Afgelopen zaterdag vond tijdens de Landelijke Opschoondag de zogenaamde afval-race plaats, een jaarlijks evenement dat mensen samenbrengt om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken en hun omgeving schoon te maken. 

Met in totaal 52 deelnemers werd er een indrukwekkende hoeveelheid afval verzameld. Gewapend met vuilniszakken en grijpers trokken ze ten strijde, wat resulteerde in het oprapen van 320 kg afval. Als beloning ontvingen alle deelnemers een bon voor een ijsje bij IJssalon Belissimo. 

Naast de beloning voor alle deelnemers stond er ook nog een prijsvraag op het programma. De winnaar van deze prijsvraag zal binnenkort bekend worden gemaakt en kan een leuke verrassing verwachten.

Ken je de ZAP’ers al?

De afval-race werd mede georganiseerd door de ZAP’ers. ZAP’ers zijn inwoners van de gemeente Heeze-Leende die vrijwillig zwerfafval opruimen, en zo hun eigen buurt schoonhouden.

De gemeente probeert zwerfafval zoveel mogelijk te voorkomen door onder andere gastlessen te geven op de basisscholen, regelmatig de voorzieningen te evalueren en in contact te blijven met de inwoners. 

We zijn daarom enorm blij dat wij een aantal actieve inwoners hebben die zwerafval rapen, de zogenaamde ZAP’ers!  (Zwerf - afval – rapers)

Hoe werkt het?

Ga voor meer informatie naar de pagina over de ZAP’ers