In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke twee weken de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief

 • Rectificatie flyer duurzaamheidsbox: eerste advies energiecoach volledig gratis

  (08-04-2021)
 • Vergadering Adviescommissie voor bezwaarschriften in de A2-gemeenten 13 april 2021

  (07-04-2021)
  ""

  Op dinsdag 13 april 2021 komt de Adviescommissie voor de bezwaarschriften A2-Gemeenten in het gemeentehuis van Heeze-Leende aan de Jan Deckersstraat 2 in Heeze-Leende bij elkaar in een openbare hoorzitting.

 • Werkzaamheden: aanpassing Strijpertunnel 12 april- 21 mei

  (07-04-2021)
  verkeersbord

  Om de verkeersveiligheid te bevorderen en het sluipverkeer terug te dringen worden er werkzaamheden uitgevoerd bij de Strijpertunnel. 

 • April: themamaand Senioren en Veiligheid

  (07-04-2021)
  Maak het oplichters niet te makkelijk!

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom is op 1 april de Senioren en Veiligheidsmaand gestart. Tijdens deze landelijke campagne, opgezet door het ministerie van Justitie en Veiligheid, krijgen senioren concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van criminaliteit en wat ze moeten doen als ze toch slachtoffer worden.

 • Energiebesparende cadeautjes van de gemeente Heeze-Leende

  (06-04-2021)
  ""

  Deze week ontvangen huiseigenaren een doos met diverse energiebesparende cadeautjes van de gemeente Heeze-Leende. Wethouders Frank de Win en Toon Bosmans bezorgden net voor Pasen de eerste dozen persoonlijk bij een aantal huiseigenaren thuis. 

 • Militaire oefening in regio 12-16 april

  (31-03-2021)

  Van 12 t/m 16 april worden er in de regio Militaire oefeningen gehouden. De oefeningen zullen plaatsvinden rondom de Weerterheide en Kruispeel. 

 • Webinar 'Samen naar duurzame warmte in Heeze-Leende' 6 & 12 april

  (31-03-2021)

  Op 6 & 12 april organiseert de gemeente twee webinars over het overgaan naar duurzame warmtebronnen per 2050. Graag informeren we u over de visie duurzame warmte voor de gemeente Heeze-Leende.

 • Rechtstreeks zaken doen met jouw gemeente

  (26-03-2021)
  ""

  Het komt geregeld voor dat burgers in Nederland een uittreksel van de Basis Registratie Personen (BRP) of een verklaring omtrent gedrag (vog) nodig hebben of een afspraak willen maken bij de gemeente. Deze zaken kunt u rechtstreeks met de gemeente regelen.

 • Denk mee over de toekomst van Heeze-Leende

  (25-03-2021)

  Denk mee over de toekomst van Heeze-Leende! In de omgevingsvisie beschrijft de gemeente hoe we ook in de toekomst een plek zijn waar het fijn en gezond wonen, werken en recreëren is. De eerste aanzet van de omgevingsvisie hebben we opgesteld met inbreng van veel inwoners, maatschappelijke organisaties en de gemeenteraad. Van 5 april tot en met 26 april kunt u op verschillende manieren reageren op deze eerste aanzet van de omgevingsvisie. Het gaat onder andere over het wonen en werken in en om de kernen, de ontwikkeling van ons mooie landschap en het verduurzamen van onze omgeving. Denkt u mee?   

 • Uitkomsten enquête herontwikkeling gemeentehuistuin en -plein

  (24-03-2021)

  Van 22 februari t/m 7 maart 2021 konden inwoners via het burgerpanel van de gemeente hun mening geven over de variantestudie/stedenbouwkundige verkenning voor een nieuw centrum van Heeze in de omgeving van het gemeentehuis.

 • ANWB AutoMaatje Heeze-Leende rijdt 100e rit!

  (24-03-2021)

  Een half jaar na de start van ANWB AutoMaatje Heeze-Leende zijn er al 100 ritten gereden door AutoMaatjes uit de buurt! De organisatie hoopt natuurlijk op nog veel meer veilige ritten in de toekomst.

 • Onderzoek burgerparticipatie: helpt u ons mee?

  (24-03-2021)
  ""

  De gemeente gaat steeds meer doen met burgerparticipatie. Dit betekent dat wij meer met inwoners gaan samenwerken om beleid te ontwikkelen, uit te voeren en/of te evalueren.

 • Uitslag Tweede Kamerverkiezing Heeze-Leende 

  (19-03-2021)

  De definitieve uitslag van de stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing uit Heeze-Leende is bekend. Op www.heeze-leende.nl/bestuur-en-organisatie/uitslag-tweede-kamerverkiezing_42961/ lees je op welke partijen is gestemd door onze inwoners.

 • Aankondiging tijdelijke wegafsluiting de Riesten en grondtransport Leenderstrijp

  (17-03-2021)
  Route grondafvoer

  In de periode van 1 april tot ongeveer 20 april 2021 wordt de Riesten tijdelijk afgesloten voor fietsverkeer, omdat er in die periode veel vrachtwagens in die omgeving zullen rijden om grond af te voeren.

 • Tweede Kamerverkiezing in Heeze-Leende

  (16-03-2021)
  17 maart Tweede Kamerverkiezing - Elke stem telt

  Op woensdag 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Ook in deze coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen kan stemmen. Want elke stem telt. Daarom zijn er dit jaar extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen.

 • Instellen vrachtwagenverbod doorgaand vrachtverkeer Heeze

  (15-03-2021)

  Enkele weken geleden lieten wij u weten dat de gemeente weer een stap wil zetten in het verkeersveiliger en leefbaarder maken van het centrum van Heeze door het doorgaand vrachtverkeer uit het centrum van Heeze te weren. Dit kan nu de Randweg en de reconstructie van de Muggenberg afgerond zijn en er dus een goed alternatief is voor deze vrachtwagens. Op dit weren van doorgaand vrachtverkeer hebben we al vele positieve berichten maar ook aandachtspunten mogen ontvangen. Veel mensen zijn benieuwd naar de uitwerking van deze maatregel. In dit artikel wordt hier verder op ingegaan.

 • Reinigen en inspecteren hoofdriool Leende vanaf 17 maart

  (15-03-2021)

  De gemeente Heeze-Leende gaat vanaf 17 maart 2021 een gedeelte hoofdriool in Leende reinigen en inspecteren.

 • Ook in 2021 weer geld beschikbaar voor aanpak kleine ergernissen

  (12-03-2021)

  Heeft u kleine ergernissen in de openbare ruimte? Meld het aan.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen 2021

  (24-02-2021)
  ""

  Eind februari ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen. Op het aanslagbiljet staat de nieuwe WOZ -waarde (Waardering Onroerende zaken) vermeld. Bij de belastingaanslag ontvangt u ook een bijsluiter.

 • Het Coronavirus, alle updates

  (22-01-2021)
  Lees meer over CoronaMelder-app

  Heeft u vragen? U kunt contact opnemen met de gemeente op: 040 224 1400. Hier kunt u terecht met al uw vragen aan de gemeente over de maatregelen tegen het coronavirus en hoe hiermee om te gaan. Ma t/m do bereikbaar tot 17.00 uur, vrijdag tot 12.30 uur.

  Daarnaast kunt u met uw vragen terecht bij de rijksoverheid. Voor inwoners hebben zij het nummer 0800 1351. Speciaal voor ondernemers is er ook een landelijk telefoonnummer, dat is 0800 2117. Als ondernemer kunt u ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel: www.kvk.nl

  Bent u ondernemer? Klik dan hier

  Op www.rivm.nl/coronavirus kunt u alles lezen over de medische kant van het coronavirus, met de meest gestelde vragen en antwoorden
  Op www.rijksoverheid.nl/coronavirus Kunt u alles lezen over de maatregelen die op dit moment gelden, met de meest gestelde vragen en antwoorden

  Wat betekent ‘afstand houden vanwege het coronavirus’?


 • Maak het oplichters niet te makkelijk! Phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes)

  (21-09-2020)
  Phishing

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we vier weken lang aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

  Week 1: Meekijken bij pinnen

  Week 2: Babbeltrucs

  Week 3: Hulpvraagfraude (via WhatsApp)

  Deze week: Phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes)

 • Handige tips vanuit het dementienetwerk

  (15-07-2020)
  Heeze dementievriendelijk

  Staat je leven door de vreemde tijd waarin we nu leven op zijn kop, ervaar je soms zowel fysiek als mentaal chaos? En kan je misschien wel wat steun gebruiken, neem dan eens een kijkje op www.mentalekracht040.nl.

 • Waterschijf van vijf

  (24-06-2020)
  Waterschijf van vijf

  Waterschap De Dommel werkt aan schoon en voldoende water en beschermt tegen wateroverlast. Maar dat kunnen we niet alleen. We doen dit samen met inwoners, (agrarische) bedrijven, natuurorganisaties en andere overheden. Ook u kunt hieraan bijdragen. 

 • Wolf in Heeze-Leende

  (12-06-2020)

  In de afgelopen jaren zijn in Nederland al verschillende in het wild levende wolven gezien en de eerste wolf heeft zich inmiddels in Nederland gevestigd. De komende jaren blijven we te maken krijgen met meerdere zwervende wolven die zich wellicht ook in ons land proberen te vestigen. Ook in de omgeving van Heeze-Leende is er inmiddels een wolf die zich gevestigd heeft. Het dier doodde schapen in Sterksel en Heeze.

 • Alleen op afspraak naar het gemeentehuis

  (13-05-2020)

  Door de maatregelen rondom het coronavirus kunt u alleen nog op afspraak terecht in het gemeentehuis. U moet een afspraak maken via de telefoon. Zomaar binnenlopen kan dus voorlopig niet, ook niet voor het ophalen van een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.

  Bel naar 040-224 1400 voor het maken van een afspraak. Dit geldt in ieder geval nog tot 18 mei.

  Samen beschermen we de mensen om ons heen!

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (01-05-2019)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in Melvin. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties