Dit bericht staat in het archief van de website. Onderstaand bericht is meer dan twee weken geleden gepubliceerd.

Wat moet er volgens u gebeuren om het centrum van Heeze levendiger te maken? Vertel het ons! Kom naar de Roadshow op zaterdag 5 oktober. Van 10.00 tot 16.00 uur kunt u op vier verschillende plekken langs het lint in Heeze in gesprek over de centrumontwikkeling. De raad heeft in april het 10-puntenplan vastgesteld en opgeroepen dit plan samen met inwoners en ondernemers uit te werken tot een actieplan. De Roadshow geeft u hiervoor een eerste kans.

Tijdens de Roadshow kunt u, onder het genot van (gratis) lokale specialiteiten zoals een Hizzer Slokske, Rufus Bier, Heezer Geitenkaas en Hizzer Hammetjes, laten weten welke kansen u voor het centrum ziet en hoe deze verzilverd kunnen worden. De route voert langs vier plaatsen waar u in gesprek kunt gaan over de betreffende deelgebieden: de Nieuwendijk, het Gemeentehuisplein (bij de paarse bus met rieten dak), de Kapelstraat ter hoogte van de huidige Albert Heijn en de knik in de Kapelstraat bij de Protestantse Kerk. De gemeente heeft een adviesbureau voor de leefomgeving, Over Morgen, in de arm genomen voor de procesbegeleiding.

Directe aanleiding voor het 10-puntenplan en de Roadshow zijn recente ontwikkelingen, waardoor ruimte ontstaat om het centrum anders in te richten en levendiger te maken. Denk aan de Albert Heijn die gaat verhuizen, de komst van de randweg en het Zuidzorggebouw waar een nieuwe bestemming voor gaat komen.

Een Roadshow, en daarna?

Op basis van het 10-puntenplan en alle informatie die tijdens de Roadshow wordt opgehaald, stelt de gemeente een kansenkaart met actieplan op. Het proces wordt, mede op basis van de inhoud van dit actieplan, in het najaar vervolgd. De focus komt dan nog meer te liggen op het daadwerkelijk verzilveren van de kansen: Wat is er nodig om dat te doen? Hoe kan de gemeente daarbij helpen? Welke rol zien de ondernemers voor zichzelf?

Heeft u vragen over de centrumontwikkelingen in Heeze die niet kunnen wachten tot de Roadshow op 5 oktober? Neem dan contact op met centrumontwikkeling@heeze-leende.nl

Het 10-puntenplan

Benieuwd naar de tien punten die door de gemeenteraad vastgesteld zijn? Download het document hieronder!

Document download informatie: