De gemeente Heeze-Leende is voornemens om een overeenkomst grondverkoop af te sluiten met de Stichting Nieuwe Natuur, in verband met de realisatie van een paddenpoel nabij de rijksweg E3, voor de verkoop van twee strookjes gemeentegrond.

De Stichting Nieuwe Natuur gaat op het perceel kadastraal bekend gemeente Heeze-Leende sectie 
E nr. 552 een paddenpoel aanleggen. 

Objectinformatie

Het betreft de gronden kadastraal bekend gemeente Heeze-Leende E, nrs. 550 ged. en 553 ged. ter grootte van circa 350 m2 en circa 171 m2.

De Stichting Nieuwe Natuur is de enige serieuze gegadigde

Naar het oordeel van de gemeente Heeze-Leende is de Stichting Nieuwe Natuur de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de hiervoor vermelde voorgenomen verkoop ten behoeve van het project aanleg paddenpoel.

  1. De Stichting Nieuwe Natuur is eigenaar van het perceel E nr. 552. 
  2. De paddenpoel zal aangelegd worden op de percelen E nr. 552 en 550 ged. en 553 ged.
  3. De te verkopen strookjes zijn gelegen direct naast perceel. E nr. 552.
  4. Zonder de medewerking van de gemeente Heeze-Leende is het niet mogelijk om de paddenpoel realiseren. 
  5. In het kader van uitvoering binnen de thema’s Klimaatadaptatie en Biodiversiteit is de aanleg van de paddenpoel een zeer gewenst project. 

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot verkoop aan de Stichting Nieuwe Natuur, omdat u meent daarvoor zelf als gegadigde in aanmerking te komen, dan dient u dit uiterlijk op 9 juni 2022  kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan de gemeente Heeze-Leende via email f.broek@heeze-leende.nl onder vermelding van “Reactie op voornemen tot verkoop twee strookjes gemeentegrond. 

Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht of het tijdig aanhangig maken van een kort geding vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De Gemeente Heeze-Leende en de Stichting Nieuwe Natuur worden onredelijk benadeeld, indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst(en) zou worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).