De kracht van kunst & cultuur

Op verschillende manieren komen we dagelijks in aanraking met kunst en cultuur, zoals zingen in een band of koor, het bezoeken van een expositie, samen carnaval vieren in een van de vier dorpskernen van gemeente Heeze-Leende, of een boek lenen bij de bibliotheek. 

Onze gemeente heeft een rijk en veelzijdig cultureel leven. We waarderen de inzet van de vele professionals en vrijwilligers die zorgen voor een breed en divers aanbod aan kunst en cultuur, zij zijn onze cultuurmakers. In de gemeente Heeze-Leende streven we ernaar om samen kunstzinnige activiteiten te creëren en cultuur te ervaren, want we doen het met en voor elkaar. 

Voor de toekomst willen we graag een plan opstellen om onze culturele activiteiten nog sterker te verankeren in het DNA van gemeente Heeze-Leende, met een gedeelde visie en ambitie. We streven naar een cultuuraanbod dat bestand is tegen de tand des tijds en crisissituaties, divers is en voor iedereen toegankelijk, zodat iedereen kan deelnemen en genieten. 

Om deze reden willen we u als bewoner, cultuurmaker en gebruiker graag betrekken bij de ontwikkeling van onze visie op kunst en cultuur in gemeente Heeze-Leende. U bent onze belangrijkste gesprekspartner en via deze pagina willen we u op de hoogte houden van het proces. Als u echter van mening bent dat we te weinig communiceren, horen we dat graag zodat we onze communicatie daarop kunnen aanpassen. U kunt altijd een bericht sturen naar: m.v.wildenberg@heeze-leende.nl.