Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Ruimte te huur in Educatief Centrum de Nieuwe Hoeven

  (17-10-2018)

  Op de bovenverdieping van Educatief Centrum de Nieuwe Hoeven staat een ruimte van ongeveer 135 m2 leeg. De gemeente Heeze-Leende is op zoek naar commerciële partijen die van deze ruimte geheel of gedeeltelijk willen huren. We zijn vooral op zoek naar partijen die qua dienstverlening passen bij de onderwijs-, kinderopvang- en zorgfunctie van het gebouw, maar ook andere functies zijn bespreekbaar.

 • Mantelzorg Verwen Menu 2018

  (17-10-2018)

  Elk jaar wil de gemeente Heeze-Leende haar waardering laten blijken voor het werk van alle mantelzorgers in de gemeente. Om een grote groep mantelzorgers te bereiken met de gemeentelijke mantelzorgwaardering, is ook dit jaar gekozen voor het Mantelzorg Verwen Menu. Mantelzorgers mogen een keuze maken uit acht attenties. Ook jonge mantelzorgers mogen een keuze maken.

 • Gratis inzamelen van groenafval op de milieustraat Geldrop

  (17-10-2018)

  Van 15 oktober tot en met 22 december 2018 kan groenafval (blad, snoeihout etc.) gratis worden afgeleverd op de milieustraat in Geldrop.

  Let op: dit geldt alleen voor de milieustraat in Geldrop, niet die in Valkenswaard. Uiteraard kunnen alle inwoners van Heeze-Leende van deze service gebruik maken.

 • Week van de Pleegzorg

  (17-10-2018)

  Van 31 oktober tot en met 7 november wordt voor de vierde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Deze week is een initiatief van Pleegzorg Nederland in samenwerking met de 28 regionale pleegzorgorganisaties. Het doel is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in ons land. Gemeente Heeze-Leende onderschrijft dit belang en wil pleegzorgaanbieder Combinatie Jeugdzorg helpen met de zoektocht naar nieuwe pleegouders.

 • Opbrengst jaarlijkse inzameling Taxus Taxi valt tegen

  (17-10-2018)

  De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door Stichting Taxus Taxi heeft geleid tot de productie van ruim 2.800 chemotherapieën. “We hadden op een hogere opbrengst gerekend, maar door het hete zomerweer is er dit jaar minder gesnoeid en dus ook minder opgehaald”, aldus Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi. In de gemeente Heeze-Leende was de opbrengst goed voor 21 chemotherapieën.

 • Nieuw: TAALpunt in Heeze-Leende

  (17-10-2018)

  Op maandagavond 29 oktober a.s. vindt rond 17.30 uur, in de Bibliotheek in Dorpshuis ’t Perron, de opening plaats van het Taalpunt in Heeze-Leende. Het Taalpunt wordt een toegankelijke plek in de Bibliotheek waar iedereen uit Heeze-Leende, die hulp nodig heeft bij de basisvaardigheden lezen, schrijven en begrijpen van onze taal, welkom is. Het Taalpunt is daarnaast een samenwerkingsverband van vrijwilligers en professionals die samen met de Gemeente Heeze-Leende, Cordaad, het Ster College, Stichting Lezen en Schrijven en Bibliotheek Dommeldal werken aan de bestrijding van laaggeletterdheid.

 • Inloopspreekuur wethouders maandag 22 oktober

  (15-10-2018)

  Op maandag 22 oktober van 19.00 tot 20.00 uur vindt weer een inloopspreekuur van de wethouders plaats. U kunt dan zonder afspraak een gesprek voeren met de wethouders. Het uitgangspunt voor de duur van elk gesprek is tien minuten.

 • Cliëntervaringsonderzoek Wmo

  (10-10-2018)

  Burgers die als cliënt te maken hebben gehad met een Wmo-voorziening kunnen als geen ander aangeven hoe die voorziening voor hen heeft uitgepakt in de praktijk. Het is dan ook belangrijk dat gemeenten onderzoek doen naar cliëntervaringen. In 2018 heeft BMC voor de gemeente Heeze-Leende een cliëntervaringsonderzoek Wmo uitgevoerd.

 • Gemeente Heeze-Leende opent e-mailadres voor meldingen ondermijning

  (10-10-2018)

  Ondermijning is een veelomvattend begrip van allerlei vormen van criminaliteit die de grens tussen de bovenwereld, waaronder de overheid, en de onderwereld vervagen. Met ondermijning van het openbaar bestuur wordt bedoeld dat criminelen of criminele organisaties zich mengen met het openbaar bestuur en daarmee besluitvorming beïnvloeden. De gemeente werkt samen met politie en andere partners aan de aanpak van ondermijning. Inwoners kunnen meehelpen ondermijning te bestrijden door alert te zijn en vermoedens te melden. De  gemeente Heeze-Leende heeft hiervoor sinds kort een e-mailadres opengesteld waar inwoners signalen inzake ondermijning naar kunnen sturen. Dit e-mailadres is ondermijning@heeze-leende.nl.

 • In Leende blijven de mensen stevig op de been

  (10-10-2018)

  Woensdagochtend 3 oktober was er een bijeenkomst in de Meent in Leende om stevig op de been te blijven. Deze is erg druk bezocht. Meer dan 60 geïnteresseerden kwamen op deze bijeenkomst af. Spreker Chris Kinders, vrijwilliger bij de GGD, ging in op de oorzaken, gevolgen en het voorkomen van vallen. Hij noemde haast als een van de belangrijkste oorzaken, want dit leidt tot onvoorzichtigheid.

 • Week van de toegankelijkheid

  (10-10-2018)

  Van 1 t/m 6 oktober was het de week van de toegankelijkheid. Dit jaar stond in het teken van vrije tijd. Mensen met een beperking moeten ook zonder belemmeringen in hun vrije tijd kunnen kiezen wat ze doen.

 • Meer ruimte voor de hei van het Meerven

  (10-10-2018)

  Misschien is het u al opgevallen: op de heide rondom het Diepe Meerven bij Heeze, onderdeel van het Natura 2000-gebied ‘Leenderbos, Groote heide en De Plateaux’, loopt sinds dit jaar een schaapskudde rond. De 250 Kempische heideschapen worden gehoed door herder Luc Teeuwen, bijgestaan door zijn hond Tess. Dit schapenras hoort van oudsher op onze heideterreinen thuis, en niet alleen omdat het zo’n romantisch gezicht is.

 • Marathon Eindhoven: omleidingen, vertragingen en rituitval van de buslijnen

  (10-10-2018)

  Op zaterdagavond 13 en zondag 14 oktober vindt de Marathon Eindhoven plaats. Hiervoor worden veel wegen afgesloten en zijn vertragingen, rituitval en omleidingen niet te vermijden. Hermes probeert de overlast tot een minimum te beperken. Voor Heeze-Leende heeft dit alleen invloed op Lijn 11.

 • Bijeenkomst voor ondernemers over de Milieubarometer op dinsdag 23 oktober

  (03-10-2018)

  Op dinsdag 23 oktober wordt een bijeenkomst over de Milieubarometer georganiseerd door de gemeente Heeze-Leende en de overkoepelende ondernemersvereniging OVH-L. Tijdens deze bijeenkomst lichten zij gezamenlijk het nut en de noodzaak van De Milieubarometer toe. Ook komen subsidies en fiscale mogelijkheden over duurzaamheid aan bod. Bedrijven, organisaties en instellingen in Heeze-Leende kunnen zich hiervoor aanmelden. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in de Kapellerput in Heeze.

 • Kinderboekenschrijfster Susan van ’t Hullenaar op bezoek in de Bieb in Heeze

  (03-10-2018)

  Van 3 tot en met 14 oktober is het weer Kinderboekenweek. In het kader hiervan komt op woensdagmiddag 10 oktober vanaf 15.30 uur kinderboekenschrijfster Susan van ’t Hullenaar naar de Bibliotheek in ’t Perron.

 • Klik & Tik: computeren voor beginners

  (03-10-2018)

  Heb je moeite met de computer? Kun je niet goed zoeken op internet? Zou je zelf wel eens een e-mail willen versturen? Kom dan naar de Klik & Tik cursus in ’t Perron bij Bibliotheek Dommeldal. Daar staat een geduldige docente klaar om je in zes dagdelen te leren hoe dat allemaal moet. In kleine groepjes (maximaal 4 personen) leer je samen de beginners handelingen aan de computer in je eigen tempo. Na afloop ontvang je een certificaat van de cursus.

 • OV Reizigerspanel Brabant. Meld je aan!

  (03-10-2018)

  Het Brabantse openbaar vervoer verbeteren door jouw mening te geven? En tegelijkertijd sparen voor cadeaubonnen of het goede doel? Dat kan met het OV Reizigerspanel Brabant van Reizigersoverleg Brabant. Deze organisatie behartigt jouw belangen als reiziger in het openbaar vervoer.

 • Raadsvergadering op maandag 8 oktober a.s.

  (03-10-2018)

  Op maandagavond 8 oktober vindt er een raadsvergadering plaats in de raadzaal. De vergadering start om 19.30 uur.

 • Uw droomwoning op een vrije kavel in Heeze?

  (03-10-2018)

  Uw droomhuis kunt u (laten) bouwen op een van de 8 bouwkavels in het westelijke deelgebied van De Bulders aan de zuidkant van Heeze. De Bulders is een nieuwe woonwijk die de gemeente ontwikkelt in samenwerking met de Bank Nederlandse Gemeenten Gebiedsontwikkeling. Dit westelijk woongebied van De Bulders krijgt een landelijke woonomgeving, voorzien van groene plekken met boomgroepen gecombineerd met ruig grasland. Dit gebied grenst aan het agrarische gebied.

 • Literair Café Dommeldal ontvangt Marieke Lucas Rijneveld op 30 september

  (26-09-2018)

  De Utrechtse dichter en schrijver Marieke Lucas Rijneveld (26) opent met haar bezoek op zondagmiddag 30 september het Literaire seizoen in Literair Café Dommeldal. Van 14.00 tot 16.00 uur ontmoet zij haar lezers in de Kasteelhoeve in Geldrop.

 • Gratis inloopspreekuur in de Bibliotheek in Heeze voor computer-, tablet- of smartphone gebruikers

  (26-09-2018)

  Voor de mensen die al regelmatig met de computer werken, maar toch nog met vragen zitten over computer, laptop, tablet of smartphone, is er het gratis Inloopspreekuur in de Bibliotheek in ‘t Perron. 

 • Planning voor het snoeien van bomen

  (18-09-2018)

  De derde week van september zijn wij begonnen met het onderhoud aan de bomen.

 • Fietspad Kasteel - Plaetse

  (05-09-2018)

  Gemeente Heeze-Leende laat in samenwerking met Brabants Landschap, Staatsbosbeheer en Waterschap De Dommel een fietspad aanleggen tussen de parkeerplaatsen aan de Boschlaan en de Rul in Heeze. Deze mooie fietsroute door bossen, heide en beekdal verbindt de parels de Plaetse, Kasteel Heeze en het centrum van Heeze met elkaar. Het fietspad wordt zo’n 2,4 kilometer lang, 2 meter breed en aangelegd in Grauwacke; dit is dezelfde verhardingssoort als het rolstoelpad op de Plaetse. 

 • Hinder van rook en stank door brand in 'de Malpie'

  (07-07-2017)

  7 juli 2017 - Door een brand in het heidegebied 'de Malpie' in Valkenswaard, kan er hinder zijn van rook en stank.

 • Openbare bekendmakingen in weekblad Middenstandsbelangen

  (19-04-2016)

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties