Gevolgen dienstverlening  door coronavirus

Door het coronavirus (COVID-19) werken de meeste medewerkers thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Verkouden, hoesten of koorts? Verzet dan uw afspraak. Misschien kunt u het ook online regelen?

Verder vragen we om niet dringende afspraken vanaf 1 juni in te plannen.

Voor uw en onze gezondheid: doe een bezoek aan het gemeentehuis in uw eentje. Heeft u begeleiding nodig? Zorg voor de afstand van 1,5 meter.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Gemeente Heeze-Leende verwelkomt Carolien Klesman-Nacken als gemeentesecretaris

  (01-04-2020)

  De gemeente Heeze-Leende heeft een nieuwe gemeentesecretaris. 1 april start Carolien Klesman-Nacken (36) uit Echt als algemeen directeur van de gemeentelijke organisatie. De selectie en -adviescommissie hebben vertrouwen in Carolien. Ook de Ondernemingsraad adviseerde positief over de benoeming. 

 • Praatje met een Maatje van Cordaadje

  (01-04-2020)

  Een luisterend oor voor iedereen. In deze tijd van het coronavirus staan heel veel mensen op om elkaar te helpen. En daar mogen we met zijn allen enorm trots op zijn! Vanuit de maatschappelijke rol als welzijnsinstelling wil Cordaad ook een steentje bijdragen.

 • Corona? Steffie legt uit!

  (01-04-2020)

  Vandaag is de website corona.steffie.nl gestart. Op deze website legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

 • Drukte in de natuur 

  (01-04-2020)

  Het afgelopen weekend hebben we gemerkt dat veel mensen hebben geluisterd naar de oproep om niet massaal de natuur in te gaan. We zien ook dat de meeste mensen die een frisse neus komen halen zich keurig houden aan de gedragsregels over het bewaren van voldoende afstand (1,5 meter) en niet met groepen naar buiten gaan. Dat is fijn!  Zo zorgen we er met elkaar voor dat bezoek aan de natuur mogelijk blijft.

 • Het Coronavirus, alle updates

  (31-03-2020)

  Heeft u vragen? U kunt contact opnemen met de gemeenten op: 040 224 1555. Hier kunt u terecht met al uw vragen aan de gemeente over de maatregelen tegen het coronavirus en hoe hiermee om te gaan. Tijdens werkdagen bereikbaar Van 8.00 – 20.00 uur.

  Daarnaast kunt u met uw vragen terecht bij de rijksoverheid. Voor inwoners hebben zij het nummer 0800 1351. Speciaal voor ondernemers is er ook een landelijk telefoonnummer, dat is 0800 2117. Als ondernemer kunt u ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel: www.kvk.nl

  Bent u ondernemer? Klik dan hier

  Op www.rivm.nl/coronavirus kunt u alles lezen over de medische kant van het coronavirus, met de meest gestelde vragen en antwoorden
  Op www.rijksoverheid.nl/coronavirus Kunt u alles lezen over de maatregelen die op dit moment gelden, met de meest gestelde vragen en antwoorden

  Wat betekent ‘afstand houden vanwege het coronavirus’?

 • Ook in Heeze alleen nog op afspraak naar huisartsen

  (31-03-2020)

  Er is tijdelijk een extra huisartsenpraktijk ruimte ingericht in een zaaltje bij de gymzaal aan het Strabrecht, om de hoek van de huisartsenpraktijk. Zo hopen de huisartsen extra besmettingen van het Coronavirus te voorkomen. 

  Deze praktijkruimte is speciaal ingericht voor mensen met symptomen van het coronavirus zoals hoesten, koorts, kortademigheid, keelpijn of buikpijn.

 • Houtoogst in de bossen van de gemeente Heeze-Leende

  (30-03-2020)

  In de bossen van Heeze-Leende in het gebied 'Meerven' gaat Fa. Meulendijks uit Heeze in een dunning uitvoeren. In het gebied zijn jonge en oude bossen aanwezig met, gezien de leeftijd, nog onvoldoende verjonging en onvoldoende verschillende soorten in de verjonging. De ingreep is bedoeld om het aandeel dennen terug te brengen, zodat inlandse soorten zich spontaan kunnen vestigen op plaatsen waar licht ontstaat.

 • Extra alertheid natuurbranden

  (27-03-2020)

  Het is droog in de natuur en dat betekent dat het risico op natuurbranden hoog is. De brandweer is daarom extra alert op het ontstaan van brand in natuurgebieden. Gelet op de huidige situatie rondom het coronavirus en de maatregelen die gelden, is het verzoek zoveel mogelijk thuis te blijven. Een ommetje maken of de hond uitlaten mag. Ga je hierbij de natuur in, wees dan extra alert en meld verdachte zaken. 

 • Uitbraak coronavirus: RTV Horizon past programmering aan

  (25-03-2020)

  RTV Horizon past de programmering op radio en televisie aan om extra aandacht te besteden aan de uitbraak van het coronavirus in onze regio. Dat gebeurt tijdens onze reguliere programma’s en tijdens enkele nieuwe programma’s.

 • Alleen nog op afspraak naar huisarts in Leende en tweede locatie

  (24-03-2020)

  Vanaf dinsdag 24 maart mogen patiënten van huisartsenpraktijk De Vocht en Van den Hurk alleen nog na telefonisch contact de huisartsenpraktijk betreden. Zo hopen zij extra besmettingen van het coronavirus te voorkomen.

 • Heeze in actie tijdens het coronavirus

  (19-03-2020)
  afbeelding met de tekst support

  Onze Sociaal Makelaar heeft spontane reacties gekregen van inwoners die buurt- en dorpsgenoten graag willen helpen! Denk aan boodschappen doen, medicijnen ophalen, een luisterend oor of andere praktische hulp. Ook vervoer kan een probleem zijn nu. Dat we elkaar willen helpen is natuurlijk fantastisch en daar werken we graag aan mee!

 • Verslag bijeenkomst Centrumontwikkeling Heeze

  (18-03-2020)

  Het complete verslag van de bijeenkomst Centrumontwikkeling Heeze afgelopen 4 maart.

 • Maatregelen coronavirus gemeente Heeze-Leende 17 maart

  (18-03-2020)

  Het is een bizarre tijd en een bizarre situatie. Er zijn veel maatregelen nodig enerzijds voor de aanpak van het coronavirus en anderzijds om de samenleving draaiende te houden.

 • Beeldbellen

  (18-03-2020)

  Steeds meer dienstverleners gaan over op beeldbellen.

 • Meld u nu aan voor de online meedenksessies ‘Een groen & blauw Heeze – Leende’

  (17-03-2020)

  De gemeente Heeze-Leende heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Eind 2019 is er een nieuw duurzaamheidsbeleid vastgesteld. Dit jaar besteden wij extra aandacht aan het toekomstbestendig maken en houden van onze gemeente. Dit betekent dat wij samen met de gemeenschap nadenken over Heeze - Leende als groene & blauwe gemeente.

 • Nieuwe maatregelen coronavirus: scholen en kinderopvang dicht

  (17-03-2020)

  Het kabinet heeft zondag 15 maart nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Alle scholen en de kinderopvang zijn tot en met 6 april gesloten.

 • Per direct sluiting gymzalen en sporthal de Pompenmaker

  (16-03-2020)

  In verband met maatregelen die het kabinet op 15 maart heeft afgekondigd tegen verdere verspreiding van het coronavirus zijn alle binnensportaccommodaties van de gemeente Heeze-Leende per direct gesloten tot en met 6 april 2020.

 • Aanbrengen geluidverminderende deklaag Randweg/Buldersweg/Leenderweg

  (16-03-2020)

  Morgen gaat de randweg, inclusief de kruising Buldersweg/Leenderweg voor 1 dag dicht. De weg en kruising worden afgesloten om een dunne laag asfalt op de weg (deklaag) aan te brengen.

 • Laat ons weten wat uw kleine ergernissen zijn in de openbare ruimte

  (11-03-2020)

  Ook dit jaar is er weer geld beschikbaar voor kleine ergernissen ten aanzien van onderhoud wegen, fietspaden, voetpaden en bermen.

 • Word ook AutoMaatje!

  (11-03-2020)

  ANWB AutoMaatje eind voorjaar in Heeze-Leende van start

 • Wethouder De Bruijn overhandigt subsidie van 50.000 euro aan IP2 Solutions

  (04-03-2020)

  IP2Solutions heeft een subsidie weten te bemachtigen met het project ‘Rapid Prototype Fles RF Front End’ van 50.000 euro! Metropool Regio Eindhoven verleent deze subsidie.

 • Vrienden van de Bieb: De toekomst van Heeze-Leende

  (04-03-2020)

  Discussiebijeenkomst met lezing door prof. Klaartje Peter, georganiseerd door de stichting Vrienden van de Bieb Heeze-Leende, op 16 april, 20.00 uur, Dorpshuis ’t Perron in Heeze.

 • “Wat doet de gemeente eigenlijk voor 55+ (en wat niet)?”: GAAT NIET DOOR

  (04-03-2020)

  Vanwege de maatregelen die gelden rondom het coronavirus verplaatsen we deze bijeenkomst naar een later moment! 


  Vanwege het grote aantal aanmeldingen voor de 1e bijeenkomst afgelopen februari, staat er 1 april nog een bijeenkomst op de agenda!

  Misschien is het u niet bekend. Maar de gemeente Heeze-Leende levert ruim 250 diensten aan haar  burgers. En daar zitten zeker zaken bij die u persoonlijk raken, zoals zorg of huisvesting. Ook zijn er  zaken die de gemeente juist niet doet. Tijd om eens zelf in de raadzaal van ons gemeentehuis te vernemen wat de gemeente allemaal voor ouderen in Heeze-Leende en Sterksel doet.

 • Netwerk dementievriendelijk Heeze-Leende bestaat 1 jaar!

  (04-03-2020)

  Vorig jaar rond deze tijd was de startbijeenkomst van het netwerk dementievriendelijk Heeze-Leende. Lokale organisaties, betrokken inwoners en de gemeente waren aanwezig. Was u er ook bij? Met elkaar hebben we toen besloten dementievriendelijk Heeze-Leende goed op de kaart te gaan zetten!

 • Doe mee aan de flitspeiling over duurzame energie!

  (04-03-2020)

  Hoe belangrijk vind jij het om je huis energiezuinig te maken?

  En wat vind jij van windmolens en zonnepanelen in de natuur, weilanden of naast de snelwegen?

  Laat het ons weten door een paar vragen te beantwoorden. Dit kost je maar een paar minuten!

 • Klopt uw woonadres?

  (02-03-2020)

  Een juist woonadres is van groot belang. Zorg, onderwijs, politie, brandweer, sociale dienst, belastingen: overal speelt uw adres een bepalende rol. Alle overheidsdiensten gebruiken daarvoor de Basisregistratie Personen (BRP). De gemeente onderhoudt de BRP.

 • Brabant neemt zijn verantwoordelijkheid: tot en met 16 maart sociale terughoudendheid

  (10-02-2020)

  Vanmiddag maakten de drie voorzitters van de Veiligheidsregio’s in Brabant tijdens een persconferentie in ’s-Hertogenbosch bekend hoe we in Brabant omgaan met evenement vanwege het Coronavirus.

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (01-05-2019)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in Melvin. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties