Heeze-Leende Duurzaam vooruit

Heeze-Leende gaat duurzaam vooruit. De duurzaamheidstrein is gestart en onderweg naar Parijs. Onderweg stoppen we op verschillende haltes en bouwen we aan een duurzamere wereld. Reist u met ons mee? Want we kunnen het niet alleen! Daar hebben we alle inwoners, bedrijven en verenigingen bij nodig. Het doel? Onszelf, onze kinderen, kleinkinderen en de generaties daarna een duurzame toekomst bieden in een groeiende en bloeiende wereld. Daar wilt u toch ook aan bijdragen?

Duurzaam metronetwerk

Voordat we kunnen voldoen aan de grote doelen die door de VN in Parijs zijn vastgesteld, moeten we eerst lokaal aan de slag. De opgave is groot, maar we gaan stapje voor stapje op weg. Om u inzicht te geven in de verschillende mogelijkheden, hebben we een speciaal duurzaam-metronetwerk aangelegd in Heeze-Leende. De verschillende metrolijnen vormen een routekaart met verschillende haltes (stappen) die iedereen individueel kan bezoeken en kan uitvoeren. U kunt zelf bepalen op welk moment u in- en uitstapt, welke halte u interessant lijkt om te bezoeken en welk spoor of welke sporen u graag wilt volgen.

Metrolijnen: hoofdthema’s duurzaamheid

Iedere metrolijn heeft een eigen kleur, die is gelinkt aan een hoofdthema als het gaat om duurzaamheid in Heeze-Leende. Hieronder vindt u meer informatie over elk van de vijf hoofdthema’s en algemene informatie over duurzaamheid in onze gemeente.

24 tips

Wil je eenvoudig besparen op je energierekening? Bekijk dan de 24-tips, met daarin 24 handige tips en een checklist die ontwikkeld zijn door onze lokale energiecoaches. De tips bevatten eenvoudige maatregelen waardoor je zelf aan de slag kan gaan!

Bekijk 24 tips om makkelijk op je energierekening te besparen

Duurzaamheidskrant

Om de grote duurzaamheidsdoelen die in het Klimaatverdrag van Parijs zijn vastgesteld te behalen, moeten we samen hard aan het werk. De opgave is groot, maar we gaan stapje voor stapje vooruit.

Laat je inspireren!

De gemeente Heeze-Leende helpt je graag op weg. In de duurzaamheidskrant lees je meer over wat de gemeente Heeze-Leende doet op het gebied van duurzaamheid. Je leest over ons beleid, de grote en kleine projecten én over stappen die je zelf kunt zetten.

Laat je inspireren en ga duurzaam vooruit!

Bekijk de digitale versie van de duurzaamheidskrant 2024:

Archief Duurzaamheidskranten

Energieloket

Gratis informatie en advies over energiezuinig wonen en ondernemen. Regionaal Energieloket Heeze-Leende helpt woningeigenaren en ondernemers in de gemeente met alle vragen rondom duurzaam wonen en ondernemen.

Ga naar Energieloket

Duurzaamheidsbeleid

Het duurzaamheidsbeleid is de ‘kapstok’ voor de vijf thema’s. Het duurzaamheidsbeleid is gezamenlijk met inwoners, ondernemers, natuurorganisaties, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden tot stand gekomen.

Ga naar duurzaamheidsbeleid  

Nieuwsbrief Duurzaamheid

Meld je aan voor de wekelijkse e-mail nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van actueel nieuws over o.a. duurzaamheid.

Aanmelden nieuwsbrief duurzaamheid

Nieuws Duurzaamheid

Meer nieuws