SOVA Weerbaarheidstraining

Windkracht 6 en 8 is een sociale vaardigheid en weerbaarheidstraining voor kinderen.

Team Tingels heeft, in samenwerking met het Sociaal Team van de gemeente Heeze-Leende, een training voor kinderen ontwikkeld op het gebied van sociale vaardigheid en weerbaarheid. Onder de naam WINDKRACHT geven zij deze training twee keer per jaar in zes bijeenkomsten.
Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Wat houdt de Windkrachttraining in?

Windkracht 6 en 8 zit boordevol leuke, leerzame oefeningen en speciale spellen om sociale en communicatieve vaardigheden te trainen en om de weerbaarheid verder te ontwikkelen. De training is samengesteld uit het programma van de Coole Kikker (sociale en communicatieve vaardigheden) in combinatie met een weerbaarheidstraining van RW Cranendonck. De training leert kinderen over zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, zelfreflectie, zelfbeheersing, communicatie en grenzen. Het programma heeft een sociale, communicatieve en fysieke invalshoek. Met andere woorden: door middel van training van vaardigheden leren kinderen zichzelf beter kennen, waardoor ze beter om kunnen gaan met (sociale) situaties en de mensen om hen heen.

Wat ga je leren:

 •  Het leren bewaken en respecteren van eigen grenzen
 •  Het leren omgaan en respecteren van grenzen van anderen
 •  Het verbeteren van communicatieve vaardigheden
 •  Het verbeteren van assertiviteit en weerbaarheid
 •  Het vergroten van zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, zelfreflectie en zelfbeheersing

Thema’s die aan bod komen zijn:

 • Kennismaken
 • Samenspelen
 • Nee zeggen
 • Zelf keuzes maken en sorry zeggen
 • Doorzetten en omgaan met teleurstellingen
 • Omgaan met pesten en plagen

Voor wie is de Windkrachttraining?

Windkracht 6 is voor kinderen uit groep 3-4-5
Windkracht 8 is voor kinderen uit groep 6-7-8

Waar kan ik mijn kind(eren) aanmelden?

Aanmelden kan via onderstaande button.

Na aanmelding wordt contact met u opgenomen als de training gaat starten (dit kan enige tijd duren).

Meld uw kind direct aan voor de training

Bij voldoende aanmeldingen start de Windkrachttraining na elke carnavals- en herfstvakantie. Beide trainingen vinden plaats op zes opeenvolgende woensdagmiddagen in Dorpshuis ’t Perron in Heeze.

Windkracht 6: 13.45-14.45 uur.
Windkracht 8: 15.00-16.30 uur.

Let op: in verband met de coronamaatregelen kan de startdatum afwijken. Na aanmelding zal er contact opgenomen worden, zodra de startdatum bekend is (dit kan enige tijd duren).

Voorafgaand aan de training is er voor ouders en deelnemend(e) kind(eren) een intake en na de laatste bijeenkomst zal een evaluatiegesprek plaatsvinden. Bij deze intake en evaluatie zal het Sociaal Team aansluiten voor een goede afstemming.

Mocht u nog vragen hebben over de training, dan kunt u contact opnemen met Maudy Verheijen (m.verheijen@heeze-leende.nl / 06-38849839).

Pagina opties