Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Beweegactiviteiten voor peuters en ouderen

  (04-12-2019)

  Vanaf 29 januari 2020 zal namens de gemeente Heeze-Leende een project peuters en ouderen in Sterksel gestart worden. Deze pilot helpt mensen in beweging krijgen, of blijven. Daarnaast is het goed om de verbintenis tussen oud en jong te versterken.

 • Openbare Raadsvergadering en Rondetafelgesprek op 9 december

  (04-12-2019)

  Op maandagavond 9 december vinden in de raadzaal van het gemeentehuis een openbaar rondetafelgesprek (RTG) en raadsvergadering plaats. Het RTG begint om 19.15, de raadsvergadering begint om 20.15 uur, of zoveel eerder als mogelijk is, als het RTG eerder afgelopen is. 

 • Nieuwe bomen en heesters in de Breedvennen

  (04-12-2019)

  Woensdagmorgen 4 december start Van De Biggelaar Groenvoorziening op de Breedvennen in Leende met het aanplanten van bomen en heesters. De werkzaamheden gaan een week in beslag nemen.

 • Dienstverlening Taxbus feestdagen

  (04-12-2019)

  Tijdens de jaarwisseling is de dienstverlening van Taxbus aangepast. Op oudejaarsavond stopt Taxbus eerder en in de nieuwjaarsnacht worden alleen rolstoelgebonden klanten vervoerd. Reizigers worden geadviseerd de ritten tijdens de feestdagen tijdig aan te melden.

 • Concept kansenkaarten Centrumontwikkeling Heeze

  (04-12-2019)

  Op zaterdagochtend 30 november presenteerden we de (concept) kansenkaarten ‘Centrumontwikkeling Heeze’. Op deze pagina kunt u de kaarten nog eens bekijken.

 • Uitnodiging nieuwjaarsreceptie

  (04-12-2019)

  Burgemeester en wethouders van de gemeente Heeze-Leende nodigen u van harte uit om elkaar al het beste voor het nieuwe jaar te wensen. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.

  De nieuwjaarsreceptie vindt plaats op 6 januari van 19.00 tot 21.00 uur in dorpshuis ‘t Perron, Schoolstraat 48, Heeze.

 • Brabant Water vernieuwt 4000 meter aan leidingen in Heeze

  (04-12-2019)

  Begin december starten zij met de werkzaamheden in Heeze, in de straten Ketsheuvel, Binnenhof, Molenstraat, St Nicasiusstraat, Burg. Serrarisstraat, Gebr. De Koningstraat, Graaf de Hornelaan, Herbertuslaan, Burg. Coxlaan, Beatrixlaan, Irenelaan, Dominee Kreemersstraat, Marijkelaan, Julianalaan, van Tuijll van Serrooskerkenlaan en Prins Bernhardlaan.

  In totaal vernieuwen zij ongeveer 4000 meter aan leidingen in deze wijk. Alle werkzaamheden nemen in totaal 25 weken in beslag.

 • Rotary Santa Run 2019! Loopt u ook mee?

  (27-11-2019)

  De 5e Rotary Santa Run is dit jaar op zaterdag 14 december en begint 16.30 uur bij Brasserie Loef in Heeze. Loop, samen met uw familie, mee voor het goede doel, het Geheugenhuis!

 • Maak jij je debuut bij het Lokaal Sportakkoord?

  (27-11-2019)

  Heeze-Leende zoekt spelbepalers voor selectie sportakkoord Heeze-Leende

  Samen gaan we in Heeze-Leende aan de slag om te komen tot een Lokaal Sportakkoord. Daarvoor zoeken we spelbepalers die samen de tactiek gaan bepalen voor het nieuwe sportakkoord.

 • Muziek op schoot: baby’s, peuters, kleuters en Sinterklaas

  (27-11-2019)

  Mama’s en papa’s, maar ook opa’s en oma’s, allemaal zijn ze welkom met hun kleintje van 0-4 jaar in Bibliotheek Dommeldal, vestiging Heeze. Daar staat alles in het teken van Sinterklaas. We lezen voor over Sinterklaas en viooldocente Francisca Storm zorgt weer voor Muziek op schoot met Sinterklaasliedjes.

 • Gemeentehuis 28 november open tot 14.30 uur

  (27-11-2019)

  Door de afscheidsreceptie van gemeentesecretaris Peggy Hurkmans is het gemeentehuis donderdag 28 november open tot 14.30 uur (normaal tot 17.00 uur). Ook kunt u ons telefonisch bereiken tot 14.30 uur. Wel kunt u dan gebruik blijven maken van onze digitale diensten.

 • Brainstormsessie Jaarprogramma Steunpunt Mantelzorg Heeze-Leende.

  (27-11-2019)

  Het steunpunt Mantelzorg Heeze nodigt u als mantelzorger uit om met hen mee te denken over het jaarprogramma voor komend jaar. Waar heeft u behoefte aan als het gaat om ondersteuning bij uw taken als mantelzorger? 

 • Denk mee over de toekomst van Heeze-Leende!

  (20-11-2019)

  Kom 30 november naar een van onze pop-up kantoren! 

 • Subsidieregeling Sanering Varkenshouderijen: inschrijving start 25 november

  (20-11-2019)

  Het kabinet wil de varkenshouderij verduurzamen en geuroverlast van varkenshouderijen in veedichte gebieden verminderen. Eén van de maatregelen om dit te bereiken is een subsidieregeling voor varkenshouders die veel geuroverlast veroorzaken en die willen stoppen met hun varkenshouderij.

 • Aanmelden voor NL doet weer van start

  (20-11-2019)

  13 en 14 maart 2020 is het weer NLdoet. U kunt zich nu aanmelden! 

 • Tini Smits per 1 december waarnemend gemeentesecretaris

  (20-11-2019)

  Het college van B&W heeft besloten om Tini Smits vanaf 1 december te benoemen als waarnemend gemeentesecretaris.

 • Kindermishandeling: kijk er niet van weg

  (20-11-2019)
  afbeelding van hinkelend kind

  Kindermishandeling komt nog steeds voor en het is soms dichterbij dan wij denken. Jaarlijks zijn er in Nederland 119.00 kinderen slachtoffers van kindermishandeling.

 • 1 december stoppen we met WhatsApp

  (19-11-2019)
  Afbeelding van WhatsApplogo

  Vanaf 1 december kunt u helaas niet meer met ons WhatsAppen. Dit komt omdat WhatsApp haar regels heeft aangepast voor bedrijven.

 • Heidi’s muziekschool start 20 november met NIK in Heeze

  (13-11-2019)

  Muziek beleven activeert mensen met dementie en heeft vaak een heilzaam effect. Een van de redenen waarom Heidi’s muziekschool een muziekprogramma maakt voor mensen met dementie. Woensdag 20 november is de eerste ‘NIK in Heeze’. U ben vanaf 14.00 uur welkom in Heidi’s muziekschool op de Julianalaan 1 in Heeze. Het muziekprogramma begint om 14.30 uur en duurt ongeveer een uur. Heidi organiseert de muziekdagen onder de naam NIK (Now I Know).

 • Een podium voor duurzaam wonen

  (13-11-2019)

  Wat komt er kijken bij het verduurzamen van je huis? Op zaterdag 2 en 9 november lieten ruim vijfhonderd huiseigenaren dit aan bezoekers zien. Meer dan 5.000 mensen gingen langs bij een duurzame woning. Ze hoorden het verhaal van de huiseigenaar, kregen een rondleiding en konden vragen stellen. Het hele jaar door kunnen geïnteresseerden zich via het online platform verder verdiepen en huiseigenaren benaderen met vragen.

 • Het stoken van vuur in een open haard

  (13-11-2019)

  De tijd komt er weer aan. Het wordt kouder en de houtkachels gaan weer aan. Maar weet u dat er veel te doen is over de schadelijke uitstoot van houtkachels? Het is zo dat de rook die vrijkomt bij het stoken van hout veel fijnstof bevat, en dat is schadelijk voor het milieu. Er zijn manieren om de hoeveelheid fijnstof te beperken! Wij hebben een aantal stooktips op een rij gezet om te zorgen dat de uitstoot van fijnstof en overlast voor omwonenden beperkt wordt.

 • Mooi resultaat van goed weidevogelbeheer in Brabant, dankzij het agrarisch natuurbeheer

  (13-11-2019)

  Topgebieden in Brabant voor weidevogels zijn de Beerse Overlaet en het Land van Heusden en Altena. Afgelopen broedseizoen waren 700 vrijwilligers actief met het opsporen en beschermen van weidevogelnesten, en het monitoren van vogels met  jongen. 1.300 boeren verleenden hun medewerking. Een samenwerking van boeren, Coördinatiepunt Landschapsbeheer en Collectief Agrarisch Natuurbeheer Brabant (ANB Brabant) ondersteund door Stichting ZeeBra.

 • Denk mee over de toekomst van Heeze-Leende!

  (06-11-2019)

  Hoe ziet de gemeente er in de toekomst uit? Wat is volgens u belangrijk in Heeze-Leende? Wat voor een gemeente willen we zijn? Welke uitdagingen zijn er voor de fysieke omgeving van Heeze, Leende en Sterksel?

 • Toekomstbestendig maken boomstructuren

  (18-10-2019)

  Vanaf 28 oktober 2019 worden er op diverse plaatsen in de gemeente bomen gekapt. Deze bomen worden gekapt omdat deze niet vitaal meer zijn en in de toekomst voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Afhankelijk van de omgeving worden daar waar bomen gekapt worden, nieuwe exemplaren terug geplant. De te kappen bomen zijn onderdeel van het bomenbeleidsplan ‘Uitwerkingsplan Bomen 2018-2030’

 • Vrijheidsfestival: hulp gezocht!

  (28-08-2019)

  Op zondag 22 september viert de gemeente in het kader van 75 jaar bevrijding het Vrijheidsfestival (13.00 – 21.00). Deze dag staat in het teken van leven in vrijheid. Vrijheid vieren in de breedste zin van het woord; toen en nu.

 • Alternatief telefoonnummer voor 112

  (24-06-2019)

  UPDATE 2: De storing is voorbij. 112 en 0900 8844 zijn weer bereikbaar.

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (01-05-2019)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in Melvin. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties