In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 040-224 1400. 

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Kijk op de homepage bij 'Online regelen'. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Verlenging subsidieregeling afkoppelen hemelwaterafvoer

  (28-10-2020)

  Sinds medio juli is er een subsidieregeling van kracht voor het afkoppelen van regenwater. Door de ‘afkoppelverdubbelaar’ van Waterschap De Dommel kunt u de kosten voor de materialen indienen en krijgt u 2 maal het bedrag vergoed.

 • GFT container 1 maal per 2 weken en bladafval voordelig inleveren

  (27-10-2020)
  ""

  Per 1 november wordt GFT afval 1x per 2 weken opgehaald. Daarnaast is het tot aan de kerst mogelijk om bladafval voordelig in te leveren bij de milieustraat. 

 • Hoezo, geen wifi?! Webinar over opvoeden in een wereld van social media en internet

  (21-10-2020)
  ""

  YouTube, Roblox, Minecraft, TikTok. Onze kinderen zijn er maar druk mee. Veel contact vindt online plaats. En ze beleven er vaak een hoop lol aan. Als ouder van een kind in de bovenbouw kun je niet meer met alles meekijken, maar hoe houd je dan toezicht? Welke grenzen stel je? En hoe ver ga je daarin?

 • Kijk of jouw project in aanmerking komt voor een aanvraag bij VSBfonds

  (21-10-2020)
  ""

  Mensen met mooie ideeën

  Adviseurs van VSBfonds trekken dit najaar de provincie Noord-Brabant in om in gesprek te gaan met mensen die financiering zoeken voor hun maatschappelijke of culturele activiteit.

 • Denk mee over duurzame energie

  (21-10-2020)
  ""

  Hoe denk jij over het opwekken van duurzame energie in onze gemeente? En over aanpassingen van onze omgeving aan klimaatverandering? De gemeente doet hier onderzoek naar en hoort graag jouw mening. Die kun je geven via hetpon.nl/RES-ZOB.

 • Week van de Pleegzorg 2020

  (21-10-2020)
  ""

  Van 28 oktober tot en met 4 november wordt voor de zesde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Deze week is een initiatief van Pleegzorg Nederland in samenwerking met de 28 regionale pleegzorgorganisaties. Het doel is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in ons land. Gemeente Heeze-Leende onderschrijft dit belang en wil pleegzorgaanbieder Combinatie Jeugdzorg helpen met de zoektocht naar nieuwe pleegouders.

 • Genomineerden Duurzaamste Huis van Nederland bekendgemaakt

  (21-10-2020)
  ""

  De genomineerden voor de titel ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ zijn bekend. Een deskundige jury heeft alle inzendingen doorgenomen, en per categorie zeven huizen genomineerd. Een van de genomineerde huizen staat in Heeze. De winnaars van de verkiezing worden op 20 november bekend gemaakt tijdens een speciaal online verkiezingsevenement.

 • Mantelzorg Verwen Menu 2020

  (21-10-2020)
  ""

  Elk jaar wil de Gemeente Heeze-Leende haar waardering geven voor het werk van alle mantelzorgers in de gemeente. Daarom zet het Steunpunt Mantelzorg Heeze-Leende op de Dag van de Mantelzorg ( 10 november) deze mantelzorgers in het zonnetje middels het Mantelzorg Verwen Menu.

  Zij die mantelzorg ontvangen kunnen hun mantelzorger(s) attenderen op deze waardering.  Ook jonge mantelzorgers mogen zich opgeven en een keuze maken.

 • Het Coronavirus, alle updates

  (19-10-2020)
  Lees meer over CoronaMelder-app

  Heeft u vragen? U kunt contact opnemen met de gemeente op: 040 224 1400. Hier kunt u terecht met al uw vragen aan de gemeente over de maatregelen tegen het coronavirus en hoe hiermee om te gaan. Ma t/m do bereikbaar tot 17.00 uur, vrijdag tot 12.30 uur.

  Daarnaast kunt u met uw vragen terecht bij de rijksoverheid. Voor inwoners hebben zij het nummer 0800 1351. Speciaal voor ondernemers is er ook een landelijk telefoonnummer, dat is 0800 2117. Als ondernemer kunt u ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel: www.kvk.nl

  Bent u ondernemer? Klik dan hier

  Op www.rivm.nl/coronavirus kunt u alles lezen over de medische kant van het coronavirus, met de meest gestelde vragen en antwoorden
  Op www.rijksoverheid.nl/coronavirus Kunt u alles lezen over de maatregelen die op dit moment gelden, met de meest gestelde vragen en antwoorden

  Wat betekent ‘afstand houden vanwege het coronavirus’?


 • Opruimen die poep! Bedankt namens uw eigen buurt!

  (13-10-2020)
  ""

  De gemeenteraad heeft in het verleden bepaald dat de eigenaar of de houder van een hond verplicht is deze binnen de bebouwde kom aangelijnd te hebben en er daarnaast voor te zorgen dat de hond niet poept op:

  • het gedeelte van de weg dat bestemd is voor voetgangers (trottoir);
  • op openbare terreinen zoals bijvoorbeeld plantsoenen, grasvelden, kinderspeelplaatsen, zandbakken, speelweiden e.d.

  Mocht de hond toch poepen dan geldt in onze gemeente binnen de bebouwde kom een opruimplicht. Dat betekent dat het nergens is toegestaan hondenpoep achter te laten. Niet naleven van de regels kan leiden tot een proces verbaal.

 • Notitie Reikwijdte en Detailniveau - planMER - Regionale Energiestrategie (RES)

  (13-10-2020)
  ""

  De gemeente Heeze-Leende werkt samen met 20 andere gemeenten (Metropoolregio Eindhoven) en twee waterschappen aan de Regionale Energiestrategie (RES). Het op grote schaal opwekken van duurzame energie is een belangrijk onderwerp binnen de RES. In de RES 1.0 komt te staan op welke plekken dit mogelijk is. Het selecteren van deze plekken vraagt om een zorgvuldig proces. 

 • Aanmelding Appeltje van Oranje 2021, Oranje Fonds

  (13-10-2020)
  ""

  Is jouw project een Appeltje van Oranje? Zorgt jouw project ervoor dat mensen met mentale problemen zich weer goed voelen? Meld je dan voor 1 november aan voor de Appeltjes van Oranje 2021.

 • Rondetafelgesprek en raadsvergaderingen op 19 oktober, 26 oktober en 2 november a.s.

  (08-10-2020)

  Het rondetafelgesprek (RTG) en de raadsvergadering zijn openbaar, maar i.v.m. de opgelegde maatregelen van de overheid ten aanzien van het Coronavirus zal er geen publiek en pers worden toegelaten in de raadzaal. De vergadering is voor belangstellenden te volgen via de livestream. 

 • Rioolwerkzaamheden Leende

  (08-10-2020)
  ""

  Reinigen en inspecteren hoofdriool

  De gemeente Heeze-Leende gaat vanaf heden (8 oktober 2020) een gedeelte hoofdriool reinigen en inspecteren. De werkzaamheden zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, circa drie weken in beslag nemen. De werkzaamheden bestaan uit het onder hoge druk reinigen van het hoofdriool en met behulp van een rijdende camera inspecteren op eventuele gebreken.

 • Mondmaskers in het gemeentehuis

  (08-10-2020)
  ""

  De gemeente Heeze-Leende vraagt u dringend om een mondmasker te dragen als u een afspraak heeft in het gemeentehuis.

 • Meer dan 41.000 elektronische apparaten opgehaald tijdens Blink E-waste Race 2020

  (08-10-2020)
  ""

  10 schoolteams in Zuidoost-Brabant waaronder Basisschool St. Jan in Leenderstrijp, haalden in vier weken tijd 41.192 oude elektronische apparaten (E-waste) op voor recycling. Een nieuw Nederlands record! Het aandeel ingezameld E-waste van Zuidoost-Brabantse scholen stijgt al jaren (sinds de start in 2018) en vestigt nu een landelijk record.

  Op deze manier kan Blink ervoor zorgen dat E-waste terecht komt waar het hoort, namelijk bij gerenommeerde recyclers.

 • Inrichting nieuwe multifunctionele accommodatie Leende gaat van start

  (02-10-2020)

  De bouwwerkzaamheden aan de multifunctionele accommodatie (mfa) in Leende zijn klaar. Vandaag heeft aannemer Aarts de sleutel overgedragen aan de gemeente Heeze-Leende. Het bestuur van dorpshuis De Schammert, onderdeel van de nieuwe mfa, nam de sleutel vol enthousiasme aan van wethouder Frank de Win, om te starten met de inrichting. Ook basisschool De Triangel en kinderopvang Korein vinden in de nieuwe mfa straks onderdak.

 • Financiële positie Heeze-Leende gezond, na weloverwogen keuzes

  (01-10-2020)
  ""

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heeze-Leende is erin geslaagd een sluitende begroting aan de gemeenteraad aan te bieden. Een begroting die, ondanks de stijgende kosten in het sociaal domein, structureel sluitend is en waarin ruimte is opgenomen voor het aanpakken van belangrijke maatschappelijke opgaven op het gebied van duurzaamheid, economie, leefbaarheid en de zorg. De gemeenteraad behandelt de begroting naar verwachting in de raadsvergaderingen van 26 oktober en 2 november 2020.

 • UPDATE: Taxbus vangnet voor OV blijft voorlopig gelden

  (30-09-2020)

  Omdat de buurtbus in verband met het coronavirus voorlopig nog niet rijdt, heeft de provincie Noord-Brabant geregeld dat u gebruik kunt maken van de Taxbus, ook als u géén Wmo-pas heeft. Als het gewone openbaar vervoer geen optie is, betaalt u hiervoor het Wmo-tarief. Als de rit wél met het gewone openbaar vervoer te maken is maar u toch liever met de Taxbus reist, betaalt u een hoger tarief.

  Deze regeling zou 1 oktober stoppen, maar blijft voorlopig gelden. 

 • Doe mee met Natuur in de Wijk 2.0

  (30-09-2020)

  Het plantseizoen is bijna aangebroken. Voor hoveniers en tuinliefhebbers is dit een drukke tijd. Het sap houdt op met stromen en de struiken en bomen gaan in rust. Dit is de tijd van het jaar waarin beplanting een andere plek kan krijgen in de tuin, of nieuw aangeplant kan worden. Voor veel mensen dus het uitgelezen moment om een haag te zetten of een boom te planten. Helaas is het tegenwoordig steeds vaker zo dat er eerder minder dan méér beplanting de tuin in gaat.

 • Het tweede half jaar Schoonmonitor zit erop! Tijd voor een nieuwe balans!

  (30-09-2020)
  QR code om de schoonmonitor app te downloaden

  Bij de start van 2020 waren de gemiddelde cijfers die inwoners in de Schoonmonitor hebben gegeven aan de schoonheid van de buitenruimte een 6,1; een kleine voldoende.

 • Vacature voorzitter Adviesraad Sociaal Domein Heeze-Leende

  (28-09-2020)
 • Maak het oplichters niet te makkelijk! Phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes)

  (21-09-2020)
  Phishing

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we vier weken lang aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

  Week 1: Meekijken bij pinnen

  Week 2: Babbeltrucs

  Week 3: Hulpvraagfraude (via WhatsApp)

  Deze week: Phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes)

 • Jongeren knappen skatebaan Heeze op

  (18-09-2020)

  De gemeente Heeze-Leende neemt, samen met het jongerenwerk van Cordaad Welzijn, deel aan het programma ‘Jeugd Aan Zet’. Het programma komt voort uit het bestaand programma ‘Maatschappelijke Diensttijd’. Dit programma zet in op activiteiten waarbij jongeren iets voor een ander en/of de samenleving doen en waarbij talentontwikkeling en elkaar ontmoeten belangrijke aspecten zijn. Ook is het Programma Jeugd aan Zet bedoeld om jongeren tussen 12 en 18 jaar te activeren om iets te betekenen voor een ander tijdens deze coronacrisis.

 • Nationale Duurzame Huizen Route: eigenaren gezocht!

  (16-09-2020)
  Nationale Duurzame Huizen Route

  Woont u in een duurzaam huis, of heeft u energiebesparende maatregelen genomen? Dan zijn wij op zoek naar uw verhaal! Help andere inwoners op weg door uw huis aan te melden als voorbeeld. Als u het leuk vindt, kunt u uw woning ook openstellen voor bezoekers tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op 31 oktober of 7 november, of meedoen aan de verkiezing. 

 • Maak het oplichters niet te makkelijk! Hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp)

  (14-09-2020)
  Hulpvraagfraude

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we vier weken lang aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

  Week 1: Meekijken bij pinnen

  Week 2: Babbeltrucs

  Deze week: Hulpvraagfraude (via WhatsApp)

 • Maak het oplichters niet te makkelijk! Babbeltrucs

  (07-09-2020)
  Babbeltrucs

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we vier weken lang aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

  Vorige week: Meekijken bij pinnen

  Deze week: Babbeltrucs

 • Verstrekkingsbeperking van uw persoonsgegevens

  (04-09-2020)

  De Basisregistratie Personen (BRP) bevat de persoonsgegevens van alle inwoners van de gemeente. Overheden (bijvoorbeeld de belastingdienst) mogen deze gegevens gebruiken. Bijvoorbeeld voor kinderbijslag, studiefinanciering en pensioen. Soms worden uw gegevens ook aan anderen doorgegeven. Wilt u niet dat dit gebeurt? Vraag dan aan de gemeente om verstrekkingsbeperking (voorheen geheimhouding) van uw persoonsgegevens. 

 • Het Sport- en beweegakkoord Heeze-Leende is een feit

  (02-09-2020)

  In januari 2020 gingen sport- en beweegaanbieders, onderwijs, zorg, welzijn en gemeente Heeze-Leende samen aan de slag om te komen tot een Sport- en beweegakkoord. Tijdens de start van de Nationale Sportweek werd dit Sport- en beweegakkoord definitief gemaakt. Vanwege het coronavirus kan er geen officiële ondertekening plaatsvinden, maar dat betekent niet dat we niet aan de slag gaan.

 • Maak het oplichters niet te makkelijk! Meekijken bij pinnen

  (01-09-2020)
  Meekijken bij pinnen

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we de komende weken aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

  Deze week: Meekijken bij pinnen

 • Ook in najaar geen kermissen in Heeze-Leende

  (01-09-2020)
  Kermis HL

  Na een zorgvuldige afweging heeft het college van burgemeester en wethouders helaas moeten besluiten ook in het najaar geen kermissen in Heeze-Leende te (laten) organiseren.

 • Wethoudersspreekuren 2020 vervallen

  (27-08-2020)
  Wethouders Heeze-Leende

  In verband met de Corona maatregelen vervallen alle reeds geplande wethoudersspreekuren voor 2020. U kunt uw vragen natuurlijk altijd blijven stellen via postbus@heeze-leende.nl

 • Vervangen waterleidingen deel van Leende

  (27-08-2020)

  Water. We denken er meestal niet bij na wat er allemaal moet gebeuren voordat er schoon, vers en drinkbaar water uit de kraan kan komen als we de kraan opendraaien. Dat gaat niet vanzelf. Er moet heel wat voor gebeuren. Wat erg belangrijk is, is de waterleiding. En net zoals met alles, zijn ook waterleidingen ooit aan vervanging toe.   

  Daarom heeft Brabant Water aannemers Hurkmans en BGM opdracht gegeven om in Leende de waterleidingen te vervangen. Zij beginnen hier 31 augustus mee en alles bij elkaar gaat het ongeveer 5 maanden duren voordat het klaar is.

 • Eenrichtingsverkeer Irislaan

  (27-08-2020)

  In Leende vervangen aannemers Hurkmans en BGM de komende maanden de waterleidingen. Zij beginnen hier maandag 31 augustus mee en alles bij elkaar gaat het ongeveer 5 maanden duren voordat het klaar is.

 • Handige tips vanuit het dementienetwerk

  (15-07-2020)
  Heeze dementievriendelijk

  Staat je leven door de vreemde tijd waarin we nu leven op zijn kop, ervaar je soms zowel fysiek als mentaal chaos? En kan je misschien wel wat steun gebruiken, neem dan eens een kijkje op www.mentalekracht040.nl.

 • Waterschijf van vijf

  (24-06-2020)
  Waterschijf van vijf

  Waterschap De Dommel werkt aan schoon en voldoende water en beschermt tegen wateroverlast. Maar dat kunnen we niet alleen. We doen dit samen met inwoners, (agrarische) bedrijven, natuurorganisaties en andere overheden. Ook u kunt hieraan bijdragen. 

 • Wolf in Heeze-Leende

  (12-06-2020)

  In de afgelopen jaren zijn in Nederland al verschillende in het wild levende wolven gezien en de eerste wolf heeft zich inmiddels in Nederland gevestigd. De komende jaren blijven we te maken krijgen met meerdere zwervende wolven die zich wellicht ook in ons land proberen te vestigen. Ook in Heeze-Leende is al een aantal keer een wolf geweest. Het dier doodde schapen in Sterksel en Heeze.

 • Alleen op afspraak naar het gemeentehuis

  (13-05-2020)

  Door de maatregelen rondom het coronavirus kunt u alleen nog op afspraak terecht in het gemeentehuis. U moet een afspraak maken via de telefoon. Zomaar binnenlopen kan dus voorlopig niet, ook niet voor het ophalen van een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.

  Bel naar 040-224 1400 voor het maken van een afspraak. Dit geldt in ieder geval nog tot 18 mei.

  Samen beschermen we de mensen om ons heen!

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (01-05-2019)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in Melvin. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties