Wat is het?

Heeft u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de Collectieve zorgverzekering die de gemeente Heeze-Leende samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ aanbiedt. De gemeente betaalt een gedeelte van uw zorgverzekering en u profiteert van vele extra's. U kiest altijd de zorg die bij u past.

Beide zorgverzekeraars bieden verschillende pakketten tegen scherp tarief.

Pakketten

De Collectieve zorgverzekering van CZ bestaat uit een basisverzekering en één van de volgende aanvullende verzekeringen:

  • CZ Gemeenten Start
  • CZ Gemeenten Extra
  • CZ Gemeenten Extra Uitgebreid met gespreid betalen eigen risico

De Collectieve zorgverzekering van VGZ bestaat uit een basisverzekering en één van de volgende aanvullende verzekeringen:

  • VGZ GemeentePakket Compact
  • VGZ GemeentePakket Compleet
  • VGZ GemeentePakket Compleet met 0 euro eigen risico

Premie-afhankelijke gemeentelijke bijdrage

De gemeentelijke bijdrage is een percentage van de totale premie. Dat betekent dat als de premies stijgen, de gemeentelijke bijdrage automatisch mee stijgt. De gemeentelijke bijdrage bedraagt 14% van de premie.

Hoe werkt het?

Gemeentelijke bijdrage

De hoogte van de gemeentelijke bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en het aanvullende pakket waarvoor u kiest. In onderstaand overzicht staat de bijdrage bij een inkomen minder dan 110% van de bijstandsnorm. Let op: bij een hoger inkomen is de bijdrage van de gemeente lager!
U kunt deelnemen aan de collectieve zorgverzekering als uw inkomen gelijk aan of minder is dan 130% van de voor u geldende bijstandsnorm.

Pakket CZPoliskosten 2024Gemeentelijke bijdrage 2024Werkelijke kosten 2024
CZ Gemeenten Start€ 171,47€ 24,00€ 147,47
CZ Gemeenten Extra€ 194,58€ 27,24€ 167,34
CZ Gemeenten Extra Uitgebreid met gespreid betalen eigen risico€ 205,23 plus 10 keer € 38,50€ 33,22€ 171,01 plus 10 keer € 38,50
Pakket VGZPoliskosten 2024Gemeentelijke bijdrage 2024Werkelijke kosten 2024
VGZ GemeentePakket Compact€ 171,35€ 23,99€ 147,36
VGZ GemeentePakket Compleet€ 201,20€ 28,17€ 173,03
VGZ GemeentePakket Compleet met 0 euro eigen risico€ 230,10€ 32,21€ 197,89

De gemeentelijke bijdrage is exclusief de eventuele aanvullende compensatie voor chronisch zieken.

Wat moet ik doen?

Kies wat bij u past

Op www.gezondverzekerd.nl vindt u het aanbod van de gemeente Heeze-Leende in samenwerking met CZ en VGZ. U ziet hier welke kosten vergoedt worden. Bepaal wat u nodig heeft en kies wat bij u past.

Makkelijk en snel overstappen

  • Overstappen is makkelijk en snel te regelen. Maak een keuze en meld u aan vóór 1 januari van het volgende jaar via www.gezondverzekerd.nl. CZ of VGZ regelt dan de opzegging van uw huidige verzekering.
  • Bent u al verzekerd bij CZ of VGZ, maar wilt u de aanvullende verzekering veranderen? Ook dan kun zich u via www.gezondverzekerd.nl aanmelden.

Gemeentelijke bijdrage

Om in aanmerking te komen voor de gemeentelijke bijdrage hoeft u niets te doen. Nadat u zich aangemeld heeft nemen wij contact met u op om de hoogte van de gemeentelijke bijdrage voor u vast te stellen. Deze wordt dan maandelijks aan u betaald.

Ondersteuning

Als u ondersteuning wilt in het doorlopen van deze website en keuzehulp, kom dan op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 naar het Taalpunt in het Perron of op vrijdag tussen 10.00 en 12.00 naar het formulierenspreekuur in het gemeentehuis.

De vrijwilligers ondersteunen u graag bij het doorlopen van www.gezondverzekerd.nl, maar geven geen inhoudelijk advies over de pakketten.

Vragen?

Hebt u vragen over de inhoud van de pakketten? Neem dan telefonisch contact op met de klantenservice van CZ of VGZ. U kunt ook langsgaan bij het servicekantoor van CZ op Promenade 23 te Valkenswaard geopend op werkdagen van 9.30 tot 17.00 uur of op de website van CZ zoeken naar een ander servicekantoor in uw buurt.

Hebt u vragen over de gemeentelijke bijdrage van de gemeente Heeze-Leende? Neem dan op maandag, dinsdag of donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur telefonisch contact op via 040-2083760.

De Voorzieningenwijzer

Er zijn veel toeslagen, voorzieningen en regelingen in Nederland waar mensen gebruik van kunnen maken. Heel fijn voor iedereen die het extra geld goed kan gebruiken. Maar hoe weet u nu waar u aanspraak op kunt maken? En hoe dient u een aanvraag in? 
De Voorzieningenwijzer biedt een compleet overzicht van al deze regelingen en maakt het mogelijk om erachter te komen of u ergens recht op hebt.

www.devoorzieningenwijzer.nl

U kunt via onderstaande link zelf een check doen om te zien waar u recht op hebt. En als u wilt, kunt u via de site ook meteen een gratis adviesgesprek aanvragen.

www.datgeldtvoormij.nl