Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • ZOEM Heeze-Leende: Zelfstandig, Onbezorgd En Mobiel met je smartphone

  (18-04-2018)

  Dit is een project door vrijwilligers die hun dorpsgenoten leren omgaan met een smartphone die hen helpt bij valpreventie, valsignalering en bewegingstraining. Het project heeft als doel ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen, gesteund en geholpen door de omgeving, zodat er minder professionele zorg nodig is en eenzaamheid wordt voorkomen. Belangrijk is dat we met dit participatie initiatief eenzaamheid-, zorg- en val-preventie ondersteunen, waarbij we met behulp van de ouderenorganisaties in de verschillende dorpskernen de informele en professionele zorg rondom (kwetsbare) ouderen organiseren.

 • Windkracht 6: kindergroepstraining in Heeze-Leende!

  (18-04-2018)

  In samenwerking met Centrum Jeugd en Gezin van de gemeente Heeze-Leende start na de meivakantie een nieuwe sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining geschikt voor kinderen in de leeftijd van 7-10 jaar. Deze training combineert het oefenen van sociale vaardigheden en weerbaarheid op een unieke manier: zowel mentaal als fysiek worden de thema’s spelenderwijs met de kinderen geoefend.

 • Inloopspreekuur wethouders maandag 23 april

  (16-04-2018)

  Op maandag 23 april van 18.00 tot 19.00 uur vindt weer een inloopspreekuur van de wethouders plaats. U kunt dan zonder afspraak een gesprek voeren met de wethouders. Het uitgangspunt voor de duur van elk gesprek is tien minuten.

 • Zwerfafval-les van robot

  (11-04-2018)

  Groep 6 van basisschool Dirk Hezius in Heeze-Leende kreeg afgelopen maandag les over zwerfafval van een robot! Samen met de gastdocent vertelde Robot Meccanoid het belang van (zwerf)afvalscheiden en het recyclen van materialen. Aansluitend gingen de kinderen zelf zwerfafval opruimen en raapten ze maar liefst 286 stuks PMD en 244 stuks restafval op in de omgeving van de school, het nabij gelegen park en het voetbalveld.

 • Grote belangstelling voor het bezoeken van een gasloze woning

  (04-04-2018)

  Gastvrije huiseigenaren vertellen hun ervaringen met energiebesparende maatregelen tijdens een thematour. Er is een enorme belangstelling voor de waardevolle verhalen die worden gedeeld over gasloos wonen, warmtepomp, isoleren of het realiseren van een Nul-op-de-Meter woning. Veel thematours zijn in een korte tijd helemaal volgeboekt. De komende periode zijn er in Friesland, Drenthe en Noord-Brabant en mogelijk in andere provincies nog tientallen thematours te bezoeken.

 • Spitsmijders A2 houden goed reisgedrag vast

  (04-04-2018)

  In 2017 werden automobilisten die actief de ochtendspits meden op de A2 tussen Nederweert en Eindhoven beloond in de vorm van spaarpunten. Gedurende het project Spitsmijden A2 Nederweert - Eindhoven was dit goed voor 145.571 spitsmijdingen. Dagelijks stonden er zo'n 746 auto's minder in de spits en kwamen reizigers sneller en meer ontspannen aan op hun bestemming. 

 • Kennismaken met de RaceRunner

  (04-04-2018)

  Eindhoven Atletiek wil in het voorjaar gaan starten met een groep RaceRunners. Met een RaceRunner, een driewielloopfiets, kunnen kinderen/volwassenen met een (ernstige) motorische beperking lopen of fietsen. De trainingsdagen zijn nog niet bekend, maar je kan tot eind maart wel alvast kennis maken met de RaceRunner op de Mytylschool in Eindhoven. Kom eens langs om te testen of deze sport bij jou past.

 • Akkoord over nieuwe coalitie Heeze-Leende

  (29-03-2018)

  LOKAAL Heeze-Leende heeft met CDA, D’66 en PvdA overeenstemming bereikt over een nieuwe coalitie en de samenstelling van het nieuwe college van B&W. Daarin zal LOKAAL Heeze-Leende, het CDA, D’66 en PvdA ieder één wethouder leveren, respectievelijk Jan de Bruijn (LHL), Frank de Win (CDA), Pieter van der Stek (D66) en Toon Bosmans (PvdA).

 • Raadsvergadering donderdagavond 29 maart

  (28-03-2018)

  Afgelopen maandagavond 26 maart is afscheid genomen van de defungerende raadsleden. Op donderdagavond 29 maart worden de nieuwe raadsleden beëdigd. Dit is een openbare raadsvergadering die u bij kunt wonen.

 • Informatiebijeenkomsten MIRT-Verkenning A67

  (28-03-2018)

  Op maandag 16 en donderdag 19 april zijn er twee informatiebijeenkomsten van de MIRT-Verkenning A67: één in Brabant en één in Limburg. Iedereen is welkom om tijdens deze avonden kennis te nemen van de laatste stand van zaken van het onderzoek en het ontwerpproces.

 • Definitieve verkiezingsuitslagen bekend

  (28-03-2018)

  Met een opkomstpercentage van 59,2% hebben 21 maart ruim 7500 mensen hun stem uitgebracht. Vorige week zijn de voorlopige uitslagen om half elf ’s avonds bekendgemaakt. Vorige week vrijdag 23 maart is de definitieve uitslag vastgesteld. Deze was hetzelfde als de voorlopige uitslag.

 • CDA en Lokaal Heeze-Leende grootste partijen in de verkiezingen

  (22-03-2018)

  Met een opkomstpercentage van 59,2% hebben gisteren ruim 7500 mensen hun stem uitgebracht. Om half elf ’s avonds zijn de voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 bekend gemaakt. Deze uitslagen zijn voorlopige uitslagen; op vrijdag 23 maart is er een openbare zitting van het hoofdstembureau voor de vaststelling van de verkiezingsuitslagen en de toelating van de gekozenen. Pas na deze vaststelling zijn de verkiezingsuitslagen definitief.

 • Informatiebijeenkomst Algemene Verordening Gegevensbescherming voor vrijwilligersorganisaties

  (21-03-2018)

  Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die persoonsgegevens in een bestand bewaren, dus ook voor vrijwilligersorganisaties. Deze organisaties moeten zich aan de regels in deze nieuwe verordening houden. Dat geldt zowel voor het bewaren in digitale bestanden als in mappen op een plank. Ook dit laatste moeten voortaan veilig worden opgeborgen zonder dat vreemden daar bij kunnen. In deze informatiebijeenkomst helpen wij, de Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende (VCHL), jou bij het AVG-bestendig maken van jouw organisatie!

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (21-03-2018)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in LTC. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Eerste paal geslagen voor De Bulders en Randweg Heeze

  (21-03-2018)

  Op woensdag 14 maart vond de officiële start plaats van de nieuwe woonwijk De Bulders en de randweg Heeze. Nabij de bouwborden op de hoek Muggenberg-Oudemolen in Heeze was het voltallige college van B&W aanwezig. Heeze-Leende24 was hierbij aanwezig, bekijk het filmpje hier!

 • Terugblik: Nationale boomfeestdag 2018

  (21-03-2018)

  Vorige week woensdag werd de Nationale Boomfeestdag gevierd. Maar liefst de 46e boomfeestdag al, voor onze gemeente. Aan het industrieterrein De Poortmannen in Heeze zijn bomen geplant. De dag had als thema: Operatie Boomfeestdag, Maak t Buiten Beter.

  200 leerlingen van groep 7 of 7/8 hebben samen met schoolgidsen van IVN een deel van de groenstrook op het industrieterrein beplant met struiken. Natuurlijk werden zij hierdoor geholpen door wethouders Cuijpers en Bosmans. Bekijk hieronder de foto’s!

 • Hulp bij hooikoorts of pollenallergie

  (23-02-2018)

  Hooikoorts of pollenallergie is een allergische reactie die wordt veroorzaakt door pollen (stuifmeel) van bomen, grassen en kruiden. Wanneer deze pollen door de wind verspreid worden, kunnen mensen die hooikoorts hebben last krijgen van niesbuien, rode en jeukende ogen en een verstopte neus.

 • Overzicht spoorwerkzaamheden voorjaar 2018

  (21-02-2018)

  De firma Strukton gaat aan het spoor werken in de gemeente. De seinen langs het spoor worden aangepast. Voor deze werkzaamheden dienen er overwegen te worden afgesloten. Er worden omleidingen ingesteld. Er wordt alles aan gedaan om het overlast tot een minimum te beperken.

 • CycloMedia maakt foto’s in de gemeente Heeze-Leende

  (13-02-2018)

  Afhankelijk van de weersomstandigheden zal CycloMedia in de periode van begin maart tot en met medio april 2018 foto’s maken in de gemeente Heeze-Leende. 

 • Hinder van rook en stank door brand in 'de Malpie'

  (07-07-2017)

  7 juli 2017 - Door een brand in het heidegebied 'de Malpie' in Valkenswaard, kan er hinder zijn van rook en stank.

 • Openbare bekendmakingen in weekblad Middenstandsbelangen

  (19-04-2016)

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties