Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Prijzenregen voor kampioenen op sportgala

  (24-04-2019)

  Het jaarlijkse sportgala waar alle sportkampioenen van het sportjaar 2018 in het zonnetje worden gezet, vond zaterdag plaats in dorpshuis 't Perron in Heeze. De nieuwe opzet met 's middags de huldiging van de jeugdkampioenen met daarbij twee clinics voor de kinderen, korfballen en handboogschieten, en 's avonds het gala voor de senioren is zeer goed aangeslagen.

 • Afwegingskader woningbouwinitiatieven

  (24-04-2019)

  Het college van Burgemeester en Wethouders maken bekend dat er een ‘Afwegingskader woningbouwinitiatieven’ is vastgesteld. Het afwegingskader wordt gepubliceerd op de gemeentelijke website op woensdag 24 april 2019 en ligt gedurende 6 weken ter inzage in de hal van het gemeentehuis. Het afwegingskader treedt in werking vanaf donderdag 25 april 2019. Tegen het besluit tot vaststelling van het afwegingskader kan geen bezwaar en/of beroep worden aangetekend.

 • Food Rescue op Basisschool de Triangel

  (24-04-2019)

  Geen appels met een bruin plekje meer in de prullenbak of brood van een paar dagen oud. De kinderen van Basisschool de Triangel maken er gezonde smoothies van!

 • Heeze-Leende online: live raadsvergaderingen bekijken

  (24-04-2019)

  Gemeente Heeze-Leende biedt veel diensten online aan. Iedere maand lichten we er eentje uit en vertellen hier wat meer over. Dit keer: live raadsvergaderingen bekijken. 

 • Jan de Bruijn vertelt over het Taalpunt Heeze-Leende

  (24-04-2019)

  In Taalpunt Heeze-Leende is iedereen welkom die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen of computeren. Iedere dinsdagochtend van 10–12 uur in de bibliotheek in ’t Perron. Nieuwsgierig? In het filmpje neemt wethouder Jan de Bruijn u mee naar het Taalpunt!

 • Openingstijden gemeentehuis met Pasen

  (19-04-2019)

  Het gemeentehuis is op 22 april gesloten in verband met tweede Paasdag. Wij staan vanaf dinsdagochtend 9.00 uur weer voor u klaar!

 • Provincie start campagne ‘Ik let op wild!'

  (17-04-2019)

  We hopen allemaal dat het ons niet gebeurt: opeens een ree of een wild zwijn voor je auto. Toch kan je de waarschuwing niet negeren, wild steekt zómaar over. Weet jij wat je dan precies wel en niet moet doen? Onder de titel ‘Ik let op wild’ is de provincie Noord-Brabant een campagne begonnen om dat duidelijk te maken.

 • Duurzaamheid leeft in Heeze-Leende en Valkenswaard

  (17-04-2019)

  Duurzaamheid is een thema dat speelt van mondiaal tot micro niveau. Het klimaat verandert, grondstoffen worden schaarser, de biodiversiteit loopt terug en extreem weer is steeds meer aan de orde van de dag.

 • Dirk Hezius groep 2 wint de Sportiviteitsprijs 2019

  (17-04-2019)

  Afgelopen vrijdag 12 april vonden voor de zesde keer de Koningsspelen plaats in de gemeente Heeze-Leende. De gemeente organiseerde dit jaar voor de groepen 5 t/m 8 een sportdag op sportpark de Hemelrasten te Sterksel. Dit jaar deden zo’n 500 kinderen mee aan de Koningsspelen.

 • Heeze-Leende, Ruimte voor Meesterwerken!

  (10-04-2019)

  Recreatief Heeze-Leende (RHL), ondernemers en gemeente Heeze-Leende willen de gemeente graag profileren en meer op de kaart zetten. Heeze-Leende heeft hele mooie natuurgebieden die alom bekend zijn; de Strabrechtse Heide, De Groote Heide, de Herbertusbossen, de Pan, het Leenderbos en de Achelse Kluis. Rest de vraag: “Wat maakt Heeze-Leende met haar vier dorpskernen Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp nou zo bijzonder?”. Het antwoord wat we daarop voortaan geven; Ruimte voor Meesterwerken!

 • Uniek sporten voor iedereen in Brabant

  (10-04-2019)

  Regelmatig bewegen is belangrijk. U wordt er gezonder en fitter van. U voelt zich vrolijker én u doet nieuwe contacten op. Win-win-win dus. Gemeente Heeze-Leende biedt voor haar inwoners met een beperking of chronische ziekte gratis ondersteuning aan bij het vinden van een passende sport. Hiervoor is de gemeente aangesloten bij Uniek Sporten Brabant. Want iedereen kan bewegen en u dus ook. Bent u of kent u iemand met een beperking of chronische ziekte? De gemeente helpt graag.

 • Praat mee met de gemeente over de energietransitie

  (10-04-2019)

  De gemeente Heeze-Leende gaat aan de slag met de energietransitie en daarvoor hebben wij uw input hard nodig! In de maand mei organiseren wij daarom diverse ‘denktanks’ die de verschillende onderdelen van de energietransitie beslaan.

 • 500 kinderen gaan strijden voor de Heeze-Leende sportiviteitsprijs

  (10-04-2019)

  In 2013 zijn de eerste Koningsspelen georganiseerd in het kader van de kroning van onze nieuwe koning. In overleg met het Koningshuis is, na een aantal succesvolle edities, besloten om jaarlijks een gezonde sportieve dag te organiseren. Dit jaar vinden de Koningsspelen plaats op vrijdag 12 april 2019. Gemeente Heeze-Leende doet alweer 6 jaar mee aan dit sportieve evenement in samenwerking met de omliggende scholen.

 • Zeg nou zelf?! Dumpen doe je niet

  (10-04-2019)

  Koelkasten, tuinstoelen, uitpuilende vuilniszakken, afgedankte tv’s: de Brabantse natuur ligt er vol mee. Steeds vaker worden huisraad en grof afval in het bos en het water gedumpt. Hartstikke illegaal en slecht voor het milieu. En het is ook nog eens gevaarlijk voor onze gezondheid en veiligheid, en die van dieren. Om het tij te keren is de provincie gestart met een campagne. Het motto: ‘Zeg nou zelf?! Dumpen doe je niet.’

 • Creativiteit, daar heb ik (n)iets mee

  (10-04-2019)

  Op donderdagavond 18 april geven Mieke Linssen en Els van Hemert in de Bibliotheek in Heeze een interactieve workshop voor ouders van kinderen in de basisschool-leeftijd. Bibliotheek Dommeldal organiseert de workshop in samenwerking met Rick, een regionaal instituut dat met Kunst- en cultuureducatie het basisonderwijs ondersteunt.

 • "Asbest hoort in de milieustraat, niet in de natuur"

  (02-04-2019)

  Met deze boodschap is de provincie een campagne gestart om het dumpen van asbest te stoppen. Niet alleen omdat het de natuur ontsiert, maar ook omdat het gevaarlijk kan zijn en het heel duur is om de asbestdumpingen op te ruimen.

 • Heeze-Leende online: de MijnGemeente app

  (02-04-2019)

  Gemeente Heeze-Leende biedt veel diensten online aan. Iedere maand lichten we er eentje uit en vertellen hier wat meer over. Dit keer de MijnGemeente app.

 • Heeft u nog (beeld)materiaal over de bevrijding in de Tweede Wereldoorlog?

  (02-04-2019)

  17 september 2019 is de dag waarop het 75 jaar geleden is dat Heeze-Leende tijdens de Tweede Wereldoorlog bevrijd werd. Om dat te vieren maar ook om er voor te zorgen dat de oorlog niet vergeten wordt, wordt er op 22 september 2019 een aantal activiteiten georganiseerd door de werkgroep “Bevrijding en Verbinding”. Deze werkgroep bestaat uit Heemkundekring 'De Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten', Oranjecomité Heeze, Oranjecomité Sterksel, Contactcommissie Leende, basisschool Dirk Hezius namens alle scholen in Heeze-Leende en gemeente Heeze-Leende.

 • Hennepkwekerijen en drugslabs: help ze uw wijk uit!

  (27-03-2019)

  Een drugspand in uw wijk, dat wil toch niemand? Politie en gemeente, maar ook de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie werken hard om georganiseerde criminaliteit aan te pakken. Maar we hebben uw hulp hier ook bij nodig! Daarom valt de komende week een flyer bij u op de deurmat, met daarin informatie over de risico’s, hoe u een lab of kwekerij herkent en wat u kunt doen om ons te helpen.

 • Gratis compost afhalen op de milieustraat

  (27-03-2019)

  De milieustraten doen mee aan de Landelijke Compost actie waarbij bewoners gratis compost krijgen als beloning voor het scheiden van GFT-afval. Op zaterdag 30 maart a.s. is het de Landelijke Compostdag. Vanaf deze dag kunnen inwoners van de gemeente gratis compost afhalen bij de milieustraten in Geldrop en Valkenswaard. Op=op!

 • Werkzaamheden reconstructie Spoorlaan

  (14-11-2018)

  Vanaf donderdag 15 november start aannemer van der Zanden BV met de reconstructie van de Spoorlaan, gevolgd door de reconstructie van de Schoolstraat. De werkzaamheden gaan ongeveer tot de bouwvakvakantie 2019 duren. De aannemer start met de eerste fase: rioolvervanging en herinrichting in de Spoorlaan. Dit betekent dat de Spoorlaan vanaf de Emmerikstraat is afgesloten. De Spoorlaan blijft in deze periode toegankelijk vanaf de Schoolstraat.

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (10-11-2018)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in Melvin. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Gemeente Heeze-Leende heeft een e-mailadres voor meldingen ondermijning

  (10-10-2018)

  Ondermijning is een veelomvattend begrip van allerlei vormen van criminaliteit die de grens tussen de bovenwereld, waaronder de overheid, en de onderwereld vervagen. Met ondermijning van het openbaar bestuur wordt bedoeld dat criminelen of criminele organisaties zich mengen met het openbaar bestuur en daarmee besluitvorming beïnvloeden. De gemeente werkt samen met politie en andere partners aan de aanpak van ondermijning. Inwoners kunnen meehelpen ondermijning te bestrijden door alert te zijn en vermoedens te melden. De  gemeente Heeze-Leende heeft hiervoor een e-mailadres opengesteld waar inwoners signalen inzake ondermijning naar kunnen sturen. Dit e-mailadres is ondermijning@heeze-leende.nl.

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties