Gevolgen dienstverlening  door coronavirus

Door het coronavirus (COVID-19) werken de meeste medewerkers thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening.

Verkouden, hoesten of koorts? Verzet dan uw afspraak. Misschien kunt u het ook online regelen?

Voor uw en onze gezondheid: doe een bezoek aan het gemeentehuis in uw eentje. Heeft u begeleiding nodig? Zorg voor de afstand van 1,5 meter.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Nieuws

Hier vindt u de nieuws- en persberichten van de gemeente Heeze-Leende. Wilt u een oud berichtje nalezen? Klik dan onderaan de pagina op de knop archief.

Nieuwsbrief 'De gemeente bericht' 

De gemeente Heeze-Leende brengt elke week de digitale nieuwsbrief 'De gemeente bericht' uit. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente.

Meld u hier aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

 • Het Coronavirus, alle updates

  (27-07-2020)

  Heeft u vragen? U kunt contact opnemen met de gemeente op: 040 224 1400. Hier kunt u terecht met al uw vragen aan de gemeente over de maatregelen tegen het coronavirus en hoe hiermee om te gaan. Ma t/m do bereikbaar tot 17.00 uur, vrijdag tot 12.30 uur.

  Daarnaast kunt u met uw vragen terecht bij de rijksoverheid. Voor inwoners hebben zij het nummer 0800 1351. Speciaal voor ondernemers is er ook een landelijk telefoonnummer, dat is 0800 2117. Als ondernemer kunt u ook terecht op de website van de Kamer van Koophandel: www.kvk.nl

  Bent u ondernemer? Klik dan hier

  Op www.rivm.nl/coronavirus kunt u alles lezen over de medische kant van het coronavirus, met de meest gestelde vragen en antwoorden
  Op www.rijksoverheid.nl/coronavirus Kunt u alles lezen over de maatregelen die op dit moment gelden, met de meest gestelde vragen en antwoorden

  Wat betekent ‘afstand houden vanwege het coronavirus’?


 • Jonge Mantelzorgers Heeze-Leende krijgen ‘verkoeling’ deze zomer

  (27-07-2020)
  Ijsje

  Soms kun je wel wat verkoeling gebruiken.

  Heb jij een gehandicapt broertje of zusje, een opa met dementie, een ouder met psychische problemen of een verslaafd gezinslid? Je bent niet de enige. Ongeveer een kwart van de jongeren in Nederland groeit op met ziekte en zorg in de thuissituatie. Als jij thuis een familielid hebt die veel zorg nodig heeft omdat hij of zij langdurig ziek is, mag jij jezelf jonge mantelzorger noemen.  

 • Te vroeg aanbieden afval

  (23-07-2020)
  Afval buiten zetten op de juiste dagen

  Het blijkt dat op tal van plaatsen in Heeze-Leende met name het PMD-afval (plastic, metaal en drankkartons) nog steeds op onjuiste dagen buiten wordt gezet. Dit zorgt voor veel overlast en ergernissen bij de directe buurtbewoners. Het aantal meldingen hierover bij de gemeente neemt de laatste tijd fors toe. Iedereen wordt daarom verzocht om de PMD-zakken op de juiste dag, de juiste plaats én het juiste tijdstip aan te bieden.

 • Hoe herken je een criminele investeerder?

  (22-07-2020)
  Zeg nee tegen criminele investeerders

  Veel ondernemers hebben (grote) financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in een noodlijdende onderneming te investeren. Ze bieden ondernemers in nood een ‘reddingsplan’ met snel contant geld, wat aantrekkelijk lijkt, maar waaruit het vervolgens lastig ontsnappen is.

 • Raadslid Frans Cuijpers stopt met politiek Heeze-Leende

  (22-07-2020)
  Raadslid Frans Cuijpers

  Raadslid Frans Cuijpers (VVD) gaat na jaren de politiek in Heeze-Leende verlaten. Op 24 augustus is zijn laatste raadsvergadering.

 • Meld Misdaad Anoniem

  (20-07-2020)
  Meld Misdaad Anoniem

  Stel: je wilt iets over een ernstig misdrijf melden zonder dat je naam bekend wordt. Bijvoorbeeld omdat je de dader goed kent of bang bent voor eventuele gevolgen. Je kunt dan terecht bij Meld Misdaad Anoniem (M.). Ook voor de gemeente Heeze-Leende komen jaarlijks zo’n 5 meldingen binnen. Dankzij deze tips worden aanhoudingen gedaan en zaken opgelost.

 • Gratis advies en vergoeding materialen bij afkoppelen regenwater!

  (15-07-2020)
  Regenton

  De gemeente Heeze-Leende biedt u gratis advies hoe u het beste regenwater kunt afkoppelen. Een regenpijp doorzagen, een regenton plaatsen om regenwater op te vangen, een groen dak aanleggen of ‘tegel eruit en plantje erin’: het zijn allemaal voorbeelden van het afkoppelen van regenwater. Ook kunt u materiaalkosten vergoed krijgen!

 • Handige tips vanuit het dementienetwerk

  (15-07-2020)
  Heeze dementievriendelijk

  Staat je leven door de vreemde tijd waarin we nu leven op zijn kop, ervaar je soms zowel fysiek als mentaal chaos? En kan je misschien wel wat steun gebruiken, neem dan eens een kijkje op www.mentalekracht040.nl.

 • Activiteiten VakantieKomité Heeze gaan door!

  (13-07-2020)
  Logo vakantiekomite

  Maandag 17 Augustus start het 63ste programma van VakantieKomité Heeze. Ook dit jaar biedt het VakantieKomité tijdens de laatste week van de zomervakantie een programma met leuke activiteiten aan.

 • Jeugd-vakantie-week Sterksel aangepast programma

  (13-07-2020)
  de activiteiten op een rij

  Door de maatregelen rondom corona organiseert Jeugd-vakantie-week Sterksel dit jaar activiteiten voor het hele gezin. 

 • In augustus ook in Heeze-Leende geen kermissen

  (08-07-2020)
  botsauto

  Medio en eind augustus vinden normaliter de kermissen van Heeze en Leende plaats. Na een zorgvuldige afweging slaat de gemeente de kermissen in augustus over, vanwege de Corona-maatregelen.

 • Waterschijf van vijf

  (24-06-2020)
  Waterschijf van vijf

  Waterschap De Dommel werkt aan schoon en voldoende water en beschermt tegen wateroverlast. Maar dat kunnen we niet alleen. We doen dit samen met inwoners, (agrarische) bedrijven, natuurorganisaties en andere overheden. Ook u kunt hieraan bijdragen. 

 • Wolf in Heeze-Leende

  (12-06-2020)

  In de afgelopen jaren zijn in Nederland al verschillende in het wild levende wolven gezien en de eerste wolf heeft zich inmiddels in Nederland gevestigd. De komende jaren blijven we te maken krijgen met meerdere zwervende wolven die zich wellicht ook in ons land proberen te vestigen. Ook in Heeze-Leende is al een aantal keer een wolf geweest. Het dier doodde schapen in Sterksel en Heeze.

 • Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandig Ondernemers (Tozo) verlengd!

  (12-06-2020)

  De looptijd van de Tozo was tot 1 juni 2020. Het kabinet heeft besloten de regeling te verlengen van 1 juni 2020 tot en met 30 september 2020: Tozo 2.

 • Alleen op afspraak naar het gemeentehuis

  (13-05-2020)

  Door de maatregelen rondom het coronavirus kunt u alleen nog op afspraak terecht in het gemeentehuis. U moet een afspraak maken via de telefoon. Zomaar binnenlopen kan dus voorlopig niet, ook niet voor het ophalen van een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.

  Bel naar 040-224 1400 voor het maken van een afspraak. Dit geldt in ieder geval nog tot 18 mei.

  Samen beschermen we de mensen om ons heen!

 • Bestrijding eikenprocessierups

  (07-04-2020)
  Afbeelding van tractor die rupsen bestrijdt onder eikenbomen

  Ook dit jaar wordt er veel overlast van de eikenprocessierups verwacht. De kleine haren op de eikenprocessierups kunnen tot en met september voor vervelende gezondheidsklachten zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen zorgen. Dit jaar starten we voor het eerst met preventieve bestrijding. 

 • Benieuwd naar alle wegwerkzaamheden/afsluitingen in de gemeente?

  (01-05-2019)

  Om ervoor te zorgen dat de wegen, bermen en andere infrastructuur in de gemeente van goede kwaliteit blijven, is het niet te voorkomen dat een weg af en toe afgesloten moet worden. Uiteraard wordt bij een afsluiting altijd gekozen voor de oplossing die het minste overlast oplevert. Al deze wegafsluitingen, omleidingen en werkzaamheden staan verzameld in Melvin. Dit is een applicatie die wij gebruiken om de afsluitingen aan hulpdiensten en dergelijke door te geven. Maar hier kunt u als inwoner ook gebruik van maken!

 • Snel en makkelijk: via e-mail bekendmakingen uit uw buurt

  (24-04-2015)
  Meld u aan voor de e-mail bekendmakingen uit uw buurt
Archief

Pagina opties