleend voor het leggen van 94 panelen met een verwachte productie van ongeveer 32.400 kWh duurzame elektriciteit. Uitgaande van een gemiddeld stroomverbruik per woning van 2.760 kWh per jaar, voorzien de zonnepanelen in de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van circa 12 woningen!! Dit jaar worden de zonnepanelen gelegd. 

De samenwerking met Schooldakrevolutie smaakt naar meer en de volgende stap is al gezet: kijken of het mogelijk is om in samenwerking met woningbouwstichting woCom en de vereniging van eigenaren om op het dak van de basisschool De Talententoren in Sterksel zonnepanelen te leggen.

Kortom, weer een stapje gezet in het duurzaam maken van de gemeente Heeze-Leende!