Gemeente Heeze-Leende start vanaf eind mei met een campagne om voedselverspilling in de gemeente tegen te gaan. De doelstelling vanuit het duurzaamheidsbeleid van Gemeente Heeze-Leende is om in 2023 voedselverspilling met 50% verminderd te hebben.

Campagne FoodWise

De insteek van de FoodWise campagne maakt zich kenbaar aan de naam: het wijzer worden over voedsel en hoe we hier duurzamer mee om kunnen gaan. Ook hoopt de gemeente Heeze-Leende meer kennis bij te brengen over het scheiden van afval in de keuken. De E is voor etensresten, dus: gooi het in de groene bak! De campagne start met het bewust maken van onze allerkleinste inwoners.

In samenwerking met Facet, Too Good To Go en aangesloten supermarkten Spar, Coop en de Plus, gaan wij de komende weken dan ook langs verschillende basisscholen in de gemeente om gastlessen met het thema voedselverspilling te geven. Tijdens deze lessen maken de leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met het voorkomen van voedselverspilling én hoe GFT+E weggegooid moet worden. Na de les mogen ze zelf ervaren hoe ze groenten (buitenbeentjes) of fruit met een plekje nog goed kunnen gebruiken in de smoothiewedstrijd. En voor de winnaar ligt er al een leuke prijs klaar. 

Door bewuster om te gaan met eten, kunnen wij samen in de gemeente Heeze-Leende al heel veel voedselverspilling voorkomen! Dus: waarom voedsel verspillen als je er zoveel mee kunt? Das toch zund!