Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Openbaar rondetafelgesprek en raadsvergadering op 25 juni

  (20-06-2018)

  Op maandagavond 25 juni a.s. vinden in de raadzaal van het gemeentehuis een openbaar rondetafelgesprek (RTG) en raadsvergadering plaats. Het RTG begint om 19.30 uur en duurt tot 20.00 uur. De raadsvergadering begint om 20.15, of zoveel eerder als mogelijk is, als het RTG eerder afgelopen is.

 • De VakantieBied, het zomercadeautje van de bibliotheek

  (20-06-2018)

  Binnenkort gaan veel Brabanders weer op reis naar verre bestemmingen. Dan is het fijn om van tevoren nog wat leesvoer in te slaan via Bibliotheek Dommeldal. Dat kan dit jaar zonder het risico op te zware bagage door al die leesboeken. Via de gratis app 'de VakantieBied' zijn er meer dan zestig E-books te downloaden voor jong en oud. 

 • Resultaten onderzoek: woningmarkt trekt steeds sneller aan

  (15-06-2018)

  Op donderdag 14 juni zijn de resultaten van het Woningmarktonderzoek gepresenteerd aan de wethouders van de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant. Uit het onderzoek blijkt dat de woningmarkt steeds sneller aantrekt en de financiële crisis die in 2008 startte echt achter ons is. De resultaten uit het onderzoek laten zien dat het aantal verhuisbewegingen toeneemt en dat de woningmarkt zich wat betreft de prijsontwikkeling heeft hersteld. Eind 2017 lagen de prijzen weer in de buurt van 2008.

 • De halve finale van de DJ contest Next-level komt eraan

  (13-06-2018)

  De afgelopen weken is Booming Events bezig geweest met het organiseren van de DJ contest Next-level. Dit is een wedstrijd voor talentvolle jongeren tussen de 12 en 20 jaar waarbij zij hun creatieve mixtapes mogen insturen.

 • Juffers in de Dommel

  (13-06-2018)

  Tim Visser, de natuurvlogger van de Groote Heide gaat op zoek naar de Weidebeek- en Bosbeekjuffers. Hij maakt deze keer een video van de spectaculaire luchtgevechten van deze juffers. 

 • Heeze-Leende koplopergemeente cliëntondersteuning Wmo

  (13-06-2018)

  Tijdens een symposium op 7 juni is gemeente Heeze-Leende samen met gemeente Veldhoven gekozen als koplopergemeente cliëntondersteuning voor regio Zuidoost-Brabant. 

 • Agressieve buizerd Huisvenseweg weer actief

  (06-06-2018)

  Op de Huisvenseweg, op het half verharde deel langs de Oeffels, is een agressieve buizerd actief.

 • Oor voor je gehoor

  (06-06-2018)

  Gehoorbescherming staat hoog in het vaandel in Heeze-Leende. De gemeente is al vanaf oktober vorig jaar extra bezig met gehoorschade en gehoorbescherming.

 • Overlast eikenprocessierups: bestrijding volop in uitvoering

  (06-06-2018)

  Elk jaar veroorzaakt de eikenprocessierups veel overlast. De gemeente Heeze-Leende is druk bezig met de bestrijding van de eikenprocessierups door het wegbranden en opzuigen van nesten en de zogenaamde “processie”.

 • Stichting Taxus Taxi start inzameling taxussnoeisel 4 juni

  (30-05-2018)

  Zoals ieder jaar staat ook dit jaar de zomer voor stichting Taxus Taxi volledig in het teken van de inzameling van taxussnoeisel voor de strijd tegen kanker. Op maandag 4 juni wordt het startschot gelost en begint de stichting weer met het verzamelen van het frisse groen van deze haagplant. De éénjarige taxustwijgjes worden gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestanddeel van de chemotherapie.

 • Zwerfafval-les van robot

  (30-05-2018)

  Groep 4 tot en met 8 van basisschool Merlebos in Heeze-Leende kreeg op dinsdag 29 mei les over zwerfafval van een robot!

 • Succesvolle afronding van de werkzaamheden verkeersmaatregelen buitenwegen Leende

  (30-05-2018)

  In mei 2017 heeft de gemeenteraad besloten de aanpak voor Fase I mobiliteitsplan buitenwegen te financieren, om het sluipverkeer aan te pakken. Dit was ter voorbereiding van Fase II, de uitwerking van de sluipwerende maatregelen. Het instellen van 60km/uur gebied zorgt over het algemeen om onze buitenwegen op orde te brengen en de verkeersveiligheid te vergroten.

 • Sportcafé: Regionaal netwerk Aangepast sporten en bewegen

  (30-05-2018)

  Voor mensen met een beperking is het nog niet vanzelfsprekend om dichtbij huis passende sport- of beweegaanbod te vinden. Door bundeling van kennis, kwaliteit, menskracht, accommodaties en financiën willen we de sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking in de regio Eindhoven structureel verhogen.

 • Lente Check; voor herhaling vatbaar!

  (23-05-2018)

  Op 17 mei was er veel belangstelling voor de Lente Check, deze werd georganiseerd door het Sociaal Team Gemeente Heeze-Leende. Zeker 30 inwoners maakten gebruik van de mogelijkheid om hun scootmobiel na te laten kijken, waarna zij weer veilig de weg op gingen.

 • Kadernota 2019: Financiële positie gezond

  (23-05-2018)

  Het college van Heeze-Leende start de nieuwe coalitieperiode met een duurzaam structureel sluitend meerjarenperspectief. Dit biedt de komende jaren de ruimte de accenten vanuit het coalitieprogramma te kunnen toevoegen. De gemeenteraad stelt de kadernota naar verwachting 25 juni vast.

 • Heeze Live gaat van start!

  (16-05-2018)

  10, 17 en 24 juni vindt in de gemeentetuin in Heeze het gratis evenement Heeze Live plaats. Dit wordt een evenement voor de hele familie. Wij bieden een podium voor allerlei acts; klassiek of pop, rap of hip hop, a capella of met muzikale begeleiden. Iedereen uit de gemeente krijgt de kans om op het podium te staan. Het evenement zal op 10 juni onder genot van een kop koffie geopend worden door Double Dutch uit Heeze.

 • Hulp bij hooikoorts of pollenallergie

  (23-02-2018)

  Hooikoorts of pollenallergie is een allergische reactie die wordt veroorzaakt door pollen (stuifmeel) van bomen, grassen en kruiden. Wanneer deze pollen door de wind verspreid worden, kunnen mensen die hooikoorts hebben last krijgen van niesbuien, rode en jeukende ogen en een verstopte neus.

 • Hinder van rook en stank door brand in 'de Malpie'

  (07-07-2017)

  7 juli 2017 - Door een brand in het heidegebied 'de Malpie' in Valkenswaard, kan er hinder zijn van rook en stank.

 • Openbare bekendmakingen in weekblad Middenstandsbelangen

  (19-04-2016)

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties