Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Overlast eikenprocessierups: beheersing volop in uitvoering

  (13-06-2019)

  Elk jaar veroorzaakt de eikenprocessierups veel overlast. Tussen begin mei en eind juni krijgen de eikenprocessierupsen microscopisch kleine brandharen. De brandharen kunnen tot en met september vervelende gezondheidsklachten geven. Na contact met de brandharen van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

 • Werkzaamheden Leenderweg in Heeze

  (13-06-2019)

  Vanaf 13 juni tot en met 5 juli is de Leenderweg afgesloten. In deze periode wordt de randweg/huidige Buldersweg aangesloten op de Leenderweg. De gemeente gaat in deze periode ook de deklaag van de Leenderweg vervangen, vanaf de aansluiting met de randweg tot aan de Ven. Het frasen en aanbrengen van de nieuwe deklaag zal slechts enkele uren in beslag nemen. De woningen van dit gedeelte van de Leenderweg zijn daarom gewoon bereikbaar. Zodra de aannemer de werkzaamheden gaat uitvoeren, worden de aanwonenden hiervan op de hoogte gebracht middels een brief.

  Tijdens de afsluiting van de Leenderweg wordt er een omleidingsroute ingesteld voor doorgaand verkeer. De route loopt vanuit Leende, via Sterksel, naar Heeze. Ook vanuit Heeze rijd je via Sterksel naar Leende.

 • Expositie “Chris Derksen” in het gemeentehuis wegens succes verlengd

  (12-06-2019)

  De expositie “Chris Derksen” in het gemeentehuis in Heeze wordt wegens succes verlengd tot en met vrijdag 28 juni.

  Burgemeester Paul Verhoeven opende de expositie “Chris Derksen” op zaterdag 1 juni om 14.00 uur in het gemeentehuis. Deze retrospectieve in memoriam tentoonstelling  is ingericht ter nagedachtenis aan Chris Derksen. De verkoopopbrengst gaat naar een goed, nader te bepalen doel en naar de Kunstkring Eymerick. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de opening bij te wonen.

 • Ambassadeur onbelemmerd Heeze-Leende

  (12-06-2019)

  Op 21 mei jl. is Friso Kraayvanger door wethouder Jan de Bruijn geïnstalleerd als ambassadeur onbelemmerd Heeze-Leende. Samen met de ambassadeurs Joke Hilhorst en Corrie van Tongerloo maakt Friso deel uit van de Groep Onbelemmerd Heeze-Leende. Dit is een werkgroep van de Adviesraad Sociaal Domein Heeze-Leende die valt onder de werkgroep Wmo.

 • Waterschap Aa en Maas: Verbod op beregenen met water uit sloten en beken in Oost-Brabant

  (12-06-2019)

  In een groot deel van het gebied van waterschap Aa en Maas is het per 7 juni 2019 verboden om te beregenen met water uit sloten en beken. Ondanks de regen van de afgelopen dagen is het nog steeds erg droog. Met het instellen van het onttrekkingsverbod wil het waterschap verdere daling van het waterpeil voorkomen. De maatregel geldt niet alleen voor de agrarische sector. Het sproeien van de tuin vanuit de sloot is bijvoorbeeld ook verboden, net als het beregenen van sportvelden.

 • Gemeente Heeze-Leende lanceert de Schoonmonitor: komende vrijdag voor de Albert Heijn

  (12-06-2019)

  "Kent u de Schoonmonitor-app al?" klinkt het komende vrijdag 14 juni voor de Albert Heijn in Heeze. Een promotieteam staat met hun bakfiets klaar om de inwoners van gemeente Heeze-Leende alles te vertellen over deze nieuwe app voor de mobiele telefoon. Ook helpen ze u graag om de app op uw telefoon te zetten.

 • Subsidies voor het buitengebied op een rij

  (12-06-2019)

  Om inwoners en ondernemers in het buitengebied de helpende hand te reiken bij het bepalen van hun route naar de toekomst, zijn er verschillende subsidies beschikbaar. De provincie en de ZLTO hebben op hun websites informatie staan over de verschillende subsidies voor eigenaren van locaties in het buitengebied. 

 • Uitnodiging: Praat met ons mee over Wonen, Welzijn, Zorg

  (11-06-2019)

  Wat houdt u bezig? Wat gaat er goed? Waar moet meer aandacht voor zijn?

  U weet het beste wat er speelt in uw wijk of dorp. We luisteren graag naar uw ideeën!

 • Stormschade in de gemeente

  (06-06-2019)

  In de nacht van 4 op 5 juni en 5 op 6 juni 2019 trok een grote storm over gemeente Heeze-Leende. Deze heeft wat grote schade veroorzaakt.

  De brandweer, gemeente en diverse aannemers zijn druk bezig met het opruimen van de grootste schade. De hoofdwegen en de wegen waarbij acuut gevaar is worden in verband met de veiligheid eerst vrijgemaakt.

 • Heeze-Leende online: WhatsApp

  (05-06-2019)

  Gemeente Heeze-Leende biedt veel diensten online aan. Iedere maand lichten we er eentje uit en vertellen hier wat meer over. Dit keer: contact met de gemeente opnemen via WhatsApp.

 • Zitten er gehaktballen in de plasticsoep?

  (05-06-2019)

  De kinderen van groep 1 tot en met 4 van basisschool St. Jan in Leende zaten er klaar voor. Op 24 mei was het feest, want wethouder Frank de Win kwam voorlezen over de plasticsoep! Op de vraag of je plasticsoep kunt eten en of er gehaktballetjes en vermicelli in zit, gilden alle kinderen volmondig ‘NEE’.

 • Muziek op schoot: baby’s, peuters en kleuters genieten van de Wiebelbillenboogie

  (05-06-2019)

  Mama’s en papa’s, maar ook opa’s en oma’s, allemaal zijn ze welkom met hun kleintje van 0-4 jaar in de vestigingen van Bibliotheek Dommeldal, voor een muzikale workshop met de Wiebelbillenboogie.

 • Gemeente Heeze-Leende introduceert de Schoonmonitor

  (05-06-2019)

  Gemeente Heeze-Leende zet zich graag in voor een schonere leefomgeving. Dat kan zij echter niet zonder de hulp van haar inwoners. Laat daarom weten wat u van uw omgeving vindt en download gratis de Schoonmonitor-app. Op vrijdag 14 juni kunt u kennis maken met deze app. Een speciaal promotieteam is dan op een bijzondere manier aanwezig buiten voor de Albert Heijn in Heeze. Samen maken we gemeente Heeze-Leende nog schoner.

 • Jaarrekening gemeente Heeze-Leende

  (05-06-2019)

  De gemeente Heeze-Leende sluit het jaar 2018 af met een positief resultaat van € 113.000. De accountant heeft de jaarstukken gecontroleerd en akkoord bevonden. Het college van burgemeester en wethouders biedt de jaarstukken nu aan de gemeenteraad aan en legt financiële en inhoudelijke verantwoording af.

 • Gemeentehuis gesloten op vrijdag 7 juni, en op tweede pinksterdag

  (05-06-2019)

  Vanwege een personeelsaangelegenheid is het gemeentehuis op vrijdag 7 juni de gehele dag gesloten. Daarnaast zijn wij ook op tweede pinksterdag, maandag 10 juni gesloten.

  Excuses voor het ongemak. Wij staan vanaf 11 juni weer voor u klaar!

 • Heeze-Leende 16.000 inwoners rijk!

  (05-06-2019)

  Heeze-Leende groeit gestaag. Onlangs is de zestienduizendste inwoner geboren. Het is een meisje en haar naam is Robin Schaeken. Afgelopen woensdag werd de familie Schaeken-Simkens uit Leende ontvangen door burgemeester Paul Verhoeven:

  “Wij zijn trots op onze gemeente en haar inwoners. De zestienduizendste inwoner is toch wel even een bijzonder moment en dat mag gevierd worden”.

  De familie dronk gezellig samen met de burgemeester een kopje koffie en uiteraard met gebak! Als welkomstcadeau ontving Robin een mooie zilveren rammelaar en voor haar broertje was er een leuk boekje, dat erg in de smaak viel.

 • XTC, daar zit een luchtje aan

  (29-05-2019)

  XTC is een hot topic in Nederland. Bij de productie van XTC en andere synthetische drugs, is er altijd gevaar voor aanwezigheid van giftige stoffen, gassen, brand of ontploffing. Ook ontstaat er bij de productie gevaarlijk afval. Dit afval wordt vaak geloosd op open water of in de natuur en levert gevaar op voor de gezondheid van mensen, dieren en planten. Als er sprake is van lozingen op open water of het riool, is er ook gevaar voor de drinkwatervoorziening. Het is mede hierom, dat het van belang is labs en dumpingen op te sporen en de daders van deze drugscriminaliteit te straffen. Voor opsporing en vervolging van XTC criminelen is de hulp van burgers nodig.

 • Cadeau van Gemeente Heeze-Leende aan de Brabantsedag: Proef met beveiliging van bouwplaatsen

  (29-05-2019)

  Ter ere van de zestigste verjaardag van de Brabantsedag in 2017 heeft gemeente Heeze-Leende de wagenbouwers een jubileumcadeau gegeven: verharding van de bouwplaatsen. Een belangrijk speerpunt bij dit cadeau was de veiligheid van de bouwplaatsen. Veiligheid heeft natuurlijk met veel meer te maken. De terreinen goed beveiligen met cameratoezicht, om het risico op inbraken te verminderen, hoort hier ook bij. Daarom is er voor dit cadeau op de investeringslijst in de begroting 2019 een bedrag opgenomen van € 40.000,-.

 • Vuilniswagens op waterstof: duurzame inzameling in Heeze-Leende

  (29-05-2019)

  SUEZ doet mee aan een project voor afvalinzameling met waterstofvoertuigen. Het gaat om een Europees project waarin verschillende gemeenten, afvalinzamelaars en leveranciers samenwerken om kennis en ervaring op te doen met het rijden op waterstof. SUEZ neemt deel in samenwerking met Blink (een publiek-privaat samenwerkingsverband van 8 gemeenten en SUEZ, actief in afvalinzameling en reiniging) en zet twee splinternieuwe elektrische voertuigen in die rijden op waterstof. Zo is zero emissie inzameling mogelijk.

 • Tweede ronde vaccinatiecampagne meningokokkenziekte start 11 juni

  (29-05-2019)

  Vanaf dinsdag 11 juni start de tweede periode van de vaccinatiecampagne tegen meningokokkenziekte in onze regio. Alle jongeren, geboren in 2003 en 2005 ontvangen een uitnodiging van het RIVM voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Tijdens de eerste periode in mei werden jongeren die geboren zijn in 2001, 2002 en (een deel van) 2004 uitgenodigd.  Als zij toen hun vaccinatie niet hebben gehaald, dan krijgen ook zij nu een  herhalingsoproep. De GGD Brabant-Zuidoost voert de vaccinaties uit op verschillende locaties in de hele regio.

 • Jaarlijkse inzameling taxussnoeisel weer van start op 10 juni

  (22-05-2019)

  De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi gaat maandag 10 juni weer van start. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie. “We zijn elk jaar weer blij dat zoveel mensen mee willen doen met het inzamelen”, vertelt Werner Toonen van stichting Taxus Taxi.

 • Openbare raadsvergadering op maandagavond 27 mei

  (22-05-2019)

  Op maandagavond 27 mei vinden in de raadzaal van het gemeentehuis een openbaar rondetafelgesprek (RTG) en raadsvergadering plaats. Het RTG begint om 19.30 uur en duurt tot 20.00 uur. De raadsvergadering begint om 20.15 uur, of zoveel eerder als mogelijk is, als het RTG eerder afgelopen is. 

 • Verkeerstellingen in de gemeente

  (22-05-2019)

  Op verschillende plaatsen in onze gemeente treft u zwarte slangen aan. Dit zijn zogenaamde verkeerstelslangen die verbonden zijn met een telkast. De gemeente Heeze-Leende voert periodiek deze verkeerstellingen uit. Dit wordt gedaan om inzicht te krijgen in de hoeveelheid verkeer in een bepaalde straat per rijrichting. De slangen maken een onderscheidt in auto’s, lichte vrachtwagens en zware vrachtwagens. Ook wordt met deze slangen de snelheid van het verkeer gemeten.

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (01-05-2019)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in Melvin. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties