Heeft u vervoer nodig en bent u niet in staat dit zelf te regelen? In de gemeente Heeze-Leende zijn diverse organisaties actief die wat kunnen betekenen als u een vervoersvraagstuk heeft. Deze organisaties vinden het fijn als u contact met hen opneemt als u een vraag heeft. Dit kan zijn omdat u wat slecht ter been bent, of omdat u (tijdelijk) geen eigen vervoer heeft. Tegen een kleine onkostenvergoeding zijn onderstaande organisaties mogelijk voor u een oplossing.  

Dorpsauto Leende

Zorgcoöperatie Graaggedaan is in mei 2018 van start gegaan met de dorpsauto, naast de bestaande vervoersdienst met particuliere auto’s. De dorpsauto rijdt binnen Leende, Leenderstrijp, Sterksel. Maar ook naar Geldrop (ZKH St. Anna)- Heeze - Maarheeze - Soerendonk - Valkenswaard (centrum)

Zorgcoöperatie Graaggedaan: “Vervoer is een van onze diensten zodat u op een prettige manier naar een bestemming gebracht wordt. Dit kan zijn naar een arts, ziekenhuis etc. maar ook naar ontspannende activiteiten zoals verjaardagen, activiteiten van verenigingen in en buiten het dorp”. Heeft u een vervoersvraag? Bel dan het telefoonnummer van de dorpsauto: 06-11193366. U krijgt dan contact met een van onze chauffeurs. Zij kijken dan samen met u of de rit gereden kan worden.

Contact Zorgcoöperatie Graaggedaan

Zorgcoöperatie Graaggedaan

ANWB AutoMaatje

Automaatje: Wil je naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt of heb je een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? Is er geen redelijk alternatief? Is zelf regelen lastig ? ANWB Automaatje is een maatschappelijk initiatief van de ANWB waar inwoners mede-inwoners vervoeren, zie hier een promotiefilmpje van de ANWB.

Tegen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto. Het gebruik van ANWB AutoMaatje is verder geheel gratis. Neem minstens twee werkdagen van tevoren contact op met het planbureau van ANWB AutoMaatje Heeze-Leende. De planners zoeken dan een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die, op het door jou gewenste tijdstip, kan rijden.  Na afloop reken je de gereden kilometers af met de vrijwilliger, het liefst contant.

Contact ANWB Automaatje Heeze-Leende     

AutoMaatje Heeze-Leende

Hulpdienst Sint Maarten

De Hulpdienst is opgericht in 1982. Al 35 jaar zijn vrijwilligers actief, zij springen in op momenten dat de ‘ouderwetse’ burenhulp even niet mogelijk is. Kernactiviteiten betreffen de vervoersdienst, de klussendienst en de koffieochtenden. Vervoer wat Sint Maarten biedt betreft incidenteel vervoer naar o.a. ziekenhuis, arts.

Contactgegevens Hulpdienst Sint Maarten

Hulpdienst Sint Maarten  Vervoersvragen kunt u stellen via de coördinatoren: Ank Eichhorn tel. 06-46533160 of Mieke van den Groenendaal tel. 06-31377155.

Voor meer informatie over vervoersmogelijkheden in de gemeente Heeze-Leende zie hier.