De gemeente Heeze-Leende is voornemens een perceel gelegen nabij Nieuwendijk 5 te Heeze te verkopen aan A.S.W. Vastgoed BV, Kerkedijk 1 te Sterksel in verband met de realisatie van 20 appartementen aan de Nieuwendijk 5 te Heeze. 

Objectinformatie

Het betreft een gedeelte van het perceel kadastraal bekend gemeente Heeze, sectie F, nummer 4796 gedeeltelijk, ter grootte van circa 227 m2 gelegen aangrenzend aan  de Nieuwendijk 5 in Heeze.  

De enige serieuze gegadigde

Naar het oordeel van de gemeente Heeze-Leende is A.S.W. Vastgoed BV de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de hiervoor vermelde verkoop om de volgende redenen:

  •  De aard van de beoogde ontwikkeling : de 20 appartementen aan Nieuwendijk 5 kunnen niet doelmatig verwezenlijkt worden door de grondeigenaar (A.S.W Vastgoed BV) zonder deze aangrenzende strook grond.
  • Een zelfstandige doelmatige ontwikkeling van woningbouw is niet mogelijk op deze strook grond. 
  • De realisatie van het woonbeleid: Er wordt met de bouw van deze appartementen voorzien in de grote behoefte aan (betaalbare) appartementen in de gemeente.

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot verkoop omdat u meent daarvoor zelf als gegadigde in aanmerking te komen, dan dient u dit binnen 20 werkdagen na deze publicatie kenbaar maken door middel van een gemotiveerd bericht aan de gemeente Heeze-Leende via email vastgoed@heeze-leende.nl onder vermelding van “Reactie op voornemen tot verkoop van een perceel gemeentegrond aan A.S.W. Vastgoed BV. 

Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De Gemeente Heeze-Leende en A.S.W. Vastgoed B.V.  worden onredelijk benadeeld, indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst(en) zou worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).
Gepubliceerd op 14-07-2023.