Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke twee weken de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Brabants herdenkingsgedicht voor de slachtoffers van het coronavirus

  (30-11-2021)
  Herdenkingsgedicht coronaslachtoffers Brabant

  Elianne van Elderen heeft een herdenkingsgedicht voor de slachtoffers van het coronavirus voorgedragen tijdens de Provinciale Statenvergadering. Het gedicht heet ‘er zijn nog steeds mensen die je naam fluisteren’.

 • Vergadering Adviescommissie voor bezwaarschriften A2-gemeenten 7 december 2021

  (26-11-2021)

  Op dinsdag 7 december 2021 komt de Adviescommissie voor de bezwaarschriften A2-Gemeenten in het gemeentehuis van Heeze-Leende aan de Jan Deckersstraat 2 in Heeze bijeen in een openbare hoorzitting.

 • Gemeente Heeze-Leende tekent regioakkoord gezondheidsbevordering en preventie!

  (26-11-2021)

  Donderdag 25 november heeft de Kick-off van 'Vitaal in Brainport' plaatsgevonden. De gemeente Heeze-Leende was één van de 70 betrokken organisaties die het regioakkoord ‘Gezonder leven voor iedereen’ hebben ondertekend. In het akkoord hebben de organisaties afgesproken om ervoor te zorgen dat in 2030 alle inwoners van de Brainport-regio tenminste 3 extra jaren leven in goede gezondheid, en waarin de gezondheidsverschillen met 20% zijn afgenomen.

 • De zes gemeenten in Dommelstroom stellen nieuw bibob-beleid vast

  (25-11-2021)
  ""

  De gemeenten Nuenen c.a., Son en Breugel, Geldrop-Mierlo, Valkenswaard, Cranendonck en Heeze-Leende werken samen om zich weerbaarder te maken tegen ondermijnende criminaliteit. In de zes Dommelstroomgemeenten is nu nieuw beleid vastgesteld voor de toepassing van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet bibob). Het hebben van gelijk beleid is onder meer belangrijk voor het voorkomen van het zogenoemde ‘waterbedeffect’. Het waterbedeffect houdt in dat criminelen zich met hun activiteiten verplaatsen naar andere (nabijgelegen) gemeenten, waar het beleid minder streng is.

 • Inwoners Heeze-Leende positief over ondersteuning vanuit Wmo en Jeugdhulp

  (24-11-2021)

  De inwoners van Heeze-Leende die in 2020 Jeugdhulp of ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) hebben ontvangen, zijn over het algemeen positief over hun ervaringen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Onderzoeksbureau BMC in het voorjaar van 2021 heeft uitgevoerd in opdracht van de gemeente.

  Het onderzoek is uitgevoerd onder 656 inwoners die ondersteuning hebben ontvangen vanuit de Wmo, en onder 342 ouders van kinderen tot 18 jaar en 174 jongeren tussen de 12 en 23 jaar die jeugdhulp hebben ontvangen. Iedereen die mee heeft gewerkt aan dit onderzoek bedankt voor uw input.

 • Gladheid bestrijden

  (24-11-2021)
  Sneeuwschuiver

  In de wintermaanden is de kans op gladde wegen en paden groter. De gemeente zorgt op een aantal manieren voor goed begaanbare wegen en paden, maar inwoners kunnen uiteraard ook zelf een aantal maatregelen treffen.

 • Aanpak laaggeletterdheid via netwerk Taal en Gezin

  (18-11-2021)

  De eerste 1000 dagen in het leven van een kind zijn cruciaal voor zijn / haar taalontwikkeling. Je moedertaal begrijpen en spreken leer je grotendeels tijdens deze periode. Ouders hebben hierin de belangrijkste rol, maar zijn zich daar niet altijd van bewust.

 • Stemmen voor de ‘Stijlprijs 2021’ kan nog tot 3 december

  (17-11-2021)

  Geef je stem aan Kloostervelden!

  Tot 3 december kan iedereen nog een handje helpen om Kloostervelden, de bijzondere woonvorm op het voormalige instellingsterrein Providentia Kempenhaeghe in Sterksel, in aanmerking te laten komen voor de Brabantse Stijlprijs 2021. Eerder werd Kloostervelden al geselecteerd als een van de vijf finalisten voor deze prestigieuze prijs. Zowel de gemeente Heeze-Leende, projectontwikkelaar CRA Vastgoed en expertisecentrum Kempenhaeghe zijn daar bijzonder trots op.

 • Het Coronavirus, alle updates

  (12-11-2021)
  Lees meer over CoronaMelder-app

  Heeft u vragen? U kunt contact opnemen met de gemeente op: 040 224 1400. Hier kunt u terecht met al uw vragen aan de gemeente over de maatregelen tegen het coronavirus en hoe hiermee om te gaan. Ma t/m do bereikbaar tot 17.00 uur, vrijdag tot 12.30 uur.

  Daarnaast kunt u met uw vragen terecht bij de rijksoverheid. Voor inwoners hebben zij het nummer 0800 1351. Speciaal voor ondernemers is er ook een landelijk telefoonnummer, dat is 0800 2117. Als ondernemer kunt u ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel: www.kvk.nl

  Bent u ondernemer? Klik dan hier

  Als het voortbestaan van uw maatschappelijke organisatie
  of vereniging wordt bedreigd? Klik hier

  Wilt u een coronasubsidie aanvragen voor bijzondere of
  extra activiteiten die gericht zijn op het bestrijden van de
  negatieve gevolgen van de coronacrisis? Klik dan hier

  Op www.rivm.nl/coronavirus kunt u alles lezen over de medische kant van het coronavirus, met de meest gestelde vragen en antwoorden
  Op www.rijksoverheid.nl/coronavirus Kunt u alles lezen over de maatregelen die op dit moment gelden, met de meest gestelde vragen en antwoorden

  Wat betekent ‘afstand houden vanwege het coronavirus’?


 • Begroting voor volgend jaar unaniem vastgesteld

  (11-11-2021)

  Op 8 november heeft de  gemeenteraad van Heeze-Leende de begroting voor volgend jaar unaniem vastgesteld. Waar het geld vandaan komt en waar het aan wordt besteed, vindt u in 'de begroting 2022 in een oogopslag'. De volledige begroting kunt u vinden bij de financiële informatie van de gemeente Heeze-Leende.

 • Afval scheiden, ik vertel mijn ouders hoe dat moet!

  (10-11-2021)

  Tijdens de gastlessen zwerfafval op school Berkenschutse in Heeze scoorde één van de leerlingen een tien voor de afvalquiz. “Afval scheiden, ik vertel mijn ouders hoe dat moet”. De betreffende leerling had vorig jaar ook al deelgenomen aan het zwerfafval project en was goed op de hoogte van wat er allemaal gerecycled kan worden en waarom het belangrijk is om afval te scheiden.

 • Toekomstbestendig maken boomstructuren

  (10-11-2021)

  Vanaf 15 November 2021 worden er op diverse plaatsen in de gemeente, bomen gekapt. Deze bomen worden gekapt omdat deze niet vitaal meer zijn en in de toekomst voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Afhankelijk van de omgeving worden daar waar bomen gekapt, nieuwe bomen terug geplant. De te kappen bomen zijn onderdeel van het bomenbeleidsplan 'Uitwerkingsplan Bomen 2018-2030'

 • Week van de Pleegzorg 2021

  (03-11-2021)

  Van 3 tot en met 10 november wordt voor de zevende keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Deze week is een initiatief van Pleegzorg Nederland in samenwerking met de 32 regionale pleegzorgorganisaties. Het doel is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in ons land.  

 • Kloostervelden in finale Brabantse Stijlprijs

  (01-10-2021)
  ""

  Gisteren zijn de finalisten bekend gemaakt van de Brabantse Stijlprijs. Met trots kunnen we melden dat Kloostervelden in Sterksel in gemeente Heeze-Leende één van de 5 finalisten is.

 • Bijtende Bende slaat toe in Heeze-Leende

  (29-07-2021)

  Drugscriminaliteit en de gevolgen hiervan zijn bijna dagelijks terug te vinden in het nieuws. Denk aan artikelen over hennepkwekerijen in woonwijken en drugslabs in het buitengebied. Het is geen ver-van-mijn-bed-show. Het gebeurt hier en nu, ook in Heeze-Leende.

 • Campagne voedselverspilling; Supermarkt PLUS zet Too Good To Go box in

  (21-07-2021)

  Gemeente Heeze-Leende heeft als doelstelling voedselverspilling met 50% te verminderen in 2023. Door bewuster om te gaan met eten, kun je al heel veel voedselverspilling voorkomen! Eind mei is de gemeente Heeze-Leende gestart met een campagne om voedselverspilling tegen te gaan. Elke week geeft de gemeente tips om voedselverspilling tegen te gaan. Deze week het woord aan Willem Smetsers, supermarktmanager van de PLUS in Leende.

 • Kermissen in Heeze-Leende gaan door

  (08-07-2021)

  Door de versoepelingen van de Covid-maatregelen voor evenementen ziet het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heeze-Leende toch mogelijkheden om de kermissen in Heeze en Leende dit jaar, in aangepaste vorm, door te laten gaan. Dit alles natuurlijk onder voorbehoud dat de maatregelen de komende tijd niet opnieuw verzwaard worden. De kermissen vinden plaats van 7 tot en met 10 augustus (Heeze) en van 21 tot en met 24 augustus (Leende). 

 • Waarom voedsel verspillen als je er zoveel mee kunt? Das toch zund!

  (26-05-2021)

  Gemeente Heeze-Leende luidt vanaf deze week haar campagne in om voedselverspilling in de gemeente tegen te gaan. Met de doelstelling om in 2023 voedselverspilling met 50% verminderd te hebben, start deze campagne met het bewust maken van de allerkleinste inwoners.

 • Rectificatie flyer duurzaamheidsbox: eerste advies energiecoach volledig gratis

  (08-04-2021)
 • Rechtstreeks zaken doen met jouw gemeente

  (26-03-2021)
  ""

  Het komt geregeld voor dat burgers in Nederland een uittreksel van de Basis Registratie Personen (BRP) of een verklaring omtrent gedrag (vog) nodig hebben of een afspraak willen maken bij de gemeente. Deze zaken kunt u rechtstreeks met de gemeente regelen.

 • Uitkomsten enquête herontwikkeling gemeentehuistuin en -plein

  (24-03-2021)

  Van 22 februari t/m 7 maart 2021 konden inwoners via het burgerpanel van de gemeente hun mening geven over de variantestudie/stedenbouwkundige verkenning voor een nieuw centrum van Heeze in de omgeving van het gemeentehuis.

 • Instellen vrachtwagenverbod doorgaand vrachtverkeer Heeze

  (15-03-2021)

  Enkele weken geleden lieten wij u weten dat de gemeente weer een stap wil zetten in het verkeersveiliger en leefbaarder maken van het centrum van Heeze door het doorgaand vrachtverkeer uit het centrum van Heeze te weren. Dit kan nu de Randweg en de reconstructie van de Muggenberg afgerond zijn en er dus een goed alternatief is voor deze vrachtwagens. Op dit weren van doorgaand vrachtverkeer hebben we al vele positieve berichten maar ook aandachtspunten mogen ontvangen. Veel mensen zijn benieuwd naar de uitwerking van deze maatregel. In dit artikel wordt hier verder op ingegaan.

 • Handige tips vanuit het dementienetwerk

  (15-07-2020)
  Heeze dementievriendelijk

  Staat je leven door de vreemde tijd waarin we nu leven op zijn kop, ervaar je soms zowel fysiek als mentaal chaos? En kan je misschien wel wat steun gebruiken, neem dan eens een kijkje op www.mentalekracht040.nl.

 • Wolf in Heeze-Leende

  (12-06-2020)

  In de afgelopen jaren zijn in Nederland al verschillende in het wild levende wolven gezien en de eerste wolf heeft zich inmiddels in Nederland gevestigd. De komende jaren blijven we te maken krijgen met meerdere zwervende wolven die zich wellicht ook in ons land proberen te vestigen. Ook in de omgeving van Heeze-Leende is er inmiddels een wolf die zich gevestigd heeft. Het dier doodde schapen in Sterksel en Heeze.

 • Alleen op afspraak naar het gemeentehuis

  (13-05-2020)

  Door de maatregelen rondom het coronavirus kunt u alleen nog op afspraak terecht in het gemeentehuis. U moet een afspraak maken via de telefoon. Zomaar binnenlopen kan dus voorlopig niet, ook niet voor het ophalen van een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.

  Bel naar 040-224 1400 voor het maken van een afspraak. Dit geldt in ieder geval nog tot 18 mei.

  Samen beschermen we de mensen om ons heen!

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (01-05-2019)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in Melvin. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties