Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Bibliotheek Dommeldal zoekt Spraakmakers

  (29-01-2020)
  logo van Spraakmakers

  Deel je passie, deskundigheid of jouw verhaal, in de bibliotheek in Heeze-Leende!

 • Geslaagde eerste stap naar Sportakkoord Heeze-Leende!

  (22-01-2020)

  Vorige week was de 1e bijeenkomst voor het Sportakkoord Heeze-Leende. Samen met inwoners en sportorganisaties hebben we veel input verzameld waarmee we de thema’s in het Sportakkoord kunnen gaan vormgeven.

 • Rondetafelgesprek op 27 januari

  (22-01-2020)

  Op maandagavond 27 januari vindt in de raadzaal van het gemeentehuis een openbaar rondetafelgesprek (RTG) plaats. Twee weken later, op 10 februari, vindt de raadsvergadering plaats. Het RTG begint om 19.30, de raadsvergadering ook.

 • Meldpunt verwarde personen

  (15-01-2020)

  Vanaf deze maand is het meldpunt verwarde personen in de lucht! Ziet u iets wat u wilt melden? Telefonisch is het meldpunt te bereiken op 088 0031 101 en via de website www.melduwzorgen.nl.

 • Nationale voorleesdagen 2020 van 22 januari t/m 1 februari

  (15-01-2020)

  Ieder jaar vieren we in januari de Nationale voorleesdagen. Met als doel: het stimuleren van voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Ieder jaar wordt naast het Prentenboek van het Jaar ook de Prentenboeken Top Tien verkozen

 • Schoonmonitor: de eerste resultaten

  (15-01-2020)

  Het eerste half jaar Schoonmonitor zit erop! Tijd om een eerste balans op te maken!

  Een half jaar geleden ging de Schoonmonitor in Heeze-Leende live. In deze app kunt u maandelijks uw mening geven over hoe schoon u onze gemeente vindt. We al 57 deelnemers mogen verwelkomen. Gemiddeld gaven de deelnemers de buitenruimte een 6,1; een kleine voldoende.

 • Verbinder van het jaar 2020 is geworden... Toon de Brouwer!

  (08-01-2020)

  Toon kreeg de prijs voor zijn tomeloze inzet voor het dorp Sterksel en omstreken bij de zeskamp bij de JVW Sterksel, KPJ Maarheeze onder de naam Maarheeze sportief, Handbalvereniging De Vlinders, Voetbalvereniging Sterksel, Bestuur Dorpshuis, Tuin Dorpshuis en was hij 22 jaar vorst van vereniging de Ossedrijvers.

  Hij kreeg de prijs uit handen van burgemeester Paul Verhoeven tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen 6 januari in 't Perron.

 • Sportief Heeze-Leende gaat online

  (08-01-2020)

  Vanaf januari 2020 hebben de sportconsulenten van de gemeente Heeze-Leende hun eigen website, www.sportiefheeze-leende.nl. Op deze manier kunt u heel gemakkelijk zien wat de sportconsulenten organiseren en of u mee wilt doen!  Aanmelden voor sportieve activiteiten gaat zo ook een stuk gemakkelijker.

 • Borstkanker, je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn

  (08-01-2020)

  Op 24 januari 2020 start Bevolkingsonderzoek Zuid met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Heeze. Door dit onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk. Het onderzoek is er voor vrouwen van 50 tot en met 75 jaar, omdat bij deze groep vrouwen het risico op borstkanker het grootst is.

 • “Wat doet de gemeente eigenlijk voor 55+ (en wat niet)?”

  (08-01-2020)

  Misschien is het u niet bekend. Maar de gemeente Heeze-Leende levert ruim 250 diensten aan haar  burgers. En daar zitten zeker zaken bij die u persoonlijk raken, zoals zorg of huisvesting. Ook zijn er  zaken die de gemeente juist niet doet. Tijd om eens zelf in de raadzaal van ons gemeentehuis te vernemen wat de gemeente allemaal voor ouderen in Heeze-Leende en Sterksel doet.

 • Wethouders voorkomen verkoop VIC Sterksel

  (08-01-2020)

  De verkoop aan Re-N Technology van het Varkens Innovatie Centrum (VIC) in Sterksel gaat toch niet door. Hoewel biogasbedrijf Re-N Technology volop kansen ziet om op de locatie het varkensproefbedrijf voort te zetten binnen de huidige vergunningen en zelfs verbeteringen aan had willen brengen om de omwonenden minder overlast te bezorgen, heeft het bedrijf toch afgezien van de aankoop.

 • Een Sterks(t)el: peuters en ouderen gezocht om samen te dansen, lachen en huppelen

  (08-01-2020)

  Vanaf 29 januari is het tien weken lang, iedere woensdag van 10.30 tot 11.30 uur, een vrolijke bedoeling in het dorpshuis Valentijn in Sterkstel. Peuters en ouderen zijn dan samen in beweging om fit te worden of te blijven. Robin en Hannah, sportconsulenten van de gemeente Heeze-Leende, zorgen ervoor dat de benen de lucht in gaan.

 • Denk mee over de toekomst van Heeze-Leende!

  (06-11-2019)

  Hoe ziet de gemeente er in de toekomst uit? Wat is volgens u belangrijk in Heeze-Leende? Wat voor een gemeente willen we zijn? Welke uitdagingen zijn er voor de fysieke omgeving van Heeze, Leende en Sterksel?

 • Vrijheidsfestival: hulp gezocht!

  (28-08-2019)

  Op zondag 22 september viert de gemeente in het kader van 75 jaar bevrijding het Vrijheidsfestival (13.00 – 21.00). Deze dag staat in het teken van leven in vrijheid. Vrijheid vieren in de breedste zin van het woord; toen en nu.

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (01-05-2019)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in Melvin. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties