Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Ruim uw hondenpoep op!

  (20-02-2019)

  De laatste tijd komen er steeds meer klachten binnen over de overlast van hondenpoep en loslopende honden in De Nieuwe Hoeven te Heeze (o.a. de Corweide, de Groene Spinner en Molenhoeven). Plantsoenen en grasvelden worden, ondanks dat er vaak verbodsbordjes staan gebruikt als uitlaatterrein. Daarnaast laten mensen hun honden zonder  toezicht loslopen.

 • 20 maart 2019: Verkiezingen Provinciale Staten en waterschap

  (20-02-2019)

  Op woensdag 20 maart 2019 kun je, als je 18 jaar of ouder bent, stemmen voor Provinciale Staten van Noord-Brabant én het algemeen bestuur van Waterschap De Dommel. Met jouw stem bepaal je mee wie de nieuwe bestuurders worden van zowel de provincie als het waterschap. Zo heb je invloed op de keuzes die zij ook in jouw woon- en leefomgeving maken.

 • Openingstijden gemeentehuis met Carnaval

  (20-02-2019)

  Het gemeentehuis is op 4 en 5 maart gesloten in verband met Carnaval. Eén uitzondering hierop is de balie burgerzaken, die op beide dagen van 9.30 tot 10.00 uur geopend is voor alleen aangifte van overlijden en geboorte.

 • Uitnodiging sleuteloverdracht carnaval 2019

  (20-02-2019)

  Burgemeester en wethouders nodigen u van harte uit voor de sleuteloverdracht op vrijdag 1 maart a.s. In verband met het 55-jarig bestaansjubileum van CV de Ossedrijvers wijken we voor de gelegenheid uit naar dorpshuis Valentijn te Sterksel.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2019

  (15-02-2019)

  Eind februari ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen. Op het aanslagbiljet staat de nieuwe WOZ -waarde (Waardering Onroerende zaken) vermeld. Bij de belastingaanslag ontvangt u ook een bijsluiter met informatie over onder meer de tarieven.

 • Helpt u mee om Afrikaanse varkenspest te voorkomen?

  (13-02-2019)

  De Afrikaanse varkenspest is in opmars in (Oost-)Europa. Een ernstige dierziekte die niet besmettelijk is voor mensen, maar die wel miljoenen gehouden varkens en wilde zwijnen bedreigt. En dat vraagt om aandacht! Ook u kunt iets betekenen in de strijd tegen de verspreiding van deze ziekte.

 • Doet je fietsverlichting het nog?

  (13-02-2019)

  De donkere dagen duren al erg lang. We moeten zeker nog een paar maanden wachten op die heerlijke lange zomeravonden. En fietsen in de ochtendzon lijkt ook nog heel ver weg.

 • Nieuw: een Heemkast in de Bibliotheek in Heeze-Leende

  (13-02-2019)

  Sinds Korte tijd heeft de Bibliotheek in Heeze een Heemkast. Deze kast is aan één kant gevuld met een collectie boeken over Heeze-Leende, Sterksel en Leenderstrijp en over de inwoners van deze kernen. Bibliotheekleden  kunnen deze boeken lenen. Aan de andere kant van de kast staat –achter glas- een kleine wisselende expositie met materiaal van Heemkundekring “de Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten”. De kast en de boekencollectie is een cadeau van de stichting Vrienden van de Bieb Heeze-Leende aan de Bibliotheek.

 • Taalpunt Heeze-Leende ook voor hulp met formulieren

  (06-02-2019)

  Sinds december 2018 is in Heeze-Leende het Taalpunt open. In het Taalpunt is iedereen welkom die moeite heeft met taaldingen, zoals lezen en schrijven. 

 • Nieuwe Voorleeskampioen Heeze-Leende: Fabrice Bevers

  (06-02-2019)

  Dat was weer een spannende voorleeswedstrijd! Op uitnodiging van De Bibliotheek, waren de volgende zes basisscholen naar de Bibliotheek in ‘t Perron gekomen: de talententoren, de Triangel, de Trumakkers, de Dirk Heziusschool, de Merlebosschool en Kindcentrum de Parel. Allemaal om hun schoolkampioen te laten meedoen aan deze spannende wedstrijd.

 • Berkenschutse neemt prijs in ontvangst

  (06-02-2019)

  Donderdag 17 januari werden leerlingen van de Berkenschutse in Heeze getrakteerd op een bezoek van Wethouder Frank de Win. Nadat hij eerder al een middag scholieren meehielp met het rapen van zwerfafval, mocht hij nu naar de school om leerlingen te feliciteren. De jongens en meiden wonnen met hun zwerfafval-selfies een robot!

 • Windkracht training

  (06-02-2019)

  Team Tingels heeft in opdracht van de gemeente Heeze-Leende en Centrum Jeugd en Gezin een nieuwe training voor kinderen ontwikkeld op gebied van sociale vaardigheid en weerbaarheid.

 • Burgerinitiatieven zijn in Heeze-Leende meer dan welkom

  (31-01-2019)

  Heeze-Leende ondersteunt uw idee of plan graag!

  Heeft u een goed idee voor uw buurt of uw dorp, dat u graag werkelijkheid ziet worden? Dan staat de gemeente Heeze-Leende open om met u mee te denken, u te ondersteunen of te faciliteren. Hoe de gemeente dat precies gaat doen? Dat staat nog niet vast en gaat de gemeente graag samen met u ontdekken. Ze heeft er ook geld voor gereserveerd.

 • NLdoet in Heeze-Leende op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart

  (30-01-2019)

  Ieder jaar doen vrijwilligersorganisaties in Heeze-Leende mee met de landelijke activiteit NLdoet van het Oranje Fonds. Dit jaar zijn er, tot nu toe, maar liefst 14 klussen aangemeld en dat kunnen er nog meer worden.

 • Doe mee: Fotowedstrijd ‘Jouw klik met water’

  (30-01-2019)

  Water is overal om ons heen: in sloten, kanalen en beken, maar ook in jouw eigen achtertuin. Waterschap De Dommel organiseert de fotowedstrijd ‘Jouw klik met water’ waarin je kunt laten zien hoe jij met water leeft. Maak een mooie foto waarop je jouw band met water in beeld brengt en doe mee!

 • Meld je aan voor het panel van Smartwayz van Brainport Development

  (30-01-2019)

  Je reist regelmatig. Met de auto, het openbaar vervoer of misschien wel met de taxi. Voor je werk, opleiding of privé. Maar het gaat niet altijd zoals je zou willen. Je staat vast in de file of je moet wachten op de trein of bus. Herkenbaar?

 • Uitnodiging inloopavonden: maatregelen sluipverkeer en fietsknelpunten

  (30-01-2019)

  Het Platform A2 organiseert twee inloopavonden om alle belanghebbenden te informeren over plannen om het sluipverkeer structureel tegen te gaan en fietsknelpunten op te lossen. De inloopavonden vinden plaats op donderdagavond 7 februari in de Scheuter te Leende en op woensdagavond 13 februari in de Smeltkroes te Maarheeze. U kunt op beide avonden binnenlopen tussen 18.00 en 20.00 uur.

 • Verlichting en nieuwe bomen langs randweg Heeze

  (23-01-2019)

  Onlangs werd een gedeelte van de nieuwe randweg in Heeze opengesteld voor het verkeer. Eind januari start De Bulders Woningbouw BV met het plaatsen van lantaarnpalen langs de nieuwe randweg. Deze week zijn ook zes nieuwe bomen geplant als compensatie voor een aantal bomen die in de vleermuisroute gerooid gaan worden. Inmiddels is de grond in de Bulders voor de eerste dertig woningen overgedragen aan de kopers van die woningen, waardoor binnenkort de bouw kan starten.

 • Werkzaamheden reconstructie Spoorlaan

  (14-11-2018)

  Vanaf donderdag 15 november start aannemer van der Zanden BV met de reconstructie van de Spoorlaan, gevolgd door de reconstructie van de Schoolstraat. De werkzaamheden gaan ongeveer tot de bouwvakvakantie 2019 duren. De aannemer start met de eerste fase: rioolvervanging en herinrichting in de Spoorlaan. Dit betekent dat de Spoorlaan vanaf de Emmerikstraat is afgesloten. De Spoorlaan blijft in deze periode toegankelijk vanaf de Schoolstraat.

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (10-11-2018)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in LTC. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Hinder van rook en stank door brand in 'de Malpie'

  (07-07-2017)

  7 juli 2017 - Door een brand in het heidegebied 'de Malpie' in Valkenswaard, kan er hinder zijn van rook en stank.

 • Openbare bekendmakingen in weekblad Middenstandsbelangen

  (19-04-2016)

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties