Moeite met lezen of schrijven? Een op de tien Nederlanders kan niet goed lezen en schrijven.

Als u niet zo goed kunt lezen of schrijven dan

 • kunt u niets doen met een computer,
 • kunt u niet voorlezen aan uw kind,
 • ziet u niet wat de slager in de aanbieding heeft,
 • weet u niet hoe u medicijnen moet innemen,
 • weet u niet hoe laat de bus of trein vertrekt,
 • schaamt u zich voor uzelf,
 • wordt u eenzaam.
<

  Taalpunt Heeze-Leende in de bieb

  Iedere dinsdagochtend, 10.00 - 12.00 uur

  In Taalpunt Heeze-Leende is iedereen welkom die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen of computeren. Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur kunt u binnenlopen. Voor een gesprek, of voor persoonlijk advies. Dat kost niets.

  Hoe kan het Taalpunt u helpen?

  Op dinsdagochtend is er altijd een vrijwilliger aanwezig, die graag samen met u wil bespreken wat het beste bij u past. Misschien een cursus. Of een taalmaatje. Of hulp bij een formulier. Of hulp bij het zoeken naar werk. Zelfs belastingadvies. 

  En wie weet, gaat er een hele nieuwe wereld open: omdat u zelf een brief kunt schrijven, of een boodschappenlijst. Maar dan kunt u ook voorlezen voor uw kind of kleinkind, en zien hoe laat de bus vertrekt. En u kunt voortaan zelf een e-mail sturen.

  Kom in actie!

  Heeft u zelf geen moeite met lezen en schrijven? Moedig uw buurman, vader of moeder, vriend of collega aan om naar het Taalpunt te gaan. Help ze over die drempel en kom de eerste keer gewoon samen naar het Taalpunt in de bibliotheek in ‘t Perron.

  Meer informatie?

  Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met onze taalpuntcoördinator Marie-Anne Raaijmakers; m.raaijmakers@bibliotheekdommeldal.nl.

  Kennisnetwerk

  Taalpunt Heeze-Leende is meer dan een wekelijkse ochtendopening: het Taalpunt is ook het kennisnetwerk waar professionals en belangstellenden uit Heeze-Leende hun kennis delen en kennis toevoegen.

  De kernpartners in dit netwerk zijn gemeente Heeze-Leende, Cordaad Welzijn, het Ster College Eindhoven, de stichting Lezen en Schrijven en Bibliotheek Dommeldal. Ze hebben allemaal hetzelfde doel: het aantal laaggeletterden in Heeze-Leende omlaag brengen.