In 2030 willen we in Nederland 50% minder primaire grondstoffen gebruiken en in 2050 moet onze hele economie circulair zijn. Dat is een behoorlijke opgave.

Ook gemeente Heeze-Leende zet zich in om samen met onze inwoners en ondernemers deze doelstelling te bereiken! Een belangrijk onderdeel hierin is niet alleen het hergebruiken van grondstoffen, maar ook het voorkomen van onnodig afval. Dit noemen we ook wel Zero Waste. 

Een leven zonder afval klinkt mooi, maar hoe pak je dat aan? Zero Waste Nederland helpt je op weg naar een leven zonder afval. De Zero Waste raamsticker geeft aan waar je terecht kunt met herbruikbare zakken, bakjes en bekers om deze in de winkel te vullen met onverpakte producten.  

Benieuwd waar je in gemeente Heeze-Leende verpakkingsvrij kunt winkelen? Hieronder vind je de deelnemende winkeliers en horeca.

Wil je meer tips & tricks over een leven zonder afval? Kijk dan op https://zerowastenederland.nl/(externe link).

Zet jij je als ondernemer in gemeente Heeze-Leende ook in voor afvalvermindering en heb je interesse in de Zero Waste raamsticker? Meld je dan via duurzaamvooruit@heeze-leende.nl.