We wonen en leven in een uniek stukje Nederland. Met veel natuur en een bijzonder buitengebied. Daar hechten we allemaal veel waarde aan. Er zijn dan ook veel partijen die een deel van het buitengebied gebruiken. Maar het karakter van onze natuur en buitengebied staan onder druk.

Met beleid en visie willen we samen met de belanghebbenden een toekomstbestendige balans vinden tussen natuur, landbouw, wonen, werken en recreatie.

De natuurgebieden in Nederland, ook in Heeze-Leende, hebben onze hulp nodig

Er zijn maatregelen nodig. Deze gaan vooral over vernatting van de natuur en over minder stikstof. Om deze uitdagingen aan te gaan, is nauwe samenwerking essentieel tussen inwoners, ondernemers, belangenverenigingen en de gemeente. Samen kunnen we onze waardevolle landbouwgebieden behouden en een balans vinden tussen het groene karakter, wonen, werken (inclusief landbouw) en recreatie.

Benieuwd hoe wij dit aanpakken? Bekijk dit in de onderstaande video.

Omgevingsvisie

Ontdek hoe we deze uitdagingen aangaan en hoe we willen omgaan met ons buitengebied. Het staat beschreven in onze omgevingsvisie.

Vragen of interesse in een gesprek

Heb je vragen? Of woon je in het buitengebied en heb je interesse in een gesprek?

Neem dan contact op met onze contactpersonen voor het landelijk gebied Joris Mol of Karen Denton via vitaallandelijkgebied@heeze-leende.nl

Meer informatie over dit onderwerp vind je op onze pagina Vitaal Landelijk Gebied.