Wat is het?

De gemeente kan u helpen als u zich niet meer zelfstandig kunt verplaatsen. Bijvoorbeeld door een ziekte, een beperking of ouderdom. De gemeente zoekt tijdens een keukentafelgesprek samen met u naar een oplossing. In bepaalde gevallen kunt u een rolstoel of een aanpassing aan uw rolstoel krijgen.

Hoe werkt het?

Korter dan 6 maanden

Wanneer u korter dan 6 maanden een rolstoel nodig heeft, kunt u deze gratis lenen bij een zorgwinkel bij u in de buurt, zoals de Medicura zorgwinkel in Geldrop.

Medicura zorgwinkel 

Langer dan 6 maanden

Wanneer u langer dan 6 maanden of blijvend rolstoel gebonden bent, kunt u na 6 maanden gebruik te hebben gemaakt van een rolstoel van de zorgwinkel in aanmerking komen voor een rolstoel verstrekt vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Wat moet ik doen?

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Sociaal Team.

Telefoonnummer: 040-2241455 (maandag t/m vrijdag van 9:00-12:30 uur) 

E-mail: sociaalteam@heeze-leende.nl

 

Wat kost het?

Er zijn geen kosten verbonden aan de verstrekking van een rolstoel vanuit de Wmo.

Hoe lang duurt het?

De gemeente moet binnen 6 weken nadat u zich hebt gemeld, een onderzoek uitvoeren naar uw situatie.

Wanneer het onderzoek is afgerond ontvangt u van de gemeente een Plan waarin de mogelijke oplossingen voor uw hulpvraag worden benoemd.

Op het moment dat de gemeente het plan ondertekend van u ontvangt, doet u een aanvraag voor een Wmo voorziening. De gemeente heeft, vanaf het moment dat zij het ondertekende plan ontvangt, 2 weken de tijd om een beslissing te nemen.