De gemeente Heeze-Leende is voornemens een pachtovereenkomst te sluiten inzake twee percelen gemeentegrond voor agrarische bewerking op basis van geliberaliseerde pacht met de aangrenzende grondeigenaar.

Objectinformatie:

  1. Een perceel landbouwgrond, gelegen aan de Loofvennen te Leende kadastraal bekend gemeente Leende sectie  F nr.  467, groot 0.92.50 HA
  2. Een perceel landbouwgrond, gelegen aan de Loofvennen te Leende kadastraal bekend gemeente Leende sectie  F  nr.  468, groot 0.76.50 HA

Enige serieuze gegadigde

De gemeente Heeze-Leende verpacht agrarische gronden op basis van een openbare transparante procedure en tegen marktconforme prijzen. Niettemin kan de gemeente besluiten om van een openbare verpachting af te zien als bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de verpachting.

Naar het oordeel van de gemeente is de betreffende aangrenzende eigenaar van de grond, de heer A.A.P. Maas,  de enige serieuze gegadigde om de volgende redenen:

  • Op basis van de op 5 juli 2022 door het college van Burgemeester en Wethouders vastgestelde nota tot uitgifte van geliberaliseerde pachtgronden hebben eigenaren van aangrenzende percelen voorrang bij uitgifte van geliberaliseerde pachtgrond.
  • Er is, behalve de gemeente zelf, maar 1 direct aangrenzende grondeigenaar te weten de heer A.A.P. Maas.
  • Deze eigenaar heeft betreffende percelen eerder gepacht en heeft aangegeven graag weer voor een nieuwe periode te willen pachten.
  • Deze eigenaar voldoet aan de overige inschrijvingsvoorwaarden zoals in de bovengenoemde nota tot uitgifte van geliberaliseerde pachtgronden zijn opgenomen.

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen  omdat u meent daarvoor zelf als gegadigde in aanmerking te komen, dan kunt u uiterlijk op 17 mei 2023 bedenkingen kenbaar maken door middel van een gemotiveerd bericht aan de gemeente Heeze-Leende door een email te sturen naar Vastgoed@heeze-leende.nl onder vermelding van “agrarische grond Loofvennen Leende”.

Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De Gemeente Heeze-Leende en aspirant-pachter worden onredelijk benadeeld, indien pas na deze termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan de overeenkomst(en) zou worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).