We willen allemaal plezierig en gelukkig ouder worden. Actief blijven in de maatschappij geeft zin en richting. Maar hoe doe je dat? Op tijd nadenken over hoe je je leven inricht na je pensioen helpt daarbij.

Verschillende organisaties en gemeenten, waaronder de gemeente Heeze-Leende, motiveren inwoners van de Brainportregio een stap te zetten om hun gezondheid te verbeteren. Hiervoor is de website destapnaargezonder.nl gelanceerd. ‘de stap naar gezonder’ is een gratis, onafhankelijk platform met tips, activiteiten en andere handige hulpmiddelen waarmee iedereen direct aan de slag kan. Zo vind je er bijvoorbeeld tips om eenzaamheid te verminderen, hulpmiddelen die helpen bij het zo lang mogelijk en veilig thuis wonen en advies over hoe om te gaan met geldzaken. 

Het pensioen is een periode waarin vaak veel meer ruimte is voor ontspanning en rust. Toch is het ook heel belangrijk om dingen te blijven doen na het pensioen. Zo blijft het lichaam fit en de geest scherp.

Een herkenbaar thema voor jou of iemand in je omgeving? Kijk dan eens op doennajepensioen.nl. Hier vind je tips, activiteiten, lokale clubs, cursussen, sociale evenementen etc.

Ga naar de website doennajepensioen.nl