Gevolgen dienstverlening  door coronavirus

Door het coronavirus (COVID-19) werken de meeste medewerkers thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Verkouden, hoesten of koorts? Verzet dan uw afspraak. Misschien kunt u het ook online regelen?

Verder vragen we om niet dringende afspraken vanaf 1 juni in te plannen.

Voor uw en onze gezondheid: doe een bezoek aan het gemeentehuis in uw eentje. Heeft u begeleiding nodig? Zorg voor de afstand van 1,5 meter.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Projectplan Waterwet Tongelreep fase 1

  (27-05-2020)

  Waterschap De Dommel gaat het beekdal van de Tongelreep herinrichten waarbij de beek een meer natuurlijke loop krijgt. Ook nemen ze maatregelen om kwetsbare natuur te herstellen. Om de effecten van deze maatregelen zorgvuldig in beeld te krijgen, hebben ze een milieueffectrapportage (MER) laten maken. Op basis hiervan is een voorkeursalternatief plus gemaakt. Hierin is gekeken hoe ze negatieve gevolgen voor de omgeving, landbouw en wonen kunnen voorkomen of in ieder geval beperken.

 • Op 4 juni praten we samen over de energietransitie in de Metropoolregio Eindhoven

  (27-05-2020)

  Door de corona-maatregelen is de inwonersbijeenkomst over energietransitie en de regionale energiestrategie (RES) in het Evoluon in Eindhoven op 11 maart helaas afgelast.

 • Het geheugen van een olifant of van een naaktslak?

  (27-05-2020)

  Donderdagavond 4 juni kunt u meedoen aan een webinar over het geheugen! Want een goed geheugen heeft niets te maken met talent of genen, maar alles met de juiste technieken en oefening. Je denkt dat je een slecht geheugen hebt, maar dat is niet zo. Je weet gewoon niet hoe je het geheugen optimaal kunt gebruiken. Dat is in elk geval de stellige overtuiging van Boris Konrad. 

 • Regionale keuzes in energie

  (27-05-2020)

  In onze regio willen we meer duurzame energie en minder aardgas gebruiken. Dat is beter voor het klimaat. Daarom werken we samen met 20 andere gemeenten, in de Metropoolregio Eindhoven. We bedenken hoe we Zuidoost-Brabant duurzamer kunnen maken. Dit doen we samen met de provincie, twee waterschappen, de netbeheerder en verschillende belanghebbenden. Hoe we dat willen doen, beschrijven we in de Regionale Energiestrategie.

 • Werkzaamheden Breedvennen in Leende

  (20-05-2020)

  Vanaf maandag 25 mei zijn er werkzaamheden aan Breedvennen in Leende. De weg is dan afgesloten voor doorgaand verkeer. Tijdens de werkzaamheden wordt de straat voor de school tussen het Dorven en het Zwarte Pad definitief aangelegd.

 • Stop criminelen in het buitengebied!

  (20-05-2020)

  De ligging van boerenbedrijven is aantrekkelijk voor criminelen. Met meer verwachte leegstand door de coronacrisis neemt de interesse van criminelen alleen maar toe. Zij maken graag misbruik van de situatie en bieden bijvoorbeeld veel geld om een loods of schuur te huren. Het snelle, contante geld kan misschien aantrekkelijk zijn, maar je loopt grote risico’s als er illegale activiteiten in jouw pand plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan flinke schade aan je pand, zoals doorgebroken muren, gaten in het dak en water- en brandschade. Maar ook draai jij vaak op voor de kosten van illegaal afgetapte elektriciteit of het opruimen van de aangetroffen kwekerij of het drugslaboratorium. Met een beetje pech sluit de burgemeester ook nog jouw pand. Bedenk altijd: je kunt maar één keer nee zeggen!

 • Raadsvergadering op maandagavond 25 mei

  (20-05-2020)

  De vergadering is openbaar, maar i.v.m. de opgelegde maatregelen van de overheid ten aanzien van het Coronavirus zal er geen publiek en pers worden toegelaten in de raadzaal. De raad komt digitaal bij elkaar. De vergadering is voor belangstellenden te volgen via de livestream. De raadsvergadering begint om 19.30 uur.

 • Werkzaamheden Enexis in Sterksel

  (20-05-2020)

  In Sterksel is Enexis bezig met behoorlijk omvangrijke werkzaamheden aan hun elektriciteitsnetwerk. Dit doen zij omdat er op locatie behoefte is aan meer stroomcapaciteit. Het verhogen van deze capaciteit is een grote klus, daarom heeft Enexis de kans gelijk gepakt om meer kabels te leggen, zodat het netwerk in Sterksel ook in de toekomst klaar is voor een grotere vraag naar stroom.

 • Het Coronavirus, alle updates

  (19-05-2020)

  Heeft u vragen? U kunt contact opnemen met de gemeenten op: 040 224 1555. Hier kunt u terecht met al uw vragen aan de gemeente over de maatregelen tegen het coronavirus en hoe hiermee om te gaan. Tijdens werkdagen bereikbaar Van 8.00 – 20.00 uur.

  Daarnaast kunt u met uw vragen terecht bij de rijksoverheid. Voor inwoners hebben zij het nummer 0800 1351. Speciaal voor ondernemers is er ook een landelijk telefoonnummer, dat is 0800 2117. Als ondernemer kunt u ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel: www.kvk.nl

  Bent u ondernemer? Klik dan hier

  Op www.rivm.nl/coronavirus kunt u alles lezen over de medische kant van het coronavirus, met de meest gestelde vragen en antwoorden
  Op www.rijksoverheid.nl/coronavirus Kunt u alles lezen over de maatregelen die op dit moment gelden, met de meest gestelde vragen en antwoorden

  Wat betekent ‘afstand houden vanwege het coronavirus’?

 • Alleen op afspraak naar het gemeentehuis

  (13-05-2020)

  Door de maatregelen rondom het coronavirus kunt u alleen nog op afspraak terecht in het gemeentehuis. U moet een afspraak maken via de telefoon. Zomaar binnenlopen kan dus voorlopig niet, ook niet voor het ophalen van een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.

  Bel naar 040-224 1400 voor het maken van een afspraak. Dit geldt in ieder geval nog tot 18 mei.

  Samen beschermen we de mensen om ons heen!

 • Gratis adviesplatform: Mentalekracht040.nl

  (13-05-2020)

  GGzE heeft haar haar kennis en kunde online gezet voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. ‘Mentale Kracht 040’ geeft praktische oplossingen om de coronatijd zo goed mogelijk door te komen.

 • Bibliotheek Dommeldal opent vanaf 18 mei weer twee vestigingen

  (13-05-2020)

  Na de persconferentie van 6 mei is Bibliotheek Dommeldal onmiddellijk gestart met plannen om weer op te starten. Maar wel op een veilige manier, met maatregelen die gebaseerd zijn op het protocol van de Vereniging Openbare Bibliotheken en goedgekeurd zijn door de Nationale Veiligheidsautoriteiten

 • Gratis ophaalservice taxussnoeisel

  (13-05-2020)

  Stichting Taxus Taxi vanaf 1 juni weer actief met inzamelactie! Het taxus inzamel seizoen staat weer voor de deur. Ook dit jaar is Stichting Taxus Taxi weer actief om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Vorig jaar heeft de stichting een totale hoeveelheid van 346.000 kilo taxussnoeisel ingezameld. Een resultaat waar zij trots op zijn! Elk jaar zijn er weer duizenden taxusdonateurs die hun takje bijdragen. Stichting Taxus Taxi hoopt, in samenwerking met Den Ouden Groep, ook dit jaar weer op een mooie opbrengst in de ‘strijd tegen kanker’.

 • Boef houdt je van de straat

  (13-05-2020)

  Boef heeft op zijn Instagram aangekondigd dat hij met een nieuw platform komt: ‘Boef houdt je van de straat’. Hij gaat daarvoor 4 keer live op Instagram met verschillende mensen die vragen over het coronavirus kunnen beantwoorden. De eerste livesessie vond gisteren plaats met iemand van het RIVM.

 • Zorgen voor iemand met dementie

  (13-05-2020)

  Het coronavirus vraagt veel van ons allen. We worden gevraagd thuis te blijven en ook de wijze waarop zorg kan worden geboden is anders. Dit vraagt veel van de mensen die thuis mantel zorg bieden. We zien gelijktijdig ook mooie (lokale) initiatieven ontstaan waar u mogelijk steun aan kunt hebben.

 • Aanvraag Tozo levensonderhoud

  (11-05-2020)

  Wanneer u een aanvraag Tozo heeft ingediend, kunt u deze maand een telefoontje van ons verwachten zodat we voor 1 juni de aanvraag kunnen afhandelen. In het telefoongesprek nemen we de aanvraag met u door en kunnen deze aanvullen of corrigeren. Als we aanvullende stukken van u nodig hebben, bespreken we dit met u.

 • Weer naar school vanaf 11 mei

  (08-05-2020)

  Op 11 mei gaan de scholen, de kinderdagverblijven, gastouderopvang en de bso weer (deels) open. Het speciaal basisonderwijs en het speciaal onderwijs in de basisschoolleeftijd gaan 100% open. En ook de kinderopvang, gastouderopvang en de bso gaan weer van start.

 • Basisonderwijs weer open

  (06-05-2020)

  Per maandag 11 mei gaat het basisonderwijs voor alle kinderen( in deeltijd) weer open. Dat wil zeggen: basisscholen verkleinen de groepsgrootte in de klas; kinderen gaan daarbij 50% van de tijd naar school. Het speciaal basisonderwijs en het speciaal onderwijs in de basisschoolleeftijd gaan weer volledig open. De kinderopvang, gastouderopvang en de buitenschoolse opvang (bso) gaan ook weer van start. De bso volgt hierbij het ritme van de school.

 • Sporten en corona, download de posters/flyers

  (04-05-2020)
  atletiekbaan

  De maatregels rondom sport en corona zijn vanaf 29 april versoepeld. Het NOC*NSF heeft samen met de Vereniging Sport en Gemeenten posters en flyers gemaakt die sportparken en sportaanbieders kunnen gebruiken. 

 • Nog plaats voor 10! Denk mee over een groen en blauw Heeze-Leende!

  (01-05-2020)

  De gemeente Heeze-Leende heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit jaar besteden wij extra aandacht aan het toekomstbestendig maken en houden van onze gemeente. Dit betekent dat wij samen met de gemeenschap nadenken over Heeze - Leende als groene & blauwe gemeente.

 • Regels recreatief nachtverblijf versoepeld

  (01-05-2020)
  camping met grote tenten

  Vanaf 29 april is het weer toegestaan om recreatief nachtverblijf aan te bieden op recreatieparken, kampeerterreinen en minicampings, kamperen bij de boer, kamerverhuur, B&B enzovoort.

 • Afhaalservice in alle vestigingen van Bibliotheek Dommeldal

  (29-04-2020)

  Ook de vijf vestigingen van Bibliotheek Dommeldal zijn in lockdown. We weten hoe moeilijk het is om zonder boeken te zitten, als je niet naar buiten kunt. Voor bibliotheekleden waren er natuurlijk altijd al e-books. Ook voor niet-leden (jong en oud) heeft de Bibliotheek nu 100 e-books beschikbaar gemaakt, te downloaden in de ThuisbiebApp.

 • De geschiedenis van het ontstaan van de randweg om Heeze

  (29-04-2020)

  Vele jaren wordt er over gesproken. Al in 1969 zijn de eerste studies uitgevoerd. De wegen waren destijds nog van de provincie en het omleiden van het verkeer over de Strabrechtseheide zou toch mogelijk moeten zijn. Gelukkig is dit niet doorgegaan. Het eerste rapport met een randweg ongeveer op het huidige tracé, dateert uit 1982. Geconstateerd werd dat de provinciale weg door Heeze, met de benaming T21, een toenemende verkeersdruk ervaarde wat tot ongewenste situaties leidde. Maatregelen waren nodig. Sindsdien zijn verschillende studies verricht naar de mogelijkheden, maar geen enkele variant kon rekenen op een meerderheid. Terwijl het in de kom van Heeze alsmaar drukker en drukker werd. De drukte nam nog extra toe door het steeds maar uitdijende industrieterrein “de Poortmannen”. Grote vrachtwagencombinaties rijden sindsdien door de kern van Heeze en maken het er bepaald niet veiliger op.

 • Reacties opening randweg

  (29-04-2020)

  Van een paar inwoners hebben we afgelopen vrijdag tijdens de opening van de randweg en op Facebook een beetje een teleurgestelde reactie ontvangen. Daar reageren we graag op.

 • Leuke tijdsinvulling tijdens Coronacrisis

  (29-04-2020)

  Waar kun je in deze tijd ontspannen als Mantelzorger? Als mantelzorger zorgen voor een ander. Nu, nog meer dan ooit. Dat is geen vanzelfsprekendheid, maar jullie doen dit wel! Zelfs als niemand je dat zegt, hou jij mee de wereld recht. En dat verdient een enorm dankjewel! 

 • Buitensporten voor jeugd

  (29-04-2020)

  Op 21 april kondigde premier Rutte aan dat vanaf 29 april, er weer door jeugd buiten gesport mag worden. Om dit te organiseren heeft de veiligheidsregio eerst een noodverordening ingesteld, zodat de gemeenten op een goede manier toezicht kunnen houden. Nu de noodverordening er is kan de gemeente samen met de verenigingen kijken wat er mogelijk is. De gemeente heeft de verenigingen hiervan op de hoogte gesteld hoe we dat willen doen. Wanneer er weer buiten gesport kan worden, hoor je dat van je vereniging.

 • Beperk de kans op natuurbranden!

  (28-04-2020)

  Wist u dat het ‘natuurbrandseizoen’ weer is aangebroken? Heeze-Leende kent een aantal natuurgebieden zoals de Groote Heide en Strabrechtse Heide. De prachtige natuur nodigt mensen uit voor een mooie wandel- of fietstocht door de heidevelden en het kleurrijke bosgebied. Een natuurbrand kan dit beeld drastisch veranderen. Kenmerkend is dat een natuurbrand snel om zich heen grijpt. Maar wat kan u doen om dit te voorkomen?

 • Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandig Ondernemers (Tozo)

  (14-04-2020)

  Door de maatregelen van het kabinet om de verspreiding van Corona tegen te gaan, is het voor een deel van de zelfstandig ondernemers niet mogelijk om hun werk voort te zetten. Het kabinet heeft een steunpakket afgekondigd voor ondernemers. Eén van de maatregelen is de Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandig Ondernemers (Tozo).

 • Bestrijding eikenprocessierups

  (07-04-2020)
  Afbeelding van tractor die rupsen bestrijdt onder eikenbomen

  Ook dit jaar wordt er veel overlast van de eikenprocessierups verwacht. De kleine haren op de eikenprocessierups kunnen tot en met september voor vervelende gezondheidsklachten zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen zorgen. Dit jaar starten we voor het eerst met preventieve bestrijding. 

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (01-05-2019)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in Melvin. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties