Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Landelijke Week tegen Eenzaamheid 1 t/m 8 oktober 2019

  (23-08-2019)

  Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. In Heeze-Leende zijn circa 800 inwoners ernstig eenzaam (jongeren, volwassenen en ouderen. Bron: GGD). Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Wat eenzaamheid is, hoe het voelt en wat het met je doet is voor iedereen anders. Het is niet aan mensen te zien of zij zich eenzaam voelen.

 • Subsidieregeling beëindiging varkenshouderijlocaties

  (21-08-2019)

  Het Rijk heeft 180 miljoen euro beschikbaar gesteld om in veedichte gebieden de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren. De subsidieregeling ‘Saneringsregeling varkenshouderij’ biedt varkenshouders de kans om hun bedrijf te beëindigen. Dit moet leiden tot een wezenlijke vermindering van de geuroverlast van varkensbedrijven.

 • Brabantsedag: Een meesterlijk belevenement!

  (21-08-2019)

  Als gemeente Heeze-Leende zijn we trots dat we u welkom mogen heten in onze gemeente bij een meesterlijk belevenement als de Brabantsedag. Dat het weer een spectaculair en indrukwekkend weekend gaat worden, weten we zeker. Met ruim 30.000 mensen op de been, is het noodzakelijk om enkele verkeersmaatregelen te treffen, zodat u al 61 jaar kunt genieten van een veilige Brabantsedag. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat ook de 62e veilig verloopt! Veel plezier op de Brabantsedag!

 • Militaire oefening in de gemeente

  (21-08-2019)

  Tussen 26 en 30 augustus zal een militaire oefening in de gemeente gehouden worden. De oefening wordt gehouden in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Landmacht.

 • Omgaan met stotteren en spreekangst

  (21-08-2019)

  Woensdagavond 18 september, vanaf  20:00uur, is Yori Eichhorn te gast in de Bibliotheek in Heeze in ’t Perron.

  Yori Eichhorn is geen onbekende in Brabant. Al meerdere malen vertelde hij op diverse plekken zijn succesverhaal. Deze keer komt hij als spraakmaker in de Bibliotheek in Heeze vertellen over hoe hij het stotteren heeft overwonnen. 

 • Start bouw ambulancepost in Leende

  (21-08-2019)

  Aan de Biesven in Leende is Bouwbedrijf van Gerven voor de zomervakantie begonnen met de grondwerkzaamheden voor een nieuwe ambulancepost. De komende weken worden de voorbereidingen getroffen voor het monteren van de wanden van het gebouw.

 • Kermis Leende 17 t/m 20 augustus 2019

  (14-08-2019)

  Met op zaterdag 17 augustus om 15 uur de opening van de kermis en familiedag!

  Gezellig met de hele familie voordelig kermisvieren tijdens deze kortingsdag. Alle attracties en andere zaken hanteren een kortingstarief!

 • Blauwalg geconstateerd in Visvijver ’t Polderke in Leende

  (14-08-2019)

  Blauwalg en botulisme ontwikkelt zich voornamelijk bij hogere temperaturen in de lente en in de zomer. Ook komt het voor in stilstaand water, bijvoorbeeld in grotere vijvers die zich in woonwijken bevinden en in zwemplassen.

 • Weer naar school!

  (14-08-2019)

  Het waren zes heerlijke, warme vakantieweken. Volgende week gaat de Brabantse jeugd weer naar school. Dan is het weer oppassen geblazen in het verkeer!

  Het wordt weer drukker op de weg. Even wennen zo na de rust van de vakantie, dus houd daar rekening mee. Pas uw snelheid aan en wees alert op de eventuele onverwachte bewegingen van de jonge fietsers.

 • Ga je mee op expeditie Programmeren?

  (14-08-2019)

  Is het werken aan de Brabantse dag weer voorbij? En heb je nog energie over? Dan is het nu tijd voor het onderzoeken en ontdekken van iets nieuws: het zelf ontwerpen en aansturen van games. En het leren programmeren van de route van een robot. Als je graag games speelt, waarin jij bepaalt wat er gebeurt, is programmeren echt jouw ding. De technauten van het Techlab helpen je, zodat je leert programmeren op heel veel verschillende manieren. Van makkelijk tot super lastig.

 • De omgevingswet

  (07-08-2019)

  U heeft vast al wel eens ergens iets gelezen of gehoord over de Omgevingswet. Wij informeren u er graag over omdat het u direct aangaat. Maar ook omdat we het belangrijk vinden dat u met ons mee gaat denken om een omgevingsvisie op te stellen. De Omgevingswet geldt vanaf 2021. De omgevingswet bundelt de wetgeving en de regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water. Daarmee vormt de omgevingswet de basis voor de samenhangende benadering van de fysieke leefomgeving, de ruimte waarin we wonen, werken en recreëren.

 • VrijheidsFestival op zondag 22 september: 75 jaar bevrijding Heeze-Leende

  (07-08-2019)

  20 september 2019 is de dag waarop het 75 jaar geleden is dat Heeze-Leende tijdens de Tweede Wereldoorlog bevrijd werd. Om dat te vieren en om te zorgen dat we de oorlog niet vergeten, vieren we op zondag 22 september 2019 samen het VrijheidsFestival. Deze dag staat in het teken van leven in vrijheid. Vrijheid vieren in de breedste zin van het woord; toen en nu. Op deze dag is er een compleet programma voor jong en oud; een fietsroute en drie sfeerpleinen in de gemeentehuistuin.

 • Taxus aanmelden kan dit jaar tot en met donderdag 22 augustus

  (07-08-2019)

  De jaarlijkse inzamelingsactie van stichting Taxus Taxi verloopt voorspoedig. Op dit moment zijn al meer dan 2050 chemotherapieën gerealiseerd door het ophalen van het taxussnoeisel. Uit de eenjarige naalden van de taxus wordt dé basisgrondstof voor chemotherapieën gehaald. “We zijn goed op weg, maar we zijn er nog niet”, vertelt Werner Toonen van Taxus Taxi. De inzamelingsactie loopt door tot en met 23 augustus. Uw snoeisel aanmelden kan nog tot en met donderdag 22 augustus.

 • Nieuwe ronde subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’

  (07-08-2019)

  Vanaf 1 augustus 2019 opent de derde ronde van de subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’. De provincie is op zoek naar projecten ‘van onderop’ die de energietransitie in Brabant aantoonbaar versnellen. Om in aanmerking te komen voor subsidie moeten de projecten innovatief, opschaalbaar en deelbaar, enthousiasmerend voor Brabanders zijn en moeten er meerdere partijen actief betrokken zijn.

 • Reinigen en inspecteren hoofdriool vanaf 12 augustus

  (07-08-2019)

  De gemeente Heeze-Leende gaat vanaf 12 augustus een gedeelte van het hoofdriool reinigen en inspecteren. De werkzaamheden zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, circa twee weken in beslag nemen. Het hoofdriool wordt onder hoge druk gereinigd, en met behulp van een rijdende camera geïnspecteerd op eventuele gebreken.

 • Oordoppenverkoop op Kermis in Heeze en Leende

  (31-07-2019)

  Of je het nu zelf maakt of er alleen naar luistert: van muziek word je blij! Het zou dan ook zonde zijn als dit fijne geluid verpest wordt door een irritante piep of oorsuizen. Steeds meer jongeren lopen helaas gehoorschade op. Dat komt door luisteren naar muziekspelers en harde muziek tijdens het uitgaan. In Nederland komen er jaarlijks ruim 21.500 jongeren bij met gehoorschade door harde muziek, ongeveer de helft daarvan tijdens het uitgaan. Gelukkig is dit met de juiste maatregelen te voorkomen!

 • Eerlijk over je ID. Daar kom je verder mee.

  (31-07-2019)

  Een identiteitskaart (ID) lenen, uitlenen of vervalsen lijkt onschuldig. Maar wist jij dat je 2 jaar je paspoort kwijt kunt raken en je dan dus niet buiten Europa kunt reizen? Of dat je een geldboete kunt krijgen?

 • Heeft u nog (beeld)materiaal over de bevrijding in de Tweede Wereldoorlog?

  (17-07-2019)

  20 september 2019 is de dag waarop het 75 jaar geleden is dat Heeze-Leende tijdens de Tweede Wereldoorlog bevrijd werd. Om dat te vieren maar ook om er voor te zorgen dat de oorlog niet vergeten wordt, wordt er op 22 september 2019 een aantal activiteiten georganiseerd door de werkgroep “Bevrijding en Verbinding”. Deze werkgroep bestaat uit Heemkundekring 'De Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten', Oranjecomité Heeze, Oranjecomité Sterksel, Contactcommissie Leende, basisschool Dirk Hezius namens alle scholen in Heeze-Leende en gemeente Heeze-Leende.

 • Zwemmen in rivieren en kanalen

  (02-07-2019)

  In de zomer zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in de grote rivieren en kanalen. Dit kan gevaarlijk zijn. 

 • Online uw afvalcontainer wisselen of milieupas aanvragen?

  (25-06-2019)

  Regel het snel via de Blink Afvalbalie op mijnblink.nl.

 • Alternatief telefoonnummer voor 112

  (24-06-2019)

  UPDATE 2: De storing is voorbij. 112 en 0900 8844 zijn weer bereikbaar.

 • Groot succes Nationale Diabetes Challenge in Heeze - Leende

  (19-06-2019)

  De Nationale Diabetes Challenge (NDC) in Heeze - Leende wandelt elke woensdag avond met een groep van zo'n 25 mensen in twee of drie verschillende afstanden. Een groot deel van deze mensen heeft doel om fitter en vitaler door het leven te gaan, daarbij geven ze aan dat het hen erg motiveert om deze challenge samen aan te gaan.

  Op 28 september 2019 lopen ze de landelijke finaledag in Den Haag, waar alle lokale locaties aan deelnemen. 

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (01-05-2019)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in Melvin. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties