Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Openingstijden gemeentehuis tijdens de feestdagen

  (12-12-2018)

  Tijdens de feestdagen heeft het gemeentehuis aangepaste openingstijden.

  Met de kerst kunt u niet in het gemeentehuis terecht op 24, 25 en 26 december. Rondom de jaarwisseling zijn wij gesloten op 31 december, en 1 januari.

  Vanaf woensdag 2 januari 2019 staan wij weer klaar voor u.

 • Moeite met lezen of schrijven? Welkom in het Taalpunt elke dinsdagochtend in de bieb

  (12-12-2018)

  Een op de tien Nederlanders kan niet goed lezen en schrijven. Dat is een probleem van ons allemaal. Want wie niet goed kan lezen of schrijven, kan ook niet meedoen in onze samenleving. En de samenleving is van ons allemaal.

 • Uitreiking geboortekoffer door burgemeester Verhoeven

  (12-12-2018)

  Dit jaar heeft de gemeente Heeze-Leende deelgenomen aan de Nationale Brandpreventieweken in oktober. Het thema van de campagne 2018 was ‘een brandvrije generatie’. De campagne werd gevoerd onder de naam ‘Maak van je roze wolk, geen rookwolk’. Het doel was om bij jonge ouders een hoger brandveiligheidsbewustzijn te creëren. Juist in de kraamperiode staan ouders open voor informatie over het beschermen van hun pasgeboren kindje.

 • Uitnodiging nieuwjaarsreceptie

  (12-12-2018)

  Op maandag 7 januari 2019 van 19.00 - 21.00 uur is de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Heeze-Leende in dorpshuis ‘t Perron. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

 • Inloopspreekuur wethouders maandag 17 december

  (10-12-2018)

  Op maandag 17 december van 19.00 tot 20.00 uur vindt weer een inloopspreekuur van de wethouders plaats. U kunt dan zonder afspraak een gesprek voeren met de wethouders. Het uitgangspunt voor de duur van elk gesprek is tien minuten.

 • Adviescommissie voor de bezwaarschriften A2-Gemeenten, Algemene Kamer op 19 december

  (10-12-2018)

  Op woensdag 19 december a.s. is er een hoorzitting van de Adviescommissie voor de bezwaarschriften A2-Gemeenten, Algemene Kamer. De hoorzitting zal plaatsvinden in het gemeentehuis in Heeze, Jan Deckersstraat 2 en begint om 19.00 uur. 

 • Ruim uw hondenpoep op!

  (05-12-2018)

  De laatste tijd ontvangen wij weer veel klachten inzake de overlast van hondenpoep met name in de wijk De Nieuwe Hoeven (omgeving Sporthal De Pompenmaker en Basisschool De Trumakkers) in Heeze. Maar natuurlijk is het in de rest van de gemeente erg vervelend als er hondenpoep ligt.

 • Veel belangstelling voor thema-avond Kringlooplandbouw

  (05-12-2018)

  De thema-avond Kringlooplandbouw, georganiseerd door het Collectief Agrarisch Natuurbeheer Oost-Brabant (ANB Oost-Brabant) bleek een schot in de roos.

 • Méér zorgverzekering voor minder geld

  (03-12-2018)

  Heeft u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de collectieve zorgverzekering die de gemeente Heeze-Leende samen met zorgverzekeraar CZ aanbiedt.

 • Woning uit Noord-Brabant gekozen tot 'Duurzaamste Huis van Nederland'

  (29-11-2018)

  In de categorie ‘Vrijstaande woning tussen 1945 – 2000’ is de woning van de familie Zwartendijk uit Heeze door een deskundige jury gekozen tot het ‘Duurzaamste huis van Nederland’. Naast het huis uit de gemeente Heeze-Leende zijn nog drie woningen in andere categorieën gekozen. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Apenheul in Apeldoorn. De verkiezing van het ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ werd georganiseerd door de Nationale Duurzame Huizen Route om zo woningeigenaren de verdiende waardering te geven voor hun duurzame prestaties.

 • Verbreding A67 weer een stap dichterbij

  (29-11-2018)

  Minister Van Nieuwenhuizen en de provincies Noord-Brabant en Limburg hebben vorige week afspraken gemaakt over de aanpak van de A67. De A67 tussen Eindhoven en Geldrop wordt gedeeltelijk verbreed van 2 naar 3 rijstroken.

 • Raadsvergadering op maandag 3 december a.s.

  (28-11-2018)

  Op maandagavond 3 december vindt er een raadsvergadering plaats in de raadzaal. De vergadering start om 19.30 uur.

 • Nieuwe gymzaal Heeze komt via breed participatietraject tot stand

  (28-11-2018)

  De gymzalen aan de Spoorlaan en Strabrecht in Heeze zijn matig bezet en vragen de komende jaren veel onderhoud. De gemeente besloot daarom vorig jaar om deze gymzalen te slopen en één nieuwe terug te bouwen. De gemeenteraad heeft in de begroting 2019 geld opgenomen om deze nieuwe gymzaal via een breed participatietraject tot stand te brengen. 

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (28-11-2018)

  Wilt u weten wat de gemeente Heeze-Leende over uw eigen buurt besluit? Zoals welke bouw- en kapvergunningen zij afgeeft? U kunt zich snel en makkelijk laten informeren via de gratis e-mailservice ‘Berichten over uw buurt’. Meld u aan en ontvang direct de meest recente lokale en regionale bekendmakingen wekelijks per e-mail. 

 • 14 nieuwe koplopergemeenten geven impuls aan cliëntondersteuning in hun regio

  (21-11-2018)

  Op 21 november pitchen 14 nieuwe koplopergemeenten in het gemeentehuis van Almere over hun aanpak en ambities voor cliëntondersteuning. Met deze aftrap wordt het vervolg van het Koploperproject cliëntondersteuning ingeluid. Cliëntondersteuning helpt inwoners passende zorg en voorzieningen te regelen. Binnen het Koploperproject gaan gemeenten aan de slag met het verbeteren van het aanbod en de kwaliteit van cliëntondersteuning.

 • De Leesclubcollectie van Bibliotheek Dommeldal

  (21-11-2018)

  Bibliotheek Dommeldal beheert voor Brabantse en Limburgse Bibliotheken de Leesclubcollectie: een grote boekcollectie met ruim 360 verschillende titels. Zowel literaire fictie als non-fictie. De titels variëren van nieuw tot wat ouder. Maar het zijn altijd boeken waarvan bekend is dat leden van leesclubs ze graag lenen en lezen. Ieder jaar komen er nieuwe titels bij. De collectie is samengesteld in samenwerking met de deelnemende bibliotheken in Brabant en Limburg.

 • Militaire oefening in de gemeente

  (21-11-2018)

  De oefening zal plaatsvinden van 26 november 2018 tot en met 30 november 2018 waarbij de route deels door de gemeente Heeze-Leende loopt.

  Het gaat om een militaire oefening van de opleiding militaire verkenning bij de Koninklijke Landmacht.

  Aan de oefening zullen 10 personen en 5 militaire wielvoertuigen deelnemen.

 • Gemeente Heeze-Leende meest duurzame gemeente van Noord-Brabant

  (14-11-2018)

  Telos heeft voor de vijfde keer de Nationale Monitor Duurzame Gemeenten uitgebracht. Telos is een universitair kenniscentrum met als doel het maatschappelijk hanteerbaar maken van duurzame ontwikkeling. De monitor geeft een beeld van de duurzame ontwikkeling van Nederlandse gemeenten over de periode 2014-2018. In deze periode scoort Heeze-Leende hoog.

 • Brabant Water eindafrekening voor Heeze en Sterksel

  (14-11-2018)

  Brabant Water stuurt deze week de jaarlijkse afrekening voor Heeze en Sterksel. De jaarafrekening gaat over de periode november 2017 tot en met oktober 2018. U ontvangt nu een jaarafrekening voor het waterverbruik, de waterschapslasten, de rioolheffing en afvalstoffenheffing. Brabant Water brengt maandelijks of per kwartaal een voorschot bij u in rekening. De gemeentelijke heffingen voor rioolheffing en afvalstoffenheffing worden in dit voorschot meegenomen. De in rekening gebrachte voorschotten worden verrekend in de jaarafrekening.

 • Werkzaamheden reconstructie Spoorlaan

  (14-11-2018)

  Vanaf donderdag 15 november start aannemer van der Zanden BV met de reconstructie van de Spoorlaan, gevolgd door de reconstructie van de Schoolstraat. De werkzaamheden gaan ongeveer tot de bouwvakvakantie 2019 duren. De aannemer start met de eerste fase: rioolvervanging en herinrichting in de Spoorlaan. Dit betekent dat de Spoorlaan vanaf de Emmerikstraat is afgesloten. De Spoorlaan blijft in deze periode toegankelijk vanaf de Schoolstraat.

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (10-11-2018)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in LTC. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Ruimte te huur in Educatief Centrum de Nieuwe Hoeven

  (17-10-2018)

  Op de bovenverdieping van Educatief Centrum de Nieuwe Hoeven staat een ruimte van ongeveer 135 m2 leeg. De gemeente Heeze-Leende is op zoek naar commerciële partijen die van deze ruimte geheel of gedeeltelijk willen huren. We zijn vooral op zoek naar partijen die qua dienstverlening passen bij de onderwijs-, kinderopvang- en zorgfunctie van het gebouw, maar ook andere functies zijn bespreekbaar.

 • Gemeente Heeze-Leende opent e-mailadres voor meldingen ondermijning

  (10-10-2018)

  Ondermijning is een veelomvattend begrip van allerlei vormen van criminaliteit die de grens tussen de bovenwereld, waaronder de overheid, en de onderwereld vervagen. Met ondermijning van het openbaar bestuur wordt bedoeld dat criminelen of criminele organisaties zich mengen met het openbaar bestuur en daarmee besluitvorming beïnvloeden. De gemeente werkt samen met politie en andere partners aan de aanpak van ondermijning. Inwoners kunnen meehelpen ondermijning te bestrijden door alert te zijn en vermoedens te melden. De  gemeente Heeze-Leende heeft hiervoor sinds kort een e-mailadres opengesteld waar inwoners signalen inzake ondermijning naar kunnen sturen. Dit e-mailadres is ondermijning@heeze-leende.nl.

 • Hinder van rook en stank door brand in 'de Malpie'

  (07-07-2017)

  7 juli 2017 - Door een brand in het heidegebied 'de Malpie' in Valkenswaard, kan er hinder zijn van rook en stank.

 • Openbare bekendmakingen in weekblad Middenstandsbelangen

  (19-04-2016)

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties