Het is wellicht heel herkenbaar, als je ouder wordt laat je geheugen je soms in de steek. Maar ook om andere redenen kan het zijn dat je twijfelt aan je geheugen. Heb jij, of iemand in je omgeving, te maken met (beginnende) dementie of overige vraagstukken? Dan heb je mogelijk vragen. Over hoe je jezelf, je dierbare of een bekende verder kunt helpen, waar je hulp kunt krijgen en hoe je actief mee kunt blijven doen in de maatschappij. 

De gemeente Heeze-Leende is een dementievriendelijke gemeente en opende, in samenwerking met Cordaad en de bibliotheek, het geheugenhuis. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en meer informatie kunnen krijgen. Er vinden lezingen plaats, ronde tafelgesprekken, men kan er genieten van muziek of gewoon even tot rust komen. Er zijn vrijwilligers en professionals aanwezig die bij alle vraagstukken kunnen helpen.

Praktische info

Hieronder wat handige informatie op een rijtje:

Wat doen we tijdens een inloop?

U wordt van harte welkom geheten met een lekker kopje koffie of thee. Er zijn altijd één of meerdere gastvrouwen/heren aanwezig die u graag ontvangen. Vervolgens kunt u ervaringen delen, praten met anderen, kennis opdoen, heerlijk ontspannen, een luisterend oor bieden of gewoon even tot rust komen.

Er vinden lezingen plaats, ronde tafelgesprekken, u kunt genieten van muziek, zang en herinneringen ophalen. U mag altijd aangeven waar u behoefte aan heeft zodat we daar de volgende bijeenkomsten op in kunnen spelen. 

Het doel is om elke maand een fijne middag samen te hebben waar we elkaar ontmoeten.

Locatie & Programma

De inloop is elke eerste woensdag van de maand van 14:00 tot 16:00 uur.
De inloop is gratis en vindt plaats in Dorpshuis 't Perron, Schoolstraat 48 in Heeze.

Programma:

  • 7 februari: Hoe stelt een huisarts vast dat er sprake is van (beginnende) dementie: huisarts Hans van Gestel
  • 6 maart: Positieve gezondheid: Mariette Morres GGD Brabant-Zuidoost
  • 3 april: WMO: Wat kan de gemeente betekenen voor mensen met geheugenproblemen en een lichte vorm van dementie.
  • 1 mei: Joop Jaspers, André Dommels en Tiny Dommels brengen nostalgische gitaarmuziek.
  • 5 juni: Film over dementie

Heeft u geen vervoer?

Via "automaatje(externe link)" regelen wij vervoer voor u. Dit kunt u aangeven als u zich aanmeldt voor de eerste bijeenkomst. 

Opgeven?

U kunt zich opgeven via de mail: steunpuntmantelzorgHL@cordaadwelzijn.nl of telefonisch: 06 51 86 13 54 / 040 226 55 97

Voor vragen neem gerust contact op met een van onze zorgbegeleiders:

Podcast over dementie

Beluister in de podcast waarin we in gesprek gaan met de beleidsadviseur van WMO, vervolgens brengen we een bezoek aan het geheugenhuis.
Daar spreken we met een zorgmedewerker en een gezin waarvan de vader dementerend is. De vader komt zelf ook aan het woord.