Gemeente Heeze-Leende start vanaf eind mei met een campagne om voedselverspilling in de gemeente tegen te gaan. De doelstelling vanuit het duurzaamheidsbeleid van Gemeente Heeze-Leende is om in 2023 voedselverspilling met 50% verminderd te hebben.

Campagne FoodWise

Gemeente Heeze-Leende breidt de FoodWise campagne uit: samen tegen voedselverspilling.

Waarom voedsel verspillen als je er nog zoveel mee kunt? Das toch zund!

Vorig jaar is het startschot gegeven binnen de gemeente Heeze-Leende aan de campagne FoodWise, om voedselverspilling in de gemeente tegen te gaan. In het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Heeze-Leende staat de doelstelling verwoord om in 2023 de voedselverspilling met 50% te hebben verminderd ten opzichte van 2019.

De naam van de FoodWise campagne verraadt de insteek al: het wijzer worden over voedsel en hoe we duurzaam omgaan met ons eten. Ook hoopt de gemeente Heeze-Leende kennis over te brengen over hoe je jouw afval moet scheiden in de keuken. In GFT-E afval staat de E voor etensresten, dus: gooi je etensresten in de groene bak! 

Vorig jaar was de campagne gericht op het bewust maken van onze allerkleinste burgers! Dit jaar verleggen we onze focus naar de horeca. We gaan daarom langs bij horecaondernemers om ze gratis campagnematerialen aan te bieden en ideeën uit te wisselen over het voorkomen van voedselverspilling. Dit kan variëren van praktische tips tot bijvoorbeeld lekkere recepten voor het overgebleven eten van gisteren!

Net als vorig jaar, werkt de gemeente Heeze-Leende ook samen met Facet, Too Good To Go en aangesloten supermarkten Spar, Coop en Plus. Too Good To Go is bedenker van de speciale ‘Magic Boxen’, die je op verschillende plekken in en rondom de gemeente Heeze-Leende kan kopen. Tegen een lagere prijs red je overgebleven eten, uit bijvoorbeeld de supermarkt, van de afvalbak.

Door bewuster om te gaan met eten kunnen wij samen in de gemeente Heeze-Leende al heel veel voedselverspilling voorkomen! Doe jij ook mee? Kijk op

www.heeze-leende.nl/voedselverspilling voor meer informatie! Want: waarom voedsel verspillen als je er nog zoveel mee kunt? Das toch zund!