In verband met het coronavirus zijn er een aantal wijzigingen in onze dienstverlening

Voor u en onze veiligheid volgen ook wij de RIVM-richtlijnen op in de strijd tegen corona. Dit doen we door persoonlijk contact op het gemeentehuis zo veel mogelijk te beperken. Er gelden daarom aangepaste openingstijden. Alleen afspraken die noodzakelijk zijn, gaan door en er is geen vrije inloop.

Mondkapje

Als u op afspraak het gemeentehuis bezoekt, moet u een mondkapje dragen.

Online regelen

Misschien kunt u uw vraag ook online regelen en is een afspraak niet nodig. Ga via de homepage bijvoorbeeld naar ‘Verhuizen’ of ‘Paspoort, ID of Rijbewijs aanvragen’. Of typ wat u zoekt in het zoekveld en kijk op de informatiepagina of u dit online kunt regelen. 

Sluit venster

Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke twee weken de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief

 • Overlast eikenprocessierups Heeze-Leende, beheersing 2021

  (11-05-2021)

  Ook dit jaar wordt er veel overlast van de eikenprocessierups verwacht. De eikenprocessierupsen krijgen microscopisch kleine brandharen. Deze kunnen tot en met september voor vervelende gezondheidsklachten zorgen. Na contact met de brandharen van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

 • Publicatie: Mandaat en Samenwerkingsafspraken 2021 Collectief Vervoer

  (11-05-2021)

  Burgemeester en wethouders van Heeze-Leende maken bekend dat zij op 28 april 2021 ingestemd hebben met de samenwerkingsafspraken inzake het collectief vervoer en het daarbij behorende mandaat.

 • Geef uw tips en opmerkingen door aan de provincie!

  (11-05-2021)
  ""

  Op dit moment liggen 2 provinciale documenten ter inzage, die voor alle Brabantse gemeenten, inwoners en bedrijven relevant zijn. Het gaat om de Brabantse ontwerp Omgevingsverordening en om het ontwerp Regionaal Water en Bodem Programma 2022-2027.

 • Taxbus vangnet voor OV stop per 3 mei

  (06-05-2021)

  Vanaf maandag 3 mei gaan alle buurtbussen van Hermes weer rijden in de regio Zuid-Oost-Brabant.

  Dit houdt in dat het per 3 mei niet langer mogelijk is voor mensen zonder Wmo-pas om Taxbus te gebruiken.

  Uitgezonderd hierop zijn OV- ritten binnen Helmond. Hiervoor geldt dat men vanaf 3 mei. zonder Wmo-pas een rit kan maken binnen Helmond voor een vast tarief van €4,55.

 • Gemeente Heeze-Leende ondersteunt jongeren in coronatijd

  (05-05-2021)

  Jongeren hebben het in deze coronatijd lastig. Om hen te ondersteunen is er vanuit de Rijksoverheid het programma Perspectief voor de Jeugd met MDT opgesteld. MDT staat voor Maatschappelijke Diensttijd. Het is een programma voor jongeren, in de leeftijd van 14 en 27 jaar, om zichzelf te ontwikkelen en zich tegelijkertijd in te zetten voor een ander.

 • Dodenherdenking in Heeze-Leende

  (04-05-2021)

  Op 4 mei herdenken wij tijdens de jaarlijkse dodenherdenking alle Nederlandse oorlogsslachtoffers.

 • Wethouder Bosmans legt functie neer

  (04-05-2021)

  Wethouder Toon Bosmans heeft zijn functie neergelegd omdat zijn fractie PvdA uit de coalitie is gestapt. De coalitie en het college beraden zich in de komende tijd over de overname en invulling van de portefeuille van wethouder Bosmans.

 • Koop, eet & drink lokaal in Heeze-Leende

  (03-05-2021)

  De ondernemers in Heeze-Leende hebben je keihard nodig. Dus laat je dorpshart kloppen en koop, eet & drink lokaal. Haal het om de hoek, dichtbij. Lekkers en moois hoeft niet van ver te komen. 

 • Vuilniswagens op waterstof: duurzame afvalinzameling in regio Helmond

  (03-05-2021)

  Blink rijdt begin mei met twee splinternieuwe elektrische vuilniswagens op waterstof. In samenwerking met SUEZ Recycling & Recovery Nederland, neemt Blink deel aan een Europees project voor afvalinzameling met waterstofvoertuigen.

 • Senioren en veiligheid: Babbeltrucs en Meekijken bij pinnen

  (28-04-2021)
  Bekijk de afbeelding op groter formaat

  In dit laatste bericht in de Senioren en Veiligheidsmaand bespreken we de thema’s babbeltrucs en meekijken bij het pinnen.

 • Lintjesregen in Heeze-Leende

  (27-04-2021)

  Bekijk hier de video's over de lintjesregen per kern.

 • Senioren en veiligheid: Hulpvraagfraude en phishing

  (21-04-2021)
  ""

  In dit tweede bericht in de Senioren en Veiligheidsmaand bespreken we de thema’s hulpvraagfraude en phishing.

 • Verhuizing takelbedrijf Sprankenis dichterbij dan ooit

  (21-04-2021)

  Het auto-, takel- en bergingsbedrijf Sprankenis in Leende gaat verhuizen. Nieuw bestemmingsplan locatie ligt vanaf 22 april ter inzage. 

 • Controles kwetsbare opslaglocaties

  (21-04-2021)

  Het Dommelstroom Interventie Team (DIT) heeft op maandag 19 april 2021 controles uitgevoerd bij vier opslaglocaties. Bij deze bestuursrechtelijke integrale controles waren medewerkers van de politie, gemeenten en veiligheidsregio en omgevingsdienst aanwezig.

  Criminelen maken graag gebruik van opslaglocaties om zo goederen redelijk anoniem te stallen. Dit maakt verhuurders van deze locaties kwetsbaar. Behalve controleren en optreden, waar nodig, werd ook informatie verstrekt en ging men het gesprek aan om zo de weerbaarheid van eigenaren en verhuurders te vergroten.

 • Documenten provincie ter inzage: geef uw mening!

  (21-04-2021)

  Op dit moment liggen 2 provinciale documenten ter inzage, die voor alle Brabantse gemeenten, inwoners en bedrijven relevant zijn. Het gaat om de Brabantse ontwerp Omgevingsverordening en om het ontwerp Regionaal Water en Bodem Programma 2022-2027.

 • Online bijeenkomst over milieueffecten potentiële zonne-en windparken in de regio

  (21-04-2021)

  Laat u online informeren over het milieueffectrapport van de Metropool Regio Eindhoven op maandag 17 mei van 16:00-18:00.

 • Even voorstellen…Halise Bekci nieuw bij het Sociaal Raadsliedenwerk

  (20-04-2021)

  Mijn naam is Halise Bekci en ik werk sinds juni 2014 bij het Sociaal Raadsliedenwerk. Ik ben sinds maart 2021 werkzaam in Gemeente Heeze-Leende en houd iedere donderdagochtend een spreekuur (op afspraak) op het gemeentehuis.

 • Werkzaamheden Station Heeze 19 april- 18 juni

  (16-04-2021)

  In opdracht van ProRail worden perron 1 en perron 2 op station Heeze vernieuwd, dit in het kader van het Programma Perrons Op Norm (PON).

 • Senioren en veiligheid: Spoofing en webinars

  (14-04-2021)
  ""

  In dit eerste bericht in de Senioren en Veiligheidsmaand bespreken we het thema ‘spoofing’. Bij spoofing wordt er een trucje gebruikt om een andere identiteit aan te nemen. Spoofing betekent letterlijk ‘nabootsen’.

 • Langetermijnagenda voor gemeenteraad

  (13-04-2021)

  Om inzicht te geven in welke onderwerpen besproken worden in de gemeenteraad en meer houvast te hebben op de agenda op lange termijn heeft de gemeenteraad een langetermijnagenda opgesteld.

 • Rectificatie flyer duurzaamheidsbox: eerste advies energiecoach volledig gratis

  (08-04-2021)
 • Werkzaamheden: aanpassing Strijpertunnel 12 april- 21 mei

  (07-04-2021)
  verkeersbord

  Om de verkeersveiligheid te bevorderen en het sluipverkeer terug te dringen worden er werkzaamheden uitgevoerd bij de Strijpertunnel. 

 • April: themamaand Senioren en Veiligheid

  (07-04-2021)
  Maak het oplichters niet te makkelijk!

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom is op 1 april de Senioren en Veiligheidsmaand gestart. Tijdens deze landelijke campagne, opgezet door het ministerie van Justitie en Veiligheid, krijgen senioren concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van criminaliteit en wat ze moeten doen als ze toch slachtoffer worden.

 • Webinar 'Samen naar duurzame warmte in Heeze-Leende' 6 & 12 april

  (31-03-2021)

  Op 6 & 12 april organiseert de gemeente twee webinars over het overgaan naar duurzame warmtebronnen per 2050. Graag informeren we u over de visie duurzame warmte voor de gemeente Heeze-Leende.

 • Rechtstreeks zaken doen met jouw gemeente

  (26-03-2021)
  ""

  Het komt geregeld voor dat burgers in Nederland een uittreksel van de Basis Registratie Personen (BRP) of een verklaring omtrent gedrag (vog) nodig hebben of een afspraak willen maken bij de gemeente. Deze zaken kunt u rechtstreeks met de gemeente regelen.

 • Uitkomsten enquête herontwikkeling gemeentehuistuin en -plein

  (24-03-2021)

  Van 22 februari t/m 7 maart 2021 konden inwoners via het burgerpanel van de gemeente hun mening geven over de variantestudie/stedenbouwkundige verkenning voor een nieuw centrum van Heeze in de omgeving van het gemeentehuis.

 • Instellen vrachtwagenverbod doorgaand vrachtverkeer Heeze

  (15-03-2021)

  Enkele weken geleden lieten wij u weten dat de gemeente weer een stap wil zetten in het verkeersveiliger en leefbaarder maken van het centrum van Heeze door het doorgaand vrachtverkeer uit het centrum van Heeze te weren. Dit kan nu de Randweg en de reconstructie van de Muggenberg afgerond zijn en er dus een goed alternatief is voor deze vrachtwagens. Op dit weren van doorgaand vrachtverkeer hebben we al vele positieve berichten maar ook aandachtspunten mogen ontvangen. Veel mensen zijn benieuwd naar de uitwerking van deze maatregel. In dit artikel wordt hier verder op ingegaan.

 • Ook in 2021 weer geld beschikbaar voor aanpak kleine ergernissen

  (12-03-2021)

  Heeft u kleine ergernissen in de openbare ruimte? Meld het aan.

 • Het Coronavirus, alle updates

  (22-01-2021)
  Lees meer over CoronaMelder-app

  Heeft u vragen? U kunt contact opnemen met de gemeente op: 040 224 1400. Hier kunt u terecht met al uw vragen aan de gemeente over de maatregelen tegen het coronavirus en hoe hiermee om te gaan. Ma t/m do bereikbaar tot 17.00 uur, vrijdag tot 12.30 uur.

  Daarnaast kunt u met uw vragen terecht bij de rijksoverheid. Voor inwoners hebben zij het nummer 0800 1351. Speciaal voor ondernemers is er ook een landelijk telefoonnummer, dat is 0800 2117. Als ondernemer kunt u ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel: www.kvk.nl

  Bent u ondernemer? Klik dan hier

  Op www.rivm.nl/coronavirus kunt u alles lezen over de medische kant van het coronavirus, met de meest gestelde vragen en antwoorden
  Op www.rijksoverheid.nl/coronavirus Kunt u alles lezen over de maatregelen die op dit moment gelden, met de meest gestelde vragen en antwoorden

  Wat betekent ‘afstand houden vanwege het coronavirus’?


 • Maak het oplichters niet te makkelijk! Phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes)

  (21-09-2020)
  Phishing

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ besteden we vier weken lang aandacht aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp) en phishing.

  Week 1: Meekijken bij pinnen

  Week 2: Babbeltrucs

  Week 3: Hulpvraagfraude (via WhatsApp)

  Deze week: Phishing (via bijvoorbeeld nepmailtjes)

 • Handige tips vanuit het dementienetwerk

  (15-07-2020)
  Heeze dementievriendelijk

  Staat je leven door de vreemde tijd waarin we nu leven op zijn kop, ervaar je soms zowel fysiek als mentaal chaos? En kan je misschien wel wat steun gebruiken, neem dan eens een kijkje op www.mentalekracht040.nl.

 • Waterschijf van vijf

  (24-06-2020)
  Waterschijf van vijf

  Waterschap De Dommel werkt aan schoon en voldoende water en beschermt tegen wateroverlast. Maar dat kunnen we niet alleen. We doen dit samen met inwoners, (agrarische) bedrijven, natuurorganisaties en andere overheden. Ook u kunt hieraan bijdragen. 

 • Wolf in Heeze-Leende

  (12-06-2020)

  In de afgelopen jaren zijn in Nederland al verschillende in het wild levende wolven gezien en de eerste wolf heeft zich inmiddels in Nederland gevestigd. De komende jaren blijven we te maken krijgen met meerdere zwervende wolven die zich wellicht ook in ons land proberen te vestigen. Ook in de omgeving van Heeze-Leende is er inmiddels een wolf die zich gevestigd heeft. Het dier doodde schapen in Sterksel en Heeze.

 • Alleen op afspraak naar het gemeentehuis

  (13-05-2020)

  Door de maatregelen rondom het coronavirus kunt u alleen nog op afspraak terecht in het gemeentehuis. U moet een afspraak maken via de telefoon. Zomaar binnenlopen kan dus voorlopig niet, ook niet voor het ophalen van een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.

  Bel naar 040-224 1400 voor het maken van een afspraak. Dit geldt in ieder geval nog tot 18 mei.

  Samen beschermen we de mensen om ons heen!

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (01-05-2019)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in Melvin. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties