Netwerk van laadpalen in gemeente Heeze-Leende

Steeds meer mensen kiezen ervoor om elektrisch te rijden. De gemeente Heeze-Leende laat daarom  proactief een netwerk van laadpalen aanleggen. Zodat iedereen met een elektrische auto in de buurt van woning of werk de auto kan opladen. 

Hoe werkt een laadpaal?

Iedereen met een laadpas kan de openbare laadpaal gebruiken. De kosten voor het abonnement en voor de elektriciteit betaalt u aan de aanbieder. Als de accu geladen is, moet u uw auto verplaatsen naar een 'gewone' parkeerplek. Zo kunnen andere elektrische auto's de laadpaal ook gebruiken. Dit voorkomt 'paalkleven' en een mogelijke bekeuring. Een openbare laadpaal biedt de mogelijkheid om twee auto’s tegelijkertijd op te laden. Per laadpaal reserveren we tenminste één parkeerplaats voor het opladen van een elektrische auto.

Vattenfall enige leverancier

In 2020 won Vattenfall de aanbesteding van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Dit betekent dat Vattenfall als enige partij openbare laadpalen mag plaatsen in de gemeenten die deelnemen aan de aanbesteding, waaronder gemeente Heeze-Leende.

Zelf een laadpaal aanvragen in de openbare ruimte?

Naast de proactieve uitrol van laadpalen in de openbare ruimte, is het mogelijk om zelf bij Vattenfall een aanvraag in te dienen voor een laadpaal in de openbare ruimte.

Handige links