De gemeente Heeze-Leende is voornemens een perceel gelegen aan het Zwarte Pad in Leende in erfpacht uit te geven aan woningstichting WoCom, Witvrouwenbergweg 2 te Someren in verband met de realisatie van 10 flexwoningen.

Objectinformatie

Het betreft een gedeelte van het perceel kadastraal bekend gemeente Leende, sectie F, nummer 1575, ter grootte van circa 435 m2 gelegen aan het Zwarte Pad in Leende ten noorden van de ‘schoolwoningen’.

WoCom is de enige serieuze gegadigde

Naar het oordeel van de gemeente Heeze-Leende Is woCom de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de hiervoor vermelde voorgenomen erfpacht om de volgende redenen:

  • De aard van de beoogde ontwikkeling : de 10 flexwoningen  betreffen sociale huurwoningen.
  • De realisatie van het woonbeleid: Er wordt met deze woningen voorzien in de behoefte van sociale huurwoningen en is ter uitwerking van de gemaakte prestatieafspraken met WoCom. Deze erfpacht voorziet in de verwezenlijking van deze prestatieafspraken. 
  • De waarborgen die deze woningcorporatie in dit kader biedt voortvloeiende uit de Woningwet.

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot uitgifte in erfpacht aan Wocom, omdat u meent daarvoor zelf als gegadigde in aanmerking te komen, dan dient u dit uiterlijk op 23-02-2023   kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan de gemeente Heeze-Leende via email vastgoed@heeze-leende.nl onder vermelding van “Reactie op voornemen tot uitgifte in erfpacht van een perceel gemeentegrond aan WoCom.

Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De Gemeente Heeze-Leende en WoCom   worden onredelijk benadeeld, indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst(en) zou worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).

Gepubliceerd op 02-02-2023.