Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert een training sociale vaardigheden

  (17-01-2018)

  Is uw kind tussen de 7 en 12 jaar? Regelmatig onzeker over zichzelf, gespannen, emotioneel en/of lukt het niet altijd goed om een leuk contact met leeftijdgenoten te hebben? Nieuwsgierig naar hoe hij of zij nog beter contact kan maken met anderen, op een leuke manier complimenten kan geven en ontvangen? Op zoek naar een manier om zijn of haar gevoelens van boosheid en verdriet te uiten, hoe hij of zij kan reageren op kritiek of pestgedrag en/of hoe je kunt opkomen voor je eigen mening? Op zoek naar hoe hij of zij beter grenzen aan kan geven en/of samen kan werken?

 • Lokale Publieke Omroep voor Heeze-Leende

  (17-01-2018)

  In november 2013 heeft het Commissariaat voor de Media Radio Horizon aangewezen als lokale publieke media-instelling. Dit wil zeggen dat zij de publieke mediadiensten voor de gemeente Heeze-Leende voor vijf jaar mochten verzorgen. Deze vijf jaren eindigen op 3 november 2018. Dan wijst het Commissariaat een nieuwe vertegenwoordiger aan.

 • Burgemeester Paul Verhoeven officieel herbenoemd

  (17-01-2018)

  Paul Verhoeven is officieel herbenoemd tot burgemeester van de gemeente Heeze-Leende. Verhoeven werd in januari 2006 benoemd tot burgemeester. De gemeenteraad gaf in juni aan graag verder te willen met Verhoeven voor een nieuwe periode van zes jaar.

  Commissaris van de Koning in Noord-Brabant Wim van de Donk nam de aanbeveling van de gemeenteraad over in een advies aan minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren. Die droeg Paul Verhoeven voor herbenoeming voor bij de koning. Verhoeven legt op 29 januari aanstaande op het provinciehuis in Den Bosch officieel de eed af onder toeziend oog van Wim van de Donk.

 • De Tijger ontwaakt in Bibliotheek Dommeldal tijdens de voorleesdagen

  (17-01-2018)

  Van 24 januari t/m 3 februari vieren we in Nederland de Nationale Voorleesdagen 2018. Overal waar kinderen komen besteden we aandacht aan kinderboeken en voorlezen. Want inmiddels weten we allemaal hoe belangrijk voorlezen is. Met voorlezen aan kinderen kun je al heel snel beginnen. Want ook baby’s houden van boekjes. Niks leukers dan op schoot samen naar plaatjes kijken en luisteren naar een eenvoudig verhaal. Vanaf peuterleeftijd gaan ze al helemaal op in een verhaal.

 • Computercursus Klik & Tik in Bibliotheek Dommeldal

  (03-01-2018)

  Bent u nog een echte digibeet? Of kent u nog een echte Digibeet? Lees dan wat meer over de beginnerscursus KLIK & TIK, in Bibliotheek Dommeldal in vestiging Geldrop.

 • Gladheidsbestrijding winter 2017/2018

  (06-12-2017)

  Het wordt buiten steeds kouder, we lopen steeds meer kans op gladde wegen. Dan moet er gestrooid worden. Als eerste strooit de gemeente op doorgaande routes, zoals busroutes, hoofdwegen en toegangswegen tot wijken. Daarna wordt gestrooid op wegen naar huisartsen en verzorgingshuizen en straten bij winkelcentra en in woonwijken. Deze gebieden hebben wij onderverdeeld in drie zones. Op www.heeze-leende.nl/gladheid kunt u lezen hoe deze zones zijn ingedeeld.

 • Hinder van rook en stank door brand in 'de Malpie'

  (07-07-2017)

  7 juli 2017 - Door een brand in het heidegebied 'de Malpie' in Valkenswaard, kan er hinder zijn van rook en stank.

 • Openbare bekendmakingen in weekblad Middenstandsbelangen

  (19-04-2016)

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties