Hartelijk welkom in uw nieuwe gemeente Heeze-Leende. Wij hopen dat u zich hier snel thuis voelt! We maken u met deze pagina graag wegwijs in de gemeente. Hoe wordt het huisvuil opgehaald? Wat is er te doen in ‘t Perron? Hoe meldt u dat er een stoeptegel los zit. Op deze pagina vindt u antwoord op vragen die u als nieuwe inwoner wellicht heeft.

Informatie over verenigingen 

Gemeente Heeze-Leende heeft geen gemeentegids. U kunt wel een digitale informatiegids gebruiken om te zoeken over scholen, (buurt)verenigingen, kerken en kinderopvang vinden in de digitale informatiegids. U vindt antwoord op uw vraag door uw zoekwoord te typen in de speciale zoekbalk.
 

Al uw antwoorden over afval 

Op de pagina Afval vindt u bijvoorbeeld de antwoorden over het omwisselen van containers, over de milieupas en milieustraat en welke stickers u op uw brievenbus kunt plakken. 
 

Digitale afvalkalender 

Op de pagina Afval kunt u uw persoonlijke, digitale afvalkalender bekijken. Zo weet u precies wanneer welk afval bij uw adres wordt opgehaald. Na het invullen van uw postcode ziet u de inzameldata zoals deze voor u van toepassing zijn. Ontvangt u de afvalkalender liever op papier, bel dan met de receptie van de gemeente. Zij sturen u de kalender in een papieren versie. 

Wekelijkse digitale nieuwsbrief 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente. U kunt zich heel gemakkelijk aanmelden voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Zaken doen met uw gemeente 24 uur per dag

Wie weet heeft u zich ook wel digitaal ingeschreven bij ons. Doet u zaken graag online?
Steeds meer van onze diensten en producten kunt u snel en veilig regelen vanuit uw stoel met uw DigiD bij de hand. Denk bijvoorbeeld aan een uittreksel aanvragen of uw woz-taxatierapport aanvragen. Afhankelijk van het product kunt u het geheel online afronden, of bijvoorbeeld een formulier printen en opsturen.

E-mailservice ‘Berichten over uw buurt’ 

Wekelijks maakt de gemeente Heeze-Leende bekend welke besluiten zij wil gaan nemen, bijvoorbeeld het afgeven van een bouw- of kapvergunning. Als u zich inschrijft voor de gratis e-mailservice ‘Berichten over uw buurt’ wordt u snel en gemakkelijk geïnformeerd over bijvoorbeeld bouw- of kapvergunningen in uw buurt. Lees meer over deze e-mailservice en meld u aan. Zo ontvang direct de meest recente lokale en regionale bekendmakingen wekelijks per e-mail. 

Heeze-Leende Burgerpanel 

Komt u ook bij het Burgerpanel? Het Heeze-Leende Burgerpanel is een groep geïnteresseerden die met enige regelmaat meedoet aan onderzoek van de gemeente Heeze-Leende. Zo weten we nog beter wat er leeft bij onze inwoners en kunnen wij u nog beter van dienst zijn. 
Wij zijn erg benieuwd naar uw mening. Of u nu vaak met de gemeente te maken heeft of alleen maar af en toe. Wij nodigen u dan ook graag uit om deel te nemen aan het Heeze-Leende Burgerpanel. Via de pagina Heeze-Leende Burgerpanel kunt u zich inschrijven voor het burgerpanel en uw mening geven over allerlei onderwerpen die te maken hebben met de gemeente Heeze-leende. 

Klachten en meldingen over de openbare ruimte 

Uw woon- en leefomgeving bestaat uit plekken waar iedereen toegang tot heeft. Denk aan pleinen, wegen, parken, speeltuinen of sportvelden. Het is belangrijk dat deze plekken veilig en netjes zijn. Als u iets ziet dat stuk is of opgeruimd moet worden, geef dan uw melding direct door
 

Visit Heeze-Leende

Visit Heeze-Leende is een vereniging met als doel het toerisme in Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp te bevorderen. Groei van verblijfsrecreatie en groei van de bestedingen van dagrecreanten (dagjesmensen) bij horeca en winkeliers staan daarbij centraal. Wilt u meer weten, kijk dan op de website Visit Heeze-Leende of volg op Facebook of Instagram wat er te doen is in deze mooie gemeente.

Volg ons op Twitter en Facebook 

Ook de gemeente Heeze-Leende is actief op Twitter en Facebook. Volg ons en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Nieuws over onze gemeente publiceren we op de homepage van onze website. 
 

Gemeenteraad

De gemeenteraad bepaalt de grote lijnen van het beleid en is er voor u! De raadsleden vertegenwoordigen de inwoners van Heeze-Leende. U kunt bij raadsleden terecht als u een vraag of probleem hebt. Als het kan, helpen zij u verder. Kijk voor de contactgegevens en meer informatie op de website van de gemeenteraad.

B&W

Het college van burgemeester en wethouders is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur. De gemeenteraad bepaalt de koers, het college voert het collegeprogramma en de raadsbesluiten uit.

Contact opnemen met ons

Onderaan elke pagina van deze website ziet u in een blauw vlak onze contactgegevens en openingstijden.