In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop. U kunt alleen telefonisch een afspraak maken via 040-224 1400. 

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Muggenberg volwaardig onderdeel van randweg Heeze

  (20-11-2020)
  Videostill uit YouTube-video 'Frank de Win over oplevering Muggenberg'

  De Muggenberg in Heeze is vanaf half september dicht geweest voor het verkeer, om de weg te voorzien van stil asfalt. Ook de fietspaden werden waar mogelijk verbreed en de kruisingen en oversteekplaatsen zijn meteen veiliger ingericht. Vandaag gaat de Muggenberg weer open. Daarmee is De Muggenberg een volwaardig onderdeel van de randweg om Heeze heen.

 • Brabantwater legt werkzaamheden Leende tijdelijk stil

  (18-11-2020)
  Logo Brabant Water

  In opdracht van Brabant Water was aannemer BGM (als onderaannemer van Hurkmans) bezig met werkzaamheden aan de waterleiding in uw buurt. Echter zijn door diverse omstandigheden deze werkzaamheden tijdelijk stilgelegd.

 • Op zoek naar een sociale huurwoning? Schrijf je in op Wooniezie.nl

  (18-11-2020)
  logo Wooniezie

  Via Wooniezie kunt u het aanbod van sociale huurwoningen in de regio bekijken. Het is van belang dat u zich inschrijft als woningzoekende via Wooniezie omdat naast urgentie ook inschrijftijd van invloed is op de toewijzing van een huurwoning.

 • Programma ZOEM stimuleert samenredzaamheid en vitaliteit bij ouderen

  (18-11-2020)
  noodknop riemclip

  Zorgcoöperatie Graaggedaan heeft subsidie gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor initiatiefgroep ZOEM.

 • Momentum: Aandacht op maat voor mensen met dementie

  (11-11-2020)

  Heeft u een uurtje per week over voor iemand met dementie? Dan kunt u als vrijwilliger van Het Momentum al een groot verschil maken, terwijl u dat uurtje zo invult hoe en wanneer u dat wenst. Stichting Het Momentum zoekt nu extra vrijwilligers voor verpleeghuis Nicasius in Heeze!

 • Praat mee over aardgasvrij wonen

  (11-11-2020)

  Het klimaat verandert, grondstoffen worden schaarser, de biodiversiteit loopt terug en wij hebben te maken met extreem weer. De gevolgen zijn voor iedereen voelbaar. Daarom wil gemeente Heeze-Leende samenwerken aan het verbeteren en verduurzamen van de leefomgeving in Heeze-Leende!

 • Snoeiwerkzaamheden Heeze

  (11-11-2020)

  Van 16 november tot 18 december worden er in Heeze bomen gesnoeid door de Bomenbank. In deze periode worden waar nodig straten kort afgesloten voor de snoeiwerkzaamheden.

   

 • Bloemenveldjes en bijenhotels voor meer ‘Natuur in de Wijk’

  (11-11-2020)

  Dit najaar vanuit het initiatief ‘Natuur in de Wijk’ zes bloemenvelden aangelegd in Heeze en Leende. Inmiddels zijn er op deze locaties ook bijenhotels geplaatst.

 • Planten en kappen bomen

  (11-11-2020)
  boom

  Vanaf 17 November 2020 worden er op diverse plaatsen in de gemeente bomen gekapt. Deze bomen worden gekapt omdat deze niet gezond meer zijn en in de toekomst voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Om de omgeving waar bomen gekapt worden groen te houden worden er op een aantal plaatsen ook bomen terug geplant.

 • Het Coronavirus, alle updates

  (10-11-2020)
  Lees meer over CoronaMelder-app

  Heeft u vragen? U kunt contact opnemen met de gemeente op: 040 224 1400. Hier kunt u terecht met al uw vragen aan de gemeente over de maatregelen tegen het coronavirus en hoe hiermee om te gaan. Ma t/m do bereikbaar tot 17.00 uur, vrijdag tot 12.30 uur.

  Daarnaast kunt u met uw vragen terecht bij de rijksoverheid. Voor inwoners hebben zij het nummer 0800 1351. Speciaal voor ondernemers is er ook een landelijk telefoonnummer, dat is 0800 2117. Als ondernemer kunt u ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel: www.kvk.nl

  Bent u ondernemer? Klik dan hier

  Op www.rivm.nl/coronavirus kunt u alles lezen over de medische kant van het coronavirus, met de meest gestelde vragen en antwoorden
  Op www.rijksoverheid.nl/coronavirus Kunt u alles lezen over de maatregelen die op dit moment gelden, met de meest gestelde vragen en antwoorden

  Wat betekent ‘afstand houden vanwege het coronavirus’?


 • Gemeente stelt bestemmingsplan voor verplaatsing Albert Heijn Heeze vast

  (03-11-2020)

  Op maandag 2 november heeft de gemeenteraad van Heeze-Leende het bestemmingsplan vastgesteld dat de verplaatsing van AH van de Kapelstraat 69 naar de Kapelstraat 35 mogelijk maakt. Albert Heijn is al langer op zoek naar een geschikte locatie om de winkel uit te kunnen breiden. De gemeente is blij dat het nu lukt om die locatie te vinden in het centrum van Heeze en werkt daar dan ook graag aan mee. Op deze manier krijgt Heeze een moderne fullservice supermarkt in het kernwinkelgebied.

 • Gratis loopbaanadvies in tijden van corona

  (02-11-2020)

  Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een tijdelijke subsidieregeling Ontwikkeladvies in het leven geroepen. De regeling moet werknemers en ondernemers ondersteunen die op zoek moeten naar een andere baan, wellicht in een andere branche.

 • GFT container 1 maal per 2 weken en bladafval voordelig inleveren

  (27-10-2020)
  ""

  Per 1 november wordt GFT afval 1x per 2 weken opgehaald. Daarnaast is het tot aan de kerst mogelijk om bladafval voordelig in te leveren bij de milieustraat. 

 • UPDATE: Taxbus vangnet voor OV blijft voorlopig gelden

  (30-09-2020)

  Omdat de buurtbus in verband met het coronavirus voorlopig nog niet rijdt, heeft de provincie Noord-Brabant geregeld dat u gebruik kunt maken van de Taxbus, ook als u géén Wmo-pas heeft. Als het gewone openbaar vervoer geen optie is, betaalt u hiervoor het Wmo-tarief. Als de rit wél met het gewone openbaar vervoer te maken is maar u toch liever met de Taxbus reist, betaalt u een hoger tarief.

  Deze regeling zou 1 oktober stoppen, maar blijft voorlopig gelden. 

 • Maak het oplichters niet te makkelijk! Phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes)

  (21-09-2020)
  Phishing

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we vier weken lang aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

  Week 1: Meekijken bij pinnen

  Week 2: Babbeltrucs

  Week 3: Hulpvraagfraude (via WhatsApp)

  Deze week: Phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes)

 • Maak het oplichters niet te makkelijk! Hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp)

  (14-09-2020)
  Hulpvraagfraude

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we vier weken lang aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

  Week 1: Meekijken bij pinnen

  Week 2: Babbeltrucs

  Deze week: Hulpvraagfraude (via WhatsApp)

 • Maak het oplichters niet te makkelijk! Babbeltrucs

  (07-09-2020)
  Babbeltrucs

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we vier weken lang aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

  Vorige week: Meekijken bij pinnen

  Deze week: Babbeltrucs

 • Het Sport- en beweegakkoord Heeze-Leende is een feit

  (02-09-2020)

  In januari 2020 gingen sport- en beweegaanbieders, onderwijs, zorg, welzijn en gemeente Heeze-Leende samen aan de slag om te komen tot een Sport- en beweegakkoord. Tijdens de start van de Nationale Sportweek werd dit Sport- en beweegakkoord definitief gemaakt. Vanwege het coronavirus kan er geen officiële ondertekening plaatsvinden, maar dat betekent niet dat we niet aan de slag gaan.

 • Maak het oplichters niet te makkelijk! Meekijken bij pinnen

  (01-09-2020)
  Meekijken bij pinnen

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we de komende weken aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

  Deze week: Meekijken bij pinnen

 • Ook in najaar geen kermissen in Heeze-Leende

  (01-09-2020)
  Kermis HL

  Na een zorgvuldige afweging heeft het college van burgemeester en wethouders helaas moeten besluiten ook in het najaar geen kermissen in Heeze-Leende te (laten) organiseren.

 • Wethoudersspreekuren 2020 vervallen

  (27-08-2020)
  Wethouders Heeze-Leende

  In verband met de Corona maatregelen vervallen alle reeds geplande wethoudersspreekuren voor 2020. U kunt uw vragen natuurlijk altijd blijven stellen via postbus@heeze-leende.nl

 • Vervangen waterleidingen deel van Leende

  (27-08-2020)

  Water. We denken er meestal niet bij na wat er allemaal moet gebeuren voordat er schoon, vers en drinkbaar water uit de kraan kan komen als we de kraan opendraaien. Dat gaat niet vanzelf. Er moet heel wat voor gebeuren. Wat erg belangrijk is, is de waterleiding. En net zoals met alles, zijn ook waterleidingen ooit aan vervanging toe.   

  Daarom heeft Brabant Water aannemers Hurkmans en BGM opdracht gegeven om in Leende de waterleidingen te vervangen. Zij beginnen hier 31 augustus mee en alles bij elkaar gaat het ongeveer 5 maanden duren voordat het klaar is.

 • Eenrichtingsverkeer Irislaan

  (27-08-2020)

  In Leende vervangen aannemers Hurkmans en BGM de komende maanden de waterleidingen. Zij beginnen hier maandag 31 augustus mee en alles bij elkaar gaat het ongeveer 5 maanden duren voordat het klaar is.

 • Handige tips vanuit het dementienetwerk

  (15-07-2020)
  Heeze dementievriendelijk

  Staat je leven door de vreemde tijd waarin we nu leven op zijn kop, ervaar je soms zowel fysiek als mentaal chaos? En kan je misschien wel wat steun gebruiken, neem dan eens een kijkje op www.mentalekracht040.nl.

 • Waterschijf van vijf

  (24-06-2020)
  Waterschijf van vijf

  Waterschap De Dommel werkt aan schoon en voldoende water en beschermt tegen wateroverlast. Maar dat kunnen we niet alleen. We doen dit samen met inwoners, (agrarische) bedrijven, natuurorganisaties en andere overheden. Ook u kunt hieraan bijdragen. 

 • Wolf in Heeze-Leende

  (12-06-2020)

  In de afgelopen jaren zijn in Nederland al verschillende in het wild levende wolven gezien en de eerste wolf heeft zich inmiddels in Nederland gevestigd. De komende jaren blijven we te maken krijgen met meerdere zwervende wolven die zich wellicht ook in ons land proberen te vestigen. Ook in Heeze-Leende is al een aantal keer een wolf geweest. Het dier doodde schapen in Sterksel en Heeze.

 • Alleen op afspraak naar het gemeentehuis

  (13-05-2020)

  Door de maatregelen rondom het coronavirus kunt u alleen nog op afspraak terecht in het gemeentehuis. U moet een afspraak maken via de telefoon. Zomaar binnenlopen kan dus voorlopig niet, ook niet voor het ophalen van een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.

  Bel naar 040-224 1400 voor het maken van een afspraak. Dit geldt in ieder geval nog tot 18 mei.

  Samen beschermen we de mensen om ons heen!

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (01-05-2019)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in Melvin. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties