Bent u uw paspoort of identiteitskaart kwijt of is uw paspoort of identiteitskaart gestolen? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door om misbruik van uw paspoort of identiteitskaart te voorkomen. Het melden van een vermissing (kwijt of gestolen) van een paspoort of identiteitskaart is gratis en kan ook online.

Geef direct een vermissing of diefstal van uw reisdocument door 

Zijn er meerdere reisdocumenten kwijt of gestolen? Geef dan per document een vermissing door. Wilt of kunt u uw vermissing niet digitaal doorgeven?

Maak dan een afspraak

LET OP!

Heeft u een paspoort of identiteitskaart als vermist opgegeven? Dan is het paspoort of identiteitskaart niet meer geldig. U moet een nieuw paspoort of identiteitskaart aanvragen.

Wat moet ik doen?

Heeft u een paspoort of identiteitskaart als vermist opgegeven? Dan is het paspoort of identiteitskaart niet meer geldig. U moet een nieuw paspoort of identiteitskaart aanvragen. Weet u niet zeker of een reisdocument vermist is? Zoek dan eerst goed of u het nog kunt vinden. Zodra u een reisdocument als vermist opgeeft, kunt u het niet meer gebruiken. Ook niet als u het terugvindt. U moet een teruggevonden paspoort of identiteitskaart inleveren bij de gemeente.

Wie mag een vermissing doorgeven?

  • Personen vanaf 12 jaar
  • Eén van de ouders van kinderen tot en met 17 jaar

Aanvragen reisdocument

Voor het aanvragen van een nieuw reisdocument kunt u een afspraak maken. Zie voor meer informatie de pagina paspoort of identiteitskaart.

Vermissing rijbewijs

Is uw rijbewijs kwijt of gestolen? Dan kunt u dit helaas nog niet digitaal aan ons doorgeven. Dit is namelijk wettelijk nog niet toegestaan. Dit kunt u aangeven bij de aanvraag. Zie voor meer informatie de pagina Rijbewijs.

Voorkom identiteitsfraude!

Weet wat je doet met je identiteit; gebruik nooit een vals paspoort, leen uw paspoort ook nooit uit. Dit valt onder het wetboek van strafrecht en kan zelfs eindigen in een gevangenisstraf. Dit geldt ook voor jongeren. Praat hier daarom over met uw kinderen. Meer weten?